Dodaj do ulubionych

Program do automatycznych odpowiedzi

09.06.07, 10:47
Witam

Chodzi mi o program, który by sprawdzał moje konto pocztowe i wysyłał
automatyczne odpowiedzi bez ściagania wiadomości, ale tylko na na niektóre z
nich (pochodzące od nadawców z określonej domeny). Czy znacie może taki program?

pozdr
lucar
Obserwuj wątek
    • Gość: oszczedny Re: Program do automatycznych odpowiedzi IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.07, 15:39
      witam
      pamietaj cokolwiek bys nie szukal z tymi opcjami to to jest uwazane za spamowanie pomimo ze jest bardzo duzo takich programow Komercyjnych -platnych

na poczatek poszukaj wersji trial 30 dniowych i wybierz o ktory ci chodzi :)

.......

a na powaznie nawet win..costam programy pocztowe maja taka funkcje

pozdr
      • lucar Re: Program do automatycznych odpowiedzi 09.06.07, 23:42
        Gość portalu: oszczedny napisał(a):

> witam
        > pamietaj cokolwiek bys nie szukal z tymi opcjami to to jest uwazane za spamow
        > anie pomimo ze jest bardzo duzo takich programow Komercyjnych -platnych
        >
        > na poczatek poszukaj wersji trial 30 dniowych i wybierz o ktory ci chodzi :)

Wysyłanie tzw. odpowiedzi wakacyjnych do ludzi, którzy do mnie napisali to nie
        jest spam, jeżeli tak twierdzisz, to nie rozumiesz tego słowa. Dużo tzn.
        konkretnie jakie - podaj kilka przykładów.
    • jap_1 Re: Program do automatycznych odpowiedzi 09.06.07, 22:55
      Prawie każdy klient poczty to może zrobić. Firefox i Outlook na pewno.
      • jap_1 Re: Program do automatycznych odpowiedzi 09.06.07, 23:19
        Sorry - Thunderbird nie Firefox. Mozilla w każdym razie.
      • lucar Re: Program do automatycznych odpowiedzi 09.06.07, 23:45
        jap_1 napisał:

> Prawie każdy klient poczty to może zrobić. Firefox i Outlook na pewno.

Właśnie sprawdziłem Outlooka i nie widziałem takiej opcji. Jeżeli nadal
        twierdzisz, że tam jest, to powiedz gdzie konkretnie się znajduje (ale najpierw
        przeczytaj jeszcze raz dokładnie, o co mi chodzi).
        • Gość: oszczedny Re: Program do automatycznych odpowiedzi IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.07, 08:19
          :))))

jak zwal tak zwal ,ale jak dasz ogloszenie typu sprzedam auto za 1z to cie zasypia mailami ,a ty masz darmowa reklame czyli odpowiedzi --czyli spam

a odpowiedz dla ciebie brzmi tak -szukajcie a znajdziecie-GOOGLE

1. Najpierw zrób sobie nowego maila, którym chcesz odpowiadać na maile
          przychodzące. Zapisz go na dysku jako szblon .oft (File | Save As).
          2. Z menu wybierz Tool | Rules and Alerts
          3. Kliknij New Rule
          4. Zaznacz "Start from a blank rule", potem "Check messages when they arrive"
          5. Kliknij "Next"
          6. Teraz możesz wybrać warunek jaki powinien spełniać przychodzący mail, aby
          uruchomiła się dla niego reguła. Jeśli chcesz odpowiadać na wszystkie maile to
          kliknij "Next" i YES w okienku które się pojawi.
          7. Teraz zaznacz "Reply using a specific template", w dolnym okienku kliknij
          linka "a specific template" i wybierz plik na dysku, który zapisałeś jako
          szblon.
          8. Kliknij dwa razy "Next", a potem "Finish"
          9. Upewnij się, że w oknie "Rules and alerts" zaznaczony jest checkbox obok
          właśnie utworzonej reguły.

Koniec, teraz jeśli Outlook jest włączony, będzie odpowiadał szablonem na
          przychodzące maile.
          • Gość: oszczedny Re: Program do automatycznych odpowiedzi IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.07, 08:23
            aha i módl się by nie nadział się na inny
            autoresponder:)))))))
          • lucar Re: Program do automatycznych odpowiedzi 10.06.07, 10:46
            Gość portalu: oszczedny napisał(a):

> :))))
            >
            > jak zwal tak zwal ,ale jak dasz ogloszenie typu sprzedam auto za 1z to cie zasy
            > pia mailami ,a ty masz darmowa reklame czyli odpowiedzi --czyli spam
            >
            >
            > a odpowiedz dla ciebie brzmi tak -szukajcie a znajdziecie-GOOGLE
            >
            Dzięki wielkie, a o której wersji Outlooka mówisz?
        • jap_1 Re: Program do automatycznych odpowiedzi 10.06.07, 09:15
          To i ty czytaj uważnie. Napisałem Outlook, a nie Outlook Express.
          W Outlooku są "reguły". Możesz dokładnie sprecyzować, co ma być zrobione, gdy
          przyjdzie wiadomość spełniająca jakieś kryteria. Np. w "nadawca" ma być
          "kowalski.com.pl" albo "onet.pl". Wtedy "wyślij wiadomość wg. szblonu". A to czy
          klient pobiera całe maile, czy tylko tytuły, też można ustawić w opcjach. W
          Mozilli zamiast reguł masz filtry.
          • jap_1 Re: Program do automatycznych odpowiedzi 10.06.07, 09:58
            Outlook Express też ma reguły, ale mocno uproszczone.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka