Dodaj do ulubionych

Problem z napędem DVD LG

18.03.07, 01:44
Witam! Mam problem otóż jestem posiadaczem płyty głównej Gigabyte GA-8S648FX(-L). Ostatnio zamieniłem swoją starą nagrywarke CD firmy LG na nową nagrywarke DVD firmy LG model bodajże H10N. I mam z nią taki problem że po podłączeniu jej do komputera niechce on startować.. Czasami pojawiają sie pierwsze okienka BIOSu czasami co 10 sekund słychać pik pik.. dopiero po upływie kilku minut dochodzi do wniosku że jednak ją zna i włącza sie normalnie.. ale nawet jak sie włączy to gdy chce włożyć płyte do napedu to tuż po zamknieciu napędu komp znowu startuje od nowa z tym że wtedy już windows sie nie włącza. Mało tego... wcześniej nigdy nie miałem tego problemu ale po odłączeniu nagrywarki musze odpowiednio kombinować z taśmami żeby komputer włączył sie normalnie. Tak w ogóle to właczenie komputera czasami zalezy włąsnie od tego w które gniazdo tej samej taśmy włożony jest dysk. Dodam że komputerze kolegi nagrywarka działa bez zarzutu i boje sie oddać ja na gwarancje bo to chyba nie jej wina. Jesli ktoś miał podobną sytuację lub wie co może być przyczyną takich zdarzeń to bardzo prosze o pomoc. POZDRAWIAM!! i z góry dziękuje:)
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka