Dodaj do ulubionych

jak zmniejszyc temp.procka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 14:33
mam pentium 4 3ghz i grzeje sie podczas normalnej pracy od 60 do 70 stopni. kiedys bylo troche mniej. cooler nib jest dosc dobry (zapomnailem nazwy)i pasta arctic silver 5, niedawno znowu wyczyscilem, posmarowalem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Szpaq Re: jak zmniejszyc temp.procka IP: 212.160.196.* 20.04.07, 15:29
      Bylo juz walkowane, powody:
      -kurz;
      -balagan w obudowie (tasmy blokujace przeplyw powietrza;
      -nierowny spod radiatora;
      -zle zalozony radiator;
      -zablokowane otwory w obudowie;
      -komputer we wnece biurka;

Najbardziej pomaga wyrównanie radiatora i założenie wentylatora z boku obudowy
      nad radiatorem który nawiewa z zewnatrz powietrze

• Gość: rr Re: jak zmniejszyc temp.procka IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.07, 00:13
        sciągnij mały programik S2KCTL. U mnie procek jest zimniejszy o ok 10 stopni C.
        • Gość: maxymilian Re: jak zmniejszyc temp.procka IP: *.forweb.pl 21.04.07, 01:23
          Pentium?
          • Gość: rr Re: jak zmniejszyc temp.procka IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.07, 00:26
            Pomyliłem sie to jest tylko do AMD. Ale jest mnóstwo innych programów do tego
            celu.
            • Gość: klakson Re: jak zmniejszyc temp.procka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 12:59
              nie moge znalezc nic na mojego procka:(
    • Gość: Preskot Re: jak zmniejszyc temp.procka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 10:49
      Gość portalu: klakson napisał(a):

> mam pentium 4 3ghz i grzeje sie podczas normalnej pracy od 60 do 70 stopni

To stanowczo za dużo !

Mój Pentium 4 3 GHz jest sporo chłodzniejszy.
      Przy normalnej pracy jak teraz przeglądanie internetu ma tylko 48°C do 50°C.
      A do 65°C dochodzi podczas pracy na maksa i to tylko w lecie - jak są spore
      upały.
      Wentylator mam ZALMAN i pastę srebrną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka