Gość: grześ IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.07, 09:26 Podczas instalacji CS3 setup zgłasz, ż e mu przeszkadza Opera i IE. Z Operą nie ma problemu, natomiast IE mimo odinstalowania wciąż w procesach prowadzi dwa wątki. Jak go wywalić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: grześ Re: Pozbyć się IE... IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.07, 09:33 Właśnie o to idzie, że nie mogę - wciąż się ładują. Link Zgłoś
kontik_71 Re: Pozbyć się IE... 23.04.07, 09:37 Ale po zaladowaniu mozesz je zastopowac... tyle, ze nie wiadomo czy windows bedzie jeszcze stabilny po takiej operacji ... Link Zgłoś
kontik_71 Re: Pozbyć się IE... 23.04.07, 09:48 Nie wiem jakie sa polskie tlumaczenia, ale moze sobie to jakos dopasujesz "task manager" -> processes, zaznaczasz proces i naciskasz "end process" a tak w ogole to, ktore procesy nadal sa aktywne? Link Zgłoś
Gość: grześ Re: Pozbyć się IE... IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.07, 09:54 Wdzięczny ci jestem, że się starasz mi pomóc - ale mamy kłopoty z komunikacją. To woje "task menager" to "menadżer zadań" i już napisałem, że za jego pomocą procesów (są dwa) skończyć nie mogę, bo odżywają. Link Zgłoś
kontik_71 Re: Pozbyć się IE... 23.04.07, 10:02 Wiec powinienes zabrac sie za serwisy, ktore tym steruja... Link Zgłoś
kontik_71 Re: Pozbyć się IE... 23.04.07, 10:05 Zainstalu sobie to: www.microsoft.com/technet/sysinternals/ProcessesAndThreads/ProcessExplorer.mspx Moze uda Ci sie "zamrozic" te procesy... Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Pozbyć się IE... IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.07, 10:47 Dzięki serdecznie za link! Zamknięcie procesu nic nie dało, dopiero zamrożenie z debugowaniem. Ale wreszcie! - już po instlacji. Jeszcze raz dziękuję. Link Zgłoś
Gość: Kontik Re: Pozbyć się IE... IP: *.trivadis.com 23.04.07, 10:50 No to teraz mozesz sobie ponownie zainstalowac pelnego explorera.. bo jak wiadomo jest to najlepsza przegladarka :) I teraz zostane napadniety przez pol forum :P Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Pozbyć się IE... IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.07, 11:00 O "wyższości..." dyskusji nie podejmę. Zainstaluję, oczywiście, z dwóch powodów: 1. do komunikacji z routerem (z jakichś powodów Opera zgrzyta) 2. do otwierania niektórych stron z active-X'em Link Zgłoś
Gość: Kontik Re: Pozbyć się IE... IP: *.trivadis.com 23.04.07, 11:09 I dokladnie to mam na mysli... majac IE nie ma sie wprawdzie najszybszej przegladarki, ale ma sie wszechstronna... Ja sie w czasie weekendu pomeczylem z winsock'iem.. problem byl taki, ze polaczenie z netem bylo, ale IE nie pokazuje stron.. no i zainstalowalem sobie firefox'a aby moc poczukac informacji, sciagnac jakies pliki itp... myslalem, ze mnie cholera wezmie.. niektore strony sie otwieraly pokaleczone, moj domowy sharepoint w ogole nie chcial wspolpracowac z firefox'em itp itd... Link Zgłoś
Gość: mixerka Re: Pozbyć się IE... IP: *.icpnet.pl 23.04.07, 10:06 Ja się tam chyba nie znam, ale w panelu sterowania jest Dodaj /usuń składniki windows, to nie tedy droga? Link Zgłoś
Gość: jasko Re: Pozbyć się IE... IP: 195.124.18.* 23.04.07, 10:15 nie pamietam czy wywalenie explorera z dodaj/usun skladniki win cos pomoze (tzn odznaczenie tego) mozesz pogrzebac w pliku sysoc.inf (jakos tak dla pewnosc sprawdz w google). Ale jak wywalisz na stale explorera to nie bedzie Ci chodzila pomoc windy i wiele aplikacji windosowskich jego uzywa wiec moze potem cos zgrzytac Link Zgłoś
kontik_71 Re: Pozbyć się IE... 23.04.07, 10:16 Wlasnie dlatego sa te niesmiertelne procesy... :) Link Zgłoś
Gość: P Re: Pozbyć się IE... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.04.07, 14:00 Autor tematu sieje zgorszenie.Nie ma takich programow ktore nie daja sie zainstalowac chyba ze system jest do niczego,niekompatybilne,zepsute albo instalujacy nie bardzo wie co zrobic.Nawet jesli maja problemy bo cos tam chodzi to to cos mozna wylaczyc , albo program zainstaluje to co potrzebuje po reeboot.Ani IE ani Opera nie chodza w tle jesli nie ma otwartych okien.Z IE zwiazanych jest pare innych programow chocmy wszystki Microsoft Live i jesli one chodza to i IE chodzi.Tak czy inaczej jest wiele drog by program zainstalowac.Wylaczanie service to rada kompletnie niezorientowanego w problemie. Link Zgłoś