Dodaj do ulubionych

Problem z Kadu

19.04.07, 08:52
Dzisiaj rano dostałem taki komunikat:
"Aby łączyć się z Gadu-Gadu, użyj oficjalnego klienta.
Wysyłanie wiadomości z Twojego konta zostało czasowo zablokowane". Domyślam
sie że wyczaili że używam kadu a nie Gadu Gadu i zablokowali :/ możliwe to?
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: Problem z Kadu 19.04.07, 09:16
      szczurek923 napisał:

> Dzisiaj rano dostałem taki komunikat:
      > "Aby łączyć się z Gadu-Gadu, użyj oficjalnego klienta.
      > Wysyłanie wiadomości z Twojego konta zostało czasowo zablokowane". Domyślam
      > sie że wyczaili że używam kadu a nie Gadu Gadu i zablokowali :/ możliwe to?
      Regulamin zezwala, ale sie zdziwia, jesli poblokuja kadu , tleny i inne
      Dobrze , jakby ktos inny sprawdzil czy kompleksowo blokuja.

"Operator zastrzega, że użytkownik nie jest uprawniony do korzystania z usług komunikatora Gadu-Gadu w celu komunikowania się poprzez komunikator Gadu-Gadu z użytkownikami innego komunikatora internetowego, ani też nie jest uprawniony do korzystania z tych usług w taki sposób, że będąc jednocześnie użytkownikiem innego komunikatora internetowego będzie korzystał z usług komunikatora Gadu-Gadu poprzez swój Numer Użytkownika komunikatora Gadu-Gadu w celu komunikacji z innymi Użytkownikami komunikatora Gadu-Gadu realizowanej w ramach infrastruktury, w tym oprogramowania takiego innego komunikatora tj. poprzez korzystanie z oprogramowania innego komunikator"
      • krzysztofsf Re: Problem z Kadu 19.04.07, 09:19
        Mozliwe, ze chca wymusic
        www.gadu-gadu.pl/uslugi/webgg
    • new_machine Re: Problem z Kadu 19.04.07, 10:11
      A jaka dystrybucja linuxa i jakie kadu?
    • krzysztofsf Re: Problem z Kadu 19.04.07, 20:49
      U mnie dziala
    • szybi Re: Problem z Kadu 21.04.07, 22:03
      Z tego co ja się orientuję, to operatorzy gadu-gadu zawsze porozumiewali się z
      użytkownikami za pomocą popup-ów, a nie za pomocą wiadomości wysyłanych z
      jakiegoś numeru (czy to można nazwać komunikacją jak jest w jedną stronę?). Tak
      się zastanawiam, ale chyba na kadu nie mogą wysłać komunikatu, prawda?
      • szczurek923 Re: Problem z Kadu 23.04.07, 22:51
        szybi napisał:

> Z tego co ja się orientuję, to operatorzy gadu-gadu zawsze porozumiewali się z
        > użytkownikami za pomocą popup-ów, a nie za pomocą wiadomości wysyłanych z
        > jakiegoś numeru (czy to można nazwać komunikacją jak jest w jedną stronę?). Tak
        > się zastanawiam, ale chyba na kadu nie mogą wysłać komunikatu, prawda?

No i to jest w tym wszystkim najdziwnejsze, bo dostałem tą wiadomość z własnego
        numeru (?)
        • new_machine Re: Problem z Kadu 24.04.07, 15:37
          No szkoda, ze sie migasz przed podaniem wersji kadu i linuxa :P.
    • saksalainen Czy masz zainstalowany moduł spy? 25.04.07, 00:33
      Z tego co wiem były z tym modulem problemy... podobne do tego co opisujesz (nie pamietam czy dokładnie takie, na stronie kadu jest wiecej) - dlatego do wersji 5.0 tego modułu juz nie ma. Jezeli masz starsza wersje (i zainstalowany moduł spy), sciagnij 5.0, powinno pomóc.
      • luxer Re: Czy masz zainstalowany moduł spy? 29.04.07, 00:18
        saksalainen napisał:

> Z tego co wiem były z tym modulem problemy... podobne do tego co opisujesz (nie
        > pamietam czy dokładnie takie, na stronie kadu jest wiecej) - dlatego do wersji
        > 5.0 tego modułu juz nie ma. Jezeli masz starsza wersje (i zainstalowany moduł
        > spy), sciagnij 5.0, powinno pomóc.
        >

Za korzystanie ze szpiega gg blokowało konto na kilkanaście godzin i dłużej.
        Więc samo przeinstalowanie nic nie dawało. Trzeba było po prostu wywalić/
        wyłączyć moduł spy i przepraszając za spamowanie i swoje odczekać na
        przywrócenie łask:D

luxer

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka