Dodaj do ulubionych

D-Link504t Problem wielki !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 20:09
Chodzi o to że mam net podzielony z sasiadem przez ten ruter z mojego portu normalnie jest net a z innych portów (2,3,4 nie ma) o co chodzi nie pomaga żonglerka kablami w żaden sposób, net jest tylko z pierwszego portu i koniec z każdego innego nie ma!? dodam że gniazda i kable są dobre. A u sąsiada wyskakuje komunikat że połączenie sieciowe jest dostępne ale ograniczone? Oczywiście nie ma przyporządkowanego serwera dhcp i bramy domyślenej a o reszcie nie wspomnę, jest tylko numer IP i maska podsieci.

Błagam o jakieś podpowiedzi może sugestie, a nóż cos przeoczyłem???!
Obserwuj wątek
    • Gość: g604t Re: D-Link504t Problem wielki !!! IP: 89.240.200.* 31.03.07, 21:16
      Ja mam model 604t i nie ma zadnych problemow.
      1. sprawdz ile adresow ip przyznales w sieci
      2. czy ip w kompie sasiada jest domyslne czy ustawiane recznie
      3. wlacz dhcp (i przyznaj odpowiedznia ilosc ip)
      4. co widzis w okienku "lan clients" kiedy oba kompysa podpiete
      5. wlacz firewall + NAT services
      • Gość: eragon drugi Re: D-Link504t Problem wielki !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 22:40
        Pierwsze trzy punkty oczywiście że sprawdziłem,
        w czwartym punkcie "lan clients" oczywiście widnieje sąsiad:) (ppalka), w piątym firewall jest włączony ale czy nat to nie pamiętam czy takie coś było włączone (a co by się działo gdyby nie było?)

Dziękuję i proszę o więcej
    • Gość: eragon drugi jedno kompletnie durne pytanko;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 22:52
      A czy może się np przestawić jakaś opcja podczas normalnego użytkowania (praca 24h/dobę z małymi przerwami co jakiś miesiąc), nie no bo chodzi o to że ja tam kompletnie nic nie grzebałem jak go ustawiłem pod neostradę półtora roku temu tak chodził bez zarzutów, problem pojawił się w zeszłym tygodniu od dosłownie "tak" nie był tykany nawet przez chwilkę w ciągu tego okresu:)
      A czy może reset by pomógł??
      • Gość: g604t Re: jedno kompletnie durne pytanko;) IP: 89.240.200.* 31.03.07, 23:53
        zanim zrobisz reset zrob restart albo go po prostu wtlacz na momet i wlacz
        a jesli nie pomoze to reset i ustaw wszystko od nowa
        • Gość: eragon drugi Re: jedno kompletnie durne pytanko;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 19:40
          No włączać i wyłaczać to to przerabiałem dziesiątki razy w ostatnim tygodniu

dzięki:)
    • Gość: lol www.dlink.pl IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.07, 20:47
      www.dlink.pl pomoc techniczna....
      • Gość: eragon drugio Re: www.dlink.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 05:04
        tak tak już wysłałem zapytanko (w czwartek) do d-linka i czekam na odpowiedź, ale odpisują tylko w dni robocze a sąsiad uparł się że net musi mieć na weekend;)
        • Gość: eragon drugi A czy możliwy by był atak hakerski czy cosik?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 16:13
          Bo chodzi o to że numery DNS są zmienione i wyłączona jest zapora w ruterze??
          • Gość: eragon drugi dla potomnych wiedza:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 19:16
            żaden atak hakerski czy takie tam, zadzwoniłem w końcu do d-linka i gościu powiedział mi że na 100% mu7siało się zdażyć jakies przepięcie i uszkodziło układ sterujący ruterem, kazał mi go przysłać i w ramach gwarancji zostanie naprawiony lub wymieniony na nowy wolny od wad:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka