Dodaj do ulubionych

Pozbyć się IE...

IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.07, 09:26
Podczas instalacji CS3 setup zgłasz, ż e mu przeszkadza Opera i IE. Z Operą nie ma problemu, natomiast IE mimo odinstalowania wciąż w procesach prowadzi dwa wątki. Jak go wywalić?
Obserwuj wątek
    • kontik_71 Re: Pozbyć się IE... 23.04.07, 09:31
      Wylacz te procesy przed instalacja...
      • Gość: grześ Re: Pozbyć się IE... IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.07, 09:33
        Właśnie o to idzie, że nie mogę - wciąż się ładują.
        • kontik_71 Re: Pozbyć się IE... 23.04.07, 09:37
          Ale po zaladowaniu mozesz je zastopowac... tyle, ze nie wiadomo czy windows
          bedzie jeszcze stabilny po takiej operacji ...
          • Gość: grześ Re: Pozbyć się IE... IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.07, 09:39
            Jak?
            • kontik_71 Re: Pozbyć się IE... 23.04.07, 09:48
              Nie wiem jakie sa polskie tlumaczenia, ale moze sobie to jakos dopasujesz

"task manager" -> processes, zaznaczasz proces i naciskasz "end process"

a tak w ogole to, ktore procesy nadal sa aktywne?
              • Gość: grześ Re: Pozbyć się IE... IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.07, 09:54
                Wdzięczny ci jestem, że się starasz mi pomóc - ale mamy kłopoty z komunikacją.
                To woje "task menager" to "menadżer zadań" i już napisałem, że za jego pomocą procesów (są dwa) skończyć nie mogę, bo odżywają.
                • kontik_71 Re: Pozbyć się IE... 23.04.07, 10:02
                  Wiec powinienes zabrac sie za serwisy, ktore tym steruja...
                  • kontik_71 Re: Pozbyć się IE... 23.04.07, 10:05
                    Zainstalu sobie to:

www.microsoft.com/technet/sysinternals/ProcessesAndThreads/ProcessExplorer.mspx

Moze uda Ci sie "zamrozic" te procesy...
                    • Gość: Grześ Re: Pozbyć się IE... IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.07, 10:47
                      Dzięki serdecznie za link! Zamknięcie procesu nic nie dało, dopiero zamrożenie z debugowaniem. Ale wreszcie! - już po instlacji. Jeszcze raz dziękuję.
                      • Gość: Kontik Re: Pozbyć się IE... IP: *.trivadis.com 23.04.07, 10:50
                        No to teraz mozesz sobie ponownie zainstalowac pelnego explorera.. bo jak
                        wiadomo jest to najlepsza przegladarka :)
                        I teraz zostane napadniety przez pol forum :P
                        • Gość: Grześ Re: Pozbyć się IE... IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.07, 11:00
                          O "wyższości..." dyskusji nie podejmę. Zainstaluję, oczywiście, z dwóch powodów:
                          1. do komunikacji z routerem (z jakichś powodów Opera zgrzyta)
                          2. do otwierania niektórych stron z active-X'em
                          • Gość: Kontik Re: Pozbyć się IE... IP: *.trivadis.com 23.04.07, 11:09
                            I dokladnie to mam na mysli... majac IE nie ma sie wprawdzie najszybszej
                            przegladarki, ale ma sie wszechstronna... Ja sie w czasie weekendu pomeczylem z
                            winsock'iem.. problem byl taki, ze polaczenie z netem bylo, ale IE nie pokazuje
                            stron.. no i zainstalowalem sobie firefox'a aby moc poczukac informacji,
                            sciagnac jakies pliki itp... myslalem, ze mnie cholera wezmie.. niektore strony
                            sie otwieraly pokaleczone, moj domowy sharepoint w ogole nie chcial
                            wspolpracowac z firefox'em itp itd...
                  • Gość: mixerka Re: Pozbyć się IE... IP: *.icpnet.pl 23.04.07, 10:06
                    Ja się tam chyba nie znam, ale w panelu sterowania jest Dodaj /usuń składniki
                    windows, to nie tedy droga?
    • Gość: jasko Re: Pozbyć się IE... IP: 195.124.18.* 23.04.07, 10:15
      nie pamietam czy wywalenie explorera z dodaj/usun skladniki win cos pomoze (tzn
      odznaczenie tego) mozesz pogrzebac w pliku sysoc.inf (jakos tak dla pewnosc
      sprawdz w google). Ale jak wywalisz na stale explorera to nie bedzie Ci
      chodzila pomoc windy i wiele aplikacji windosowskich jego uzywa wiec moze potem
      cos zgrzytac
      • kontik_71 Re: Pozbyć się IE... 23.04.07, 10:16
        Wlasnie dlatego sa te niesmiertelne procesy... :)
        • Gość: P Re: Pozbyć się IE... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.04.07, 14:00
          Autor tematu sieje zgorszenie.Nie ma takich programow ktore nie daja sie
          zainstalowac chyba ze system jest do niczego,niekompatybilne,zepsute albo
          instalujacy nie bardzo wie co zrobic.Nawet jesli maja problemy bo cos tam chodzi
          to to cos mozna wylaczyc , albo program zainstaluje to co potrzebuje po
          reeboot.Ani IE ani Opera nie chodza w tle jesli nie ma otwartych okien.Z IE
          zwiazanych jest pare innych programow chocmy wszystki Microsoft Live i jesli
          one chodza to i IE chodzi.Tak czy inaczej jest wiele drog by program
          zainstalowac.Wylaczanie service to rada kompletnie niezorientowanego w problemie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka