Dodaj do ulubionych

Komputer wlacza sie i wylacza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 21:55
mam taki problem ze moj komp wlacza sie botuje a nastepnie w pewnym momencie
sam sie wylacza , po czym wlacza spowrotem. co sie dziejhe? jak to naprawic
Obserwuj wątek
    • kontik_71 Re: Komputer wlacza sie i wylacza 06.05.07, 22:01
      Sprawdz czy wentylatory nie sa zapchane kurzem, jesli sa to przeczysc je -moze
      byc odkurzacz.
      • Gość: hig Re: Komputer wlacza sie i wylacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 00:21
        niestety dalej nic. przeczyscilem wentylatory ale dalej komp wlacza sie,
        botuje, w pewnym memoencie wylacza sie i wlacza ponownie. na serio to moze byc
        spowodowane zapchanymi wentyaltorami?
        • Gość: Sławek62 Re: Komputer wlacza sie i wylacza IP: *.klaudyny.waw.pl 07.05.07, 00:57
          Spróbuj wejść w tryb awaryjny. Klawisz F8 po informacjach z Biosu. Jeśli
          wejdziesz:
          Start ->> Uruchom ->> napisz " msconfig "
          Wybierz uruchamianie diagnostyczne. Restart i jeśli uruchomi to ponownie:
          Start ->> Uruchom ->> napisz " msconfig "
          Tym razem Uruchamianie selektywne, i odznacz część, aż zlokalizujesz co
          bruździ, lub Przywracanie systemu
          • Gość: Zosia Re: Komputer wlacza sie i wylacza IP: *.crowley.pl 07.05.07, 09:53
            Mi sie kiedys tak podobnie robilo i jakis madry informatyk mi powiedzial, ze
            moze wentylator dotkał plyty albo moze sie plyty poluzowala i trze wentylator.
            Sorry za nieprofesjonalne slownictwo, ale moze moja rada sie przyda.

• Gość: hig Re: Komputer wlacza sie i wylacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:13
            :( no wlasnie nie wchodzi po wybraniu trybu awaryjnego, po nacisnieciu f8.
            zaczyna niby ladowac sie i wylacza sie spowrotem. juz nie wiem co z nim zrobic
            • Gość: hig Re: Komputer wlacza sie i wylacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:22
              po wybraniu trybu awaryjnego z wierszem polecen pisze mi taki mniej wiecej
              rzadek:

multi(0) disk(0) partition(1)/ WINDOWS/ system32/cośtamcośtam

zajmuje to caly ekran

• Gość: Sławek62 Re: Komputer wlacza sie i wylacza IP: *.klaudyny.waw.pl 07.05.07, 16:22
                Przeczytaj
                Konsola Odzyskiwania
                www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=14270
                spróbuj czy coś pomoże. Jeśli nie,to tylko reinstalacja systemu.(nałożenie Win
                na istniejącą instalację, pozwala to zachować istniejące ustawienia i
                sterowniki: Boot z CD WinXP, po drugim pytaniu , gdy instalator poda
                oznalezieniu istniejącego systemu Win, wybierz NAPRAW)
                Najpierw pobierz:
                Cichy BootDisk
                pl.unidownload.com/filedownload-Cichy-BootDisk-3x_514.html
                wykonaj dyskietkę startową. Jest tam kilka narzędzi pozwalających sprawdzić
                np. : pamięć, HDD
                Mogła ulec uszkodzeniu tabela partycji dysku C:. Odzyskanie danych z tej
                partycji będzie dosyć trudne. Być może trzeba będzie instalować system
                powtórnie.
              • new_machine Re: Komputer wlacza sie i wylacza 07.05.07, 16:32
                Nie chce byc zlym prorokiem, ale spotkalam sie z czyms takim kilkakrotnie, mozna
                oczywiscie uruchamiac selektywnie, odzyskiwac dane, instalowac na nowo system,
                ale raczej czeka Cie wymiana plyty glownej w pesymistycznej wersji, zasilacza w
                optymistycznej w najblizszej przyszlosci:).
                • Gość: ona Re: Komputer wlacza sie i wylacza IP: *.realestate.net.pl 08.05.07, 14:39
                  miałam taki sam problem a przyczyna okazała sie -banalna wtyczka sie troche
                  zużyła nowy kabel za 3 zł. rozwiązał mój problem z wyłączaniem może sprawdźczy
                  to nie od kabla.Pozdrawiam
    • Gość: higgins Re: Komputer wlacza sie i wylacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 01:12
      no i po problemie. okazało sie ze po prostu padł dysk.
      • dellek Re: Komputer wlacza sie i wylacza 20.05.07, 09:03
        Ciekawie czy po problemie.
        Może dysk padł w zwiąku z ciągłym włączaniem i wyłączniem kompa ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka