real_mayer 30.04.11, 23:47 po prostu nie chce mi się szukać w guglu. Jaki program polecacie do defragmentacji dysku na Vista 64? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Greg Re: defragnentacja IP: *.unknown.vectranet.pl 30.04.11, 23:54 Tobie nie chce się szukać, ale komuś MUSI się chcieć pomóc? Typowo polskie myślenie... A tak ad rem: systemowy defragmentator z Visty/7 jest zupełnie wystarczający. Pamiętaj tylko, żeby nie używać go do urządzeń flash (pendrive, SSD itp.). Link Zgłoś
real_mayer Re: defragnentacja 01.05.11, 16:59 Gość portalu: Greg napisał(a): Tobie nie chce się szukać, ale komuś MUSI się chcieć pomóc? Masz cudowny dar nie wyciągania logicznych wniosków. Brawo. Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: defragnentacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.11, 17:06 Greg wyciągnął z twojego posta jedyny logiczny wniosek jaki można. Żeby założyć ten wątek (o defragmentacji), musiałeś się najpierw zalogować, a następnie napisać, że nie chce Ci się szukać. Być może mam ten sam dar co Greg, ale czy nie szybciej by było, po prostu wejść na Google i wpisać frazę >> defragmentacja vista 64 bit << ? Link Zgłoś
real_mayer Re: defragnentacja 01.05.11, 17:12 Nie mam pojęcia dlaczego uznał, że ktoś MUSI mi odpowiadać. Nic takiego nie napisałam, i nie liczyłam, że ktoś na siłę będzie dla mnie szukał programu. Dwa, że jednak pytanie brzmiało jaki program "polecacie" a nie jakie istnieją. Link Zgłoś
Gość: Greg Re: defragnentacja IP: *.unknown.vectranet.pl 01.05.11, 21:36 Bo one są logiczne - sama się o to prosiłaś pisząc, że nie chce ci się szukać, ale zapytać i kazać sobie podać na tacy to już tak. Wiedz, że napisanie czegoś takiego na każdym porządnym forum może się zakończyć zwróceniem uwagi (w najdelikatniejszym przypadku, jak tutaj - nie byłem niemiły, tylko nieco ironiczny), ale i w znacznie bardziej nieprzyjemny sposób. Link Zgłoś
real_mayer Re: defragnentacja 01.05.11, 21:56 wg mnie każdy porządny użytkownik forum, jak nie chce odpowiedzieć na zadane pytanie, to tego nie robi, a jak ma czas i ochotę to odpowiada na temat; zwłaszcza na forum tematycznym. Poza tym na forum gazetowym znalazłam wiele odpowiedzi na pytania, a w googolu bardzo często trzeba się przekopać przez niezliczone ilości informacji <i to miałam na myśli pisząc, że mi się nie chce mi się tam szukać> . Wniosek, że ktoś MUSI <sam to podkreśliłeś> mi napisać, jest za przeproszeniem z dupy wzięty. Link Zgłoś
Gość: Greg Re: defragnentacja IP: *.unknown.vectranet.pl 02.05.11, 00:32 Widzę, że nie rozumiesz, więc napiszę wprost - naucz się NETYKIETY. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: defragnentacja IP: *.home.aster.pl 01.05.11, 02:09 Jest taki jeden super program ale nie pamiętam a nie chce mi się szukać w googlu .... Link Zgłoś
Gość: Defraggler Re: defragnentacja IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.11, 13:23 Defraggler: www.piriform.com/defraggler Link Zgłoś