kolo100 19.02.07, 16:20 Witam.Problem jest następujący.Mam zawirusowany dysk i co włączam kompa to sie restartuje.I Jak zrobić format taki dysk??Da sie jakoś to zrobić??Z góry dzieki za pomoc.Mam winowsa xp jesli to robi jakas róznice. Link Zgłoś Obserwuj wątek
silic Re: Problem z dyskiem-potrzebna szybka pomoc:( 19.02.07, 17:05 Jeśli chcesz zrobić format dysku z systemem to włóż płytę z Windowsem i wystartuj z płyty - tak jak przy instalacji systemu. Wtedy sformatujesz dysk. Tylko czy jesteś pewien że to problem z wirusami a nie sprzętowy ? Link Zgłoś
jap_1 Re: Problem z dyskiem-potrzebna szybka pomoc:( 19.02.07, 17:48 silic napisał: > Jeśli chcesz zrobić format dysku z systemem to włóż płytę z Windowsem i > wystartuj z płyty - tak jak przy instalacji systemu. Wtedy sformatujesz dysk. ... co zresztą jest pięknie opisane w FAQ - wystarczy zajrzeć do wątku "Jak zainstalować system Windows XP". Link Zgłoś
Gość: Sławek62 Re: Problem z dyskiem-potrzebna szybka pomoc:( IP: *.klaudyny.waw.pl 19.02.07, 17:06 Format można zrobić z CD instalacyjnego WinXP, dyskietki Partition Magic, dyskietki producenta dysku, płyty UBCD, płyty Hirens Boot CD(bootowalne płyty CD). Może jednak lepiej pozbyć się wirusów. Link Zgłoś
jap_1 Re: Problem z dyskiem-potrzebna szybka pomoc:( 19.02.07, 17:37 Skąd wiesz, że dysk zawirusowany, skoro się stale restartuje? Udało się to sprawdzić między restartami? Pytam całkiem poważnie, bo to nie muszą być wirusy. Właśnie reinstaluję Windows w kompie, który miał uszkodzoną pamięć. Tak się na dysku popaprało, że nawet próba naprawy Windows kończyła się restartem. Link Zgłoś
kolo100 Re: Problem z dyskiem-potrzebna szybka pomoc:( 19.02.07, 19:26 restartował sie z 20 razy aż w końcu udało mi sie skan zrobić i od diabła jakiś róznych wirusów wykrył:(Mam płytke od windowsa xp więc powinno dać rade go sformatować?? Link Zgłoś
jap_1 Re: Problem z dyskiem-potrzebna szybka pomoc:( 19.02.07, 22:50 kolo100 napisał: > Mam płytke od windowsa xp więc powinno dać rade go > sformatować?? Oczywiście, zajrzyj do FAQ, tam jest piękny opis, jak instalować Windows. Link Zgłoś
kolo100 Re: Problem z dyskiem-potrzebna szybka pomoc:( 19.02.07, 23:32 Ok dzieki za pomoc.Jutro zrobie formacik. Link Zgłoś