Dodaj do ulubionych

znikające ikony

IP: *.chello.pl 16.03.07, 20:28
Witam, wczoraj miałem problem z otwierającym się folderem common przy starcie,
dzięki waszej pomocy się z tym uporałem ale od tamtej pory po odpaleniu kompa
nie moge otworzyc zadnego folderu który jest na pulpicie przez podwójne
klikniecie myszki.Jak klikam to na kilka sekund znika wszystko prucz tapety i
pojawia sie znowu. Musze wcisnac prawy przycisk i wybrac "otwórz". Jak juz tak
otworze byle który to juz reszta otwiera mi sie normalnie.Czym to jest
spowodowane?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: znikające ikony IP: *.escom.net.pl 16.03.07, 21:29
      Sciagnij i uruchom:
      www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/exefix.reg
      Do tego: Start->Uruchom->REGSRV32 /i SHELL.DLL
      • Gość: oro Re: znikające ikony IP: *.chello.pl 16.03.07, 23:56
        sciagnąłem to na pulpit, wpisalem w start/uruchom,itd to co podales, ikony
        zaczeły odpalac się naormalnie ale wrócił folder common. zastosowałem więc
        procedure z wczoraj i common zniknął ale wrocily znikajace ikony a do tego (nie
        wiem czy ma to związek) kazdy film jaki odpalam, czy to przez nero, allplayera
        itd jest b.ciemy obraz. co robic???
        • Gość: Kolobos Re: znikające ikony IP: *.escom.net.pl 17.03.07, 06:01
          Rozjasnic obraz we wlasciwosciach karty graficznej.
          Ktory dokladnie wpis usunales? (ten dotyczacy common)

• Gość: oro Re: znikające ikony IP: *.chello.pl 17.03.07, 09:42
            pliku zadnego nie usunołem, odchaczylem w start?urucho itd. plik O4 -
            HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\Program Files\Common
            Files\Ahead\Lib\NeroCheck.exe,nic sie nie dzialo, włączyłem go spowrotem i juz
            sie nie otwierał common. Potem mialem (mam do tej pory) problem z ikonami, jak
            zrobile to co napisałes Start->Uruchom->REGSRV32 /i SHELL.DLL z ikonami zrobiło
            się dobrze ale common wrocil przy odpalaniu. Zrobiłem więc to co na poczatku
            odchaczylem w start?urucho itd. plik O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck]
            C:\Program Files\Common
            Files\Ahead\Lib\NeroCheck.exe, folder common zniknął ale ikony znowu na początku
            nie chca sie odpalac i znikają
            • kolobos Re: znikające ikony 17.03.07, 14:45
              To nie powinno miec ze soba zwiazku.
              Zainstaluj jeszcze raz nero tak zebys mial plik NeroCheck.exe tam gdzie powinien byc.
              • Gość: oro Re: znikające ikony IP: *.chello.pl 18.03.07, 20:16
                generalnie z tym co było jest juz wszystko ok (przynajmniej narazie) ale
                pojawilay z kolei pojawily sie nastepne problemy typu ze komp nie widzi np.
                drukarki, lub przy otwieraniu niektórych plikow wyskakuje ze mam za malo
                pamieci. RAM-u mam 1giga a na twardzielu z 20 wolnego.Jakos zwolnil mi komp. Co
                robic?
                • Gość: Kolobos Re: znikające ikony IP: *.escom.net.pl 18.03.07, 20:28
                  Program za duzy do umieszczenia w pamieci, tak? To wskazuje na uszkodzenie pliku. Co do drukarki to nie wiem bo nie podales szczegolow.
                  Zapewne masz zepsuty caly system lub moze jakis wirus.
                  Warto usunac z dysku partycje, utworzyc nowe i zainstalowac system.
                  • Gość: oro Re: znikające ikony IP: *.chello.pl 18.03.07, 20:42
                    Dzieki, chyba tak zrobie, zresetuje całego kompa. Dzięki za wszystkie rady
          • Gość: oro Re: znikające ikony IP: *.chello.pl 17.03.07, 09:46
            a co do filmów to juz jest dobrze,po restarcie nic nie ruszałem i jest ok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka