gosc_aaa 19.10.09, 14:26 Nagła inkluzja hiperaktywności wątkowej to rezultat dyletanckiej, deprywacji sensorycznej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosc_aaa Re: Eureka! 27.10.09, 14:36 "Pan mówi o tekście, ale Pan ma na myśli wyłącznie treści, których tu nie ma. No więc jeśli to jest forma bez treści, to nie ma to waloru obiektywności, no więc jest to formalizm. I to jest groźne, ale formalizm jest jeszcze groźny dlatego, że jak nie ma tam treści, to po prostu można tam sobie podkładać różne treści i może nawet takie, które by nam tu nie odpowiadały." Także, "Rejs" Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Eureka! 10.11.09, 11:34 Nuda to ubogość bodźców. Tu manifestujemy homeostazę osobniczą w ujęciu S.Lema. Rekapitulując. Tak, etymologia zbieżna semantycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_30 Re: Eureka! 10.11.09, 11:49 Nie sprzeciwię się, chociaż mam odmienne zdanie, ale właśnie coś zrozumiałam...Już wiem dlaczego ojciel kazał mi czytać Lema, a ja uznawałam go za......swego czasu był bokserem zawodowym......to dlaczego czytał Lema? Pewnie dlatego, że miał dosyć Marksa i Engelsa, a ja właśnie ich wolałam;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Eureka! 10.11.09, 17:55 Czytałaś Marksa i Lenina? Czego się dowiedziałaś? 23. PS.Krótki kurs WKpB oczywiście też"zaliczony" Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_30 Re: Eureka! 16.11.09, 15:23 Chyba nie potrafię w takim przypadku zrozumieć pojęcia "idea", chociaż mimo wszystko kojarzy mi się z człowiekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Eureka! 11.12.09, 12:06 Racjonalizm determinuje by diagnozować rzeczywistość za pomocą: rozumu rozsądku inteligencji, bądź sprytu... a wystarczyłoby ... ...SERCE! Odpowiedz Link Zgłoś