5_monika 06.06.07, 00:04 dysku "windowsowa" czy mogła spowolnić działanie komputera, bo na pewno od tego momentu wolniej działa, również w internecie. Albo coś źle zrobiłam ? proszę o odpowiedź Link Zgłoś Obserwuj wątek
t-800 Re: Defragmentacja 06.06.07, 00:05 Nie może działać wolniej. Pewnie zbieg okoliczości. Musi być jakaś inna przyczyna. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Defragmentacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 00:19 Sorry za głupie pytanie, ale gdzie w Windowsie Xp jest urządzenie Defragmentator dyskow? Jak tam wejść? W 98 wiedziałam, a tu szukam... i nie widzę. Link Zgłoś
t-800 Re: Defragmentacja 06.06.07, 00:23 We właściościach dysku, pod prawy przyciskiem myszy. Albo Start -> Uruchom: dfrg.msc W Menu Start też znajdziesz. Link Zgłoś
Gość: mlyn Re: Defragmentacja IP: *.tpnet.pl 13.06.07, 18:51 _monika napisała: > dysku "windowsowa" czy mogła spowolnić działanie komputera, bo na pewno od > tego momentu wolniej działa U mnie też spowolniła,na pewno wolniej działa-pomijało ważna duze pliki i pamięć wirtualną,a defragmentowało nigdy nie używane bzdety.Możesz użyć bootvis albo wpisać w uruchom: Rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks A wogóle do defragmentacji dobry jest AusLogics Disk Defrag Link Zgłoś
Gość: Elżbieta tak przy okazji.. IP: 81.219.210.* 13.06.07, 21:14 Czy jest regułą, że w przypadku defragmentacji dysku temperatura dysku rośnie gwałtownie(32 do 48 stopni), czy jest to szczególny przypadek mojego sprzętu? Zauważyłam, że przy skanowaniu programem AVG-Anti spyware dzieje się podobnie , tylko skala wzrostu temperatury dysku jest mniejsza. Link Zgłoś
5_monika Re: tak przy okazji.. 19.06.07, 22:35 czyli coś w tym prawdy jest, bo nie robiłam nic innego tylko defragmentację dzięki Link Zgłoś
Gość: ala Re: tak przy okazji.. IP: *.chello.pl 20.06.07, 00:21 ja defragmentuję tylko Norton Speed Disk i system przyśpiesza ale WARUNEK! PRZED defragmentacją należy dysk oczyścic ze śmieci!!! i uruchomić Scnadisk albo - jak ja - Nortonowskie WinDoctor i DiskDoctor (a dla pewności jeszcze antyvira i adaware) dopiero POTEM defragmentacja Link Zgłoś
Gość: kaka Re: tak przy okazji.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 01:14 Gość portalu: ala napisał(a): > ja defragmentuję tylko Norton Speed Disk > i system przyśpiesza > ale WARUNEK! > PRZED defragmentacją należy dysk oczyścic ze śmieci!!! > i uruchomić Scnadisk albo - jak ja - Nortonowskie WinDoctor i DiskDoctor > (a dla pewności jeszcze antyvira i adaware) > dopiero POTEM defragmentacja Jak najdalej od kombajnu Nortona! Link Zgłoś
Gość: ss Re: tak przy okazji.. IP: *.gwl.koszalin.pl 20.06.07, 12:24 można znaleźć rankingi poświęcone programom do defragmentacji. Zazwyczaj pierwsze miejsca zajmują PerfectDisk i OO Defrag Link Zgłoś
Gość: mlyn Re: tak przy okazji.. IP: *.tpnet.pl 20.06.07, 21:14 Powtórzę AusLogics Disk Defrag jest bezpłatny i bardzo szybki jak na mnie.Zgodzę się z jednym,nie można robić pewnie defragmentacji jak ma się szkodnika czy śmieci.Ważniejsze jest zdefragmentowanie pamięci wirtualnej "pagedefrag" i programów oraz plików uruchamianych przy starcie Windows i często używanych-"bootvis". Link Zgłoś