Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc...

05.05.07, 21:07
Proszę o pomoc, mianowicie dziś przegrywałam zdjęcia z komputera na płytkę-
nie dość, że płyta się nie nagrała (a komunikat wyświetlony mówił co innego)
to zdjecia zniknęły z komputera... czy da się je jakoś odzyskać... pliz
pomocy ...
Obserwuj wątek
    • szarex Re: Proszę o pomoc... 05.05.07, 21:13
      są programy do odzyskiwania danych z komputera. Tu masz jakieś darmowe:

dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=94&filtr=1
      • domininisia Re: Proszę o pomoc... 05.05.07, 21:20
        a jeśli chodzi o jakiś konkretny program, i jeszcze jedno, na płycie na 100%
        się nic nie nagrało... cd jest pusty
        • t-800 Re: Proszę o pomoc... 05.05.07, 21:50
          A może tylko sesja się nie zamknęła (zdarza się)?
          • domininisia Re: Proszę o pomoc... 05.05.07, 21:58
            nie wiem nie znam się, w każdym razie pc inspector nie chce mi działać...
            może jakieś inne sugestie?
            • t-800 Re: Proszę o pomoc... 05.05.07, 22:04
              Jakim programem nagrywasz?
              • domininisia Re: Proszę o pomoc... 05.05.07, 22:07
                nie używam programu ( i to podejrzewam jest błędem) korzystam z podstawowej
                przegrywarki windows (tj zapisz pliki- nagrałam tak ponad 20 płyt- tylko ta
                dzisiejsza to ewenement w skali narodowej... )
                • t-800 Re: Proszę o pomoc... 05.05.07, 22:13
                  Spróbuj tym: dobreprogramy.com/index.php?dz=2&id=1459&t=94

A co trzeba zrobić? Hm... Trudno tak na sucho... Trzeba włożyć płytę i
                  zobaczyć, czy ISOBuster coś widzi. Jeśli tak, odzyskać, albo zamknąć sesję,
                  albo zamknąć sesję i wyekstrahować ją (zapisać) do pliku ISO.
                  • domininisia Re: Proszę o pomoc... 05.05.07, 22:45
                    właśnie nagrałam dwie inne płyty, nic mi nie zniknęło....
                    nie wiem czy podczas nagrywania tej felernej nie wycięłam tamtych zdjęć i nie
                    wkleiłam do folderu do przegrania... a że płyta się nie nagrała to tamte
                    zniknęły... jest to możliwe? jeśli tak to w takim razie jak te odzyskać?
                    • t-800 Re: Proszę o pomoc... 05.05.07, 22:56
                      Pliki same nie znikają. Albo sama usunęłaś albo przesunęłaś do innego folderu
                      (można to zrobić niechcący). A jeśli płyta normalnie się nagrywała, to możliwe,
                      że coś na niej jest (można to sprawdzić IsoBusterem).
                      • domininisia Re: Proszę o pomoc... 05.05.07, 23:27
                        pojawił mi się komunikat:
                        Obszar Path Table (joliet) nie może być odczytany prawidłowo. Można odczytać
                        tylko 0 z 1 bloków. Błąd odczytu pod adresem 358567 Napęd zwrócił błąd 03/11/05
                        co to znaczy? że płyta jest wadliwa i nie da się nic odtworzyć, czy może że niv
                        nie jest nagrane...chyba zaraz zacznę ryczeć
                        • Gość: @ Re: Proszę o pomoc... IP: *.chello.pl 05.05.07, 23:35
                          A szukałaś tych plików ,być może są gdzieś na dysku.
                          Wpisz do wyszukiwarki systemowej nazwę któregoś z kopiowanych plików,i sprawdź czy coś znajdzie.
                          • domininisia Re: Proszę o pomoc... 05.05.07, 23:39
                            wpisywałam- szukałam obrazów o rozszerzeniu jpeg owszem zdjęcia znalazło, ale
                            nie te których szukałam
                            • domininisia Re: Proszę o pomoc... 05.05.07, 23:45
                              miałam ciężki dzień, mimo iż będzie mnie to bardzo męczyło, ochodzę od
                              komputera. mam nadzieję że jutro będzie jakiś chętny do dalszej pomocy- liczę
                              na to. czy jakbym oddała dysk twardy jakiemuś "mechanikowi komputerowymi" to
                              czy on byłby w stanie te pliki odzyskać? pozdrawiam i dziękuję
    • Gość: @ Re: Proszę o pomoc... IP: *.chello.pl 05.05.07, 21:35
      www.cdrinfo.pl/artykuly/odzyskiwacz/strona3.php
      • xulu Re: Proszę o pomoc... 05.05.07, 23:55
        dominisia ...
        coś cię ciężko zrozumieć nie wiem, nie masz zdjęć dysk ci "siadł ",zgubiłaś,
        napisz jasniej.
        na początku... nie możesz nagrać teraz ci sie zdjęcia pogubily hmmmm??
        wiesz co zainstaluj sobie <a
        href="dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=72&id=873"
        target="_blank">picasa</a> i on ci tak znajdzie zdjęcia ze żaden >mechanik< Ci
        nie pomoże
        ps.
        Dobranoc ;-)
        • domininisia Re: Proszę o pomoc... 06.05.07, 16:24
          więc jeszcze raz...
          zaznaczyłam i wycięłam foldery- wkleiłam je do stacji dysków- tam też się
          pojawiły - gotowe do przegrania, nacinęłam przegraj, przegrały się, wyskoczył
          komunikat płyta nagrana, tylko że zdjęć na niej nie ma, program wykazał że na
          płycie rzeczywiście nic nie ma, na dodatek zdjęć na kompie też nie ma... więc??
          pomocy :)
          • beata_ Re: Proszę o pomoc... 06.05.07, 16:48
            Bozia Cię pokarała za wycięcie...:(
            Opcję kopiuj Ci zeżarło?

PCInspector File Recovery może pomóc, jeśli nic w tym w międzyczasie nie
            zapisywałaś na tej partycji dysku. Trzeba go zainstalować na innej niż
            odzyskiwane dane partycji.
            • domininisia Re: Proszę o pomoc... 06.05.07, 17:07
              No niestety, przegrywałam już zdjęcia, tym razem z pozytywnym wynikiem...
              naprawdę nic nie da się zrobić? pozdrawiam
              • Gość: Sławek62 Re: Proszę o pomoc... IP: *.klaudyny.waw.pl 06.05.07, 17:11
                Najpierw otwórz dysk C:. ->> Narzędzia ->> Opcje Folderów ->> Widok:
                odznacz "Ukryj chronione pliki systemu...."
                " "ukryj rozszerzenia ....."
                w Ukryte pliki i foldery:
                zaznacz " Pokaż ukryte pliki i foldery"
                następnie odszukaj katalog:
                C:\Documents and Settings\slawek\Ustawienia lokalne\Dane
                aplikacji\Microsoft\Nagrywanie dysków CD
                Jeśli nie kasowałaś, jest duża szansa, iż te pliki tam jeszcze są.
                Na przyszłość polecam do nagrywania plików darmowy program DeepBurner 1.8.0.224
                Free PL
                www.instalki.pl/programy/download/nagrywanie/DeepBurner.php
                • domininisia Re: Proszę o pomoc... 06.05.07, 17:21
                  Sławek, ubolewam- niestety nic tam nie ma :(
                  • beata_ Re: Proszę o pomoc... 06.05.07, 17:27

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=61867316&a=61902594
                  • Gość: Sławek62 Re: Proszę o pomoc... IP: *.klaudyny.waw.pl 06.05.07, 17:31
                    Przepraszam, oczywiście:
                    C:\Documents and Settings\UŻYTKOWNIK\Ustawienia lokalne\Dane
                    aplikacji\Microsoft\Nagrywanie dysków CD
                    UŻYTKOWNIK nazwa pod jaką logujesz się do systemu.
                    Zobacz jeszcze :
                    C:\Documents and Settings\Administrator.....
                    • domininisia Re: Proszę o pomoc... 06.05.07, 17:52
                      o pierwszej lokalizacji się domyśliłam :) Używam właśnie programy easy
                      recovery, niektóre foldery mi znalazło ale nie chce mi ich nigdzie zapisać-
                      oczywiście trzeba wykupić licencje... na dodatek znalazło mi te foldery, na
                      których mi najmniej zależało, pozdrawiam
                      • Gość: Sławek62 Re: Proszę o pomoc... IP: *.klaudyny.waw.pl 06.05.07, 18:07

Użyj funkcji RAW rec, następnie wybierz w "typy plików " tylko pliki z
                        rozszerzeniem jakie miały zdjęcia
                        Dobry i bezpłatny:
                        PC Inspector File Recovery 4.0
                        dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=94
                        jak podała Beata_
                        • domininisia Re: Proszę o pomoc... 06.05.07, 18:28
                          no niestety program odmawia posłuszeństwa na moim kompie
                          • beata_ Re: Proszę o pomoc... 06.05.07, 18:36
                            A zainstalowałaś na innej partycji niż utracone dane (zdjęcia)?
                            • domininisia Re: Proszę o pomoc... 06.05.07, 18:52
                              tak, zdjęcia miałam na D, a zainstalowałam program na C
                              • Gość: Sławek62 Re: Proszę o pomoc... IP: *.klaudyny.waw.pl 06.05.07, 20:00
                                Jaki program nie działa ?. Czy czytałaś
                                Odzysk danych z CD
                                www.cdrinfo.pl/software/artykuly/artykul_w.php?ID=20021013220649
                                Odzysk:
                                www.agavk.p9.pl/strony/progra_recover.php
                                Spróbuj co o nagranej płycie powie program DeepBurner, naprawdę prosty, polski
                                i free (nagrywanie)
                              • beata_ Re: Proszę o pomoc... 06.05.07, 20:04
                                domininisia napisała:

> tak, zdjęcia miałam na D, a zainstalowałam program na C

To chociaż tyle dobrze - jest szansa, słuchaj Sławka :-)
                                • domininisia Re: Proszę o pomoc... 06.05.07, 20:16
                                  Sławek PC inspector nie działa, normalnie się instaluje, normalnie rozpoczyna
                                  się skanowanie dysku, a potem wyskakuje błąd, i program się zamyka i tak w
                                  koło, narazie idę wypróbowć te linki co podałeś :)
                                  Beata_ podnosisz mnie na duchu, strasznego mam moralniaka z powodu tych zdjęć,
                                  i dopóki się nie znajdą (a mam nadzieję że to się jakoś odzyska) chyba będe
                                  miała nerwówę. pozdrawiam
                                  • beata_ Re: Proszę o pomoc... 06.05.07, 20:57
                                    Odinastaluj i zainstaluj jesscze raz tego Inspectora... Zanim co, dobrze byłoby
                                    żebyś zobaczyła, co to za błąd wyskakuje.

Jak zdjęcia przepadły (tfu, tfu!), to będziesz miała świadomość, że zrobiłaś
                                    wszystko...
                                    Szanse odzyskania są - trzymaj się! :-)
              • beata_ Zerknij w "dobreprogramy.pl"... 06.05.07, 17:15
                ... poczytaj o każdym programie i działaj :-)

dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=94
                Tu masz kategorię "odzyskiwanie danych"
          • Gość: Paw. Re: Proszę o pomoc... IP: *.netcontrol.pl 06.05.07, 17:06
            poszukaj dobrze na kompie. Może w jakimś tempie są.
            • domininisia Re: Proszę o pomoc... 06.05.07, 21:47
              jeśli chodzi o temporary files to sprawdziłam... pustka, jak dziś nic nie
              wskuram to jutro zaniosę dysk twardy do jakiegoś informatyka, bo ja już
              naprawdę nie mam siły by z tym walczyć. dziękuję za wszystkie rady... będe
              jeszcze próbowała... odezwę się w każdym razie
              • domininisia Re: Proszę o pomoc... 06.05.07, 21:51
                aha jeśli chodzi o błąd to dalej wyskakuje
                error no. 1785 drv:0 LBA:0 blocks: 1
                • Gość: Sławek62 Re: Proszę o pomoc... IP: *.klaudyny.waw.pl 07.05.07, 00:26
                  Spróbuj którymś z programów odczytać płytę CD, na której nagrywałaś zdjęcia:
                  SetupBadCDDVDRecovery.msi
                  www.idg.pl/ftp/pc_13311.html
                  cdrdiag.exe
                  www.cdrinfo.pl/download2.php?filename=software/utils-diagnostyka/cdrdiag.exe&id=1191034407&baza=soft

diagnostic.exe
                  www.idg.pl/ftp/pc_11939/CD.DVD.Diagnostic.2.2.0.Build.26.html

cdchecksetup.exe
                  www.idg.pl/ftp/pc_14047.html
                  anyreader_setup.exe
                  www.idg.pl/ftp/pc_12998/AnyReader.2.0.pl.html
                  badcopy3.exe
                  www.idg.pl/ftp/pc_3946/BadCopy%20Pro%203.75.html
                  • domininisia Re: Proszę o pomoc... 07.05.07, 20:20
                    byłam dziś u "magika" powiedział że danych nie da się odzywskać- a powód-
                    nadpisanie plików, więc raczej marne szanse że odzyskam
                    a tak wogóle to w C:\Documents and Settings\DiM\Recent znalazłam te foldery co
                    mi przepadły, ale bez zawartości, są puste
                    • Gość: Sławek62 Re: Proszę o pomoc... IP: *.klaudyny.waw.pl 07.05.07, 22:17
                      Spróbuj z płytą CD np BadCopy, lub innym podaanym programęm. Jeżeli płyta
                      została nagrana wadliwie jest duża szansa odzyskania choć części.
                    • Gość: jupix Re: Proszę o pomoc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 23:44
                      Pamietaj aby nic nie zapisywac na D od chwlil znikniecia. Jeśli nic nie
                      zapisywałaś to odzyskanie jest trywialne a "magik" się mylił.
                      • domininisia Re: Proszę o pomoc... 09.05.07, 11:01
                        niestety już na dysku coś zapisywałam, znalazło mi niektóre foldery, ale na
                        tych mi nie zależy- z teg co wiem to dane zostały już nadpisane i nic się nie
                        da zrobić... :/ dziękuję, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka