Dodaj do ulubionych

procesor dwu -rdzeniowy a windows XP

IP: *.Skarbowcow.korbank.pl 31.05.07, 20:45
dzisiaj sie niechcący dowiedziałam, że w laptopie z procesorem dwurdzeniowym
musi byc koniecznie program operacyjny VISTA i jesli bym chciała zakupic
laptopa dwurdzeniowego ale z XP to ten XP juz sobie nie poradzi i nie będzie
dobrze chodzić, pomocy czy to bzdury czy prawda?
Obserwuj wątek
    • methinks Re: procesor dwu -rdzeniowy a windows XP 31.05.07, 20:51
      Nie wiem, kto Ci takich bzdur nawciskal, ale jesli to sprzedawca, to juz wiesz u
      kogo nie kupowac.

Windows XP Home potrafi obslugiwac jeden procesor dwurdzeniowy, a wersja
      Professional umie obslugiwac 2 takie jednostki. Zreszta ten tekst pisze na Win
      XP, ktory obsluguje AMD X2 i jakos daje rade.
      • Gość: Anja Re: procesor dwu -rdzeniowy a windows XP IP: *.Skarbowcow.korbank.pl 31.05.07, 21:01
        ja piernicze....tom się zdziwiła, bo po co mi ten ktoś tak nabzdolił? i tak,
        masz racje to był pan ze sklepu.
        Znaczy sklep ten pomine juz i w takim razie jesli zakupie asusa dwurdzeniowego
        z XP to bedzie hulać?
        wielkie dzieki methinks!
        • methinks Re: procesor dwu -rdzeniowy a windows XP 31.05.07, 21:12
          Teraz do wiekszosci notebookow laduja ta Viste. Widocznie popodpisywali
          kontrakty i nie maja juz XPkow, wiec wciskaja kit.
          • jap_1 Re: procesor dwu -rdzeniowy a windows XP 31.05.07, 21:52
            Prawda też jest taka, że nie ma za bardzo odwrotu. Jak M$ nastawił się na Vistę,
            to ją będzie robił, a nie XP. Można na Vistę narzekać, ale kiedyś trzeba się na
            nią przesiąść. Tak samo było z XP na początku. Też ludzie narzekali.
        • Gość: hehe Re: procesor dwu -rdzeniowy a windows XP IP: 78.146.62.* 31.05.07, 22:37
          > Znaczy sklep ten pomine juz i w takim razie jesli zakupie asusa dwurdzeniowego
          > z XP to bedzie hulać?

Inaczej firma Asus by tego nie sprzedawala! System jest preistalowany i kazdy
          producent robi wszystko aby to dzialalo bez klopotow bo i klient zadowolony (i
          moze kiedys znow Asusa kupi) i nie dzwoni do pomocy tech, co 15 min...
    • fiutek-maly Re: procesor dwu -rdzeniowy a windows XP 31.05.07, 21:50
      Z procesorem dwurdzeniowym poradzi sobie xp pro
      • Gość: Wrecekrzepki Re: procesor dwu -rdzeniowy a windows XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:01
        Home tez:
        support.microsoft.com/kb/810231/en-us
        "Windows XP Home
        Note: Windows XP Home can use a maximum of one (1) physical processor. However,
        because Hyper-Threading is supported, the operating system takes advantage of
        the second (virtual) processor."

searchwincomputing.techtarget.com/tip/0,289483,sid68_gci1189223,00.html
        "The answer is all of it
        • Gość: fazji1 Re: procesor dwu -rdzeniowy a windows XP IP: 213.199.253.* 31.05.07, 22:15
          Bzdura totalna.wnda Xp spokojnie radzi sobie z procami dwurdzeniowymi.jezeli sprzedawca wciska taki kit to porazka...wiadomo u kogo nie kupowac sprzetu ;/
          • Gość: niktabc@vp.pl Re: procesor dwu -rdzeniowy a windows XP IP: *.toya.net.pl 01.06.07, 00:33
            dokładnie - XP i 2 rdzenie bez problemu:) ASUS z X2 na prawde dobry wybór:) -
            znajomi w sklepie dużo tego sprzedali i nikt nie wrócił. :) polecam gorąco
    • Gość: p4p2pc Zapecne chodziło mu o pełne wykorzystanie... IP: 195.116.23.* 01.06.07, 08:50
      ...możliwości proca, czyli o 64bity, a resztę już Ci ludzie napisali wyżej
      Osobiście darowałbym sobie Vistę w tej chwili i poczekał na SP2 do tego OS, a na
      razie kupiłbym XP Home z voucherem do visty :)
      • xulu Re: Zapecne chodziło mu o pełne wykorzystanie... 01.06.07, 09:07
        jeśli nowy komputer z xp to tylko do końca roku , bo z tego co mi wiadomo
        sprzedarz nowych komputerów w 2008 będzie tylko wraz z vista......
        • Gość: Anja Re: Zapecne chodziło mu o pełne wykorzystanie... IP: *.Skarbowcow.korbank.pl 01.06.07, 16:22
          no i kupiłam :
          ASUS-a model A6F-AP145H
          procesor Intel Core Duo T2350
          pamięć cache 2 MB
          dysk twardy 120 GB
          max pamięć RAM 2 GB
          system operacyjny windows XP
          no i dziekuje WAM wszystkim za wpisy
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka