Gość: Triss
IP: *.chello.pl
20.06.07, 18:57
W Panelu Sterowania w Dodaj/Usuń programy zniknęła mi znaczna część programów łącznie ze wszystkimi aktualizacjami Windows od 2004 r., mimo że jest włączona opcja Pokaż aktualizacje. W internecie szukałam na ten temat, ktoś miał identyczny problem, np. tu:
community.tomshardware.pl/comments.php?DiscussionID=249077
ale niestety nigdzie nie znalazłam rozwiązania problemu. Chciałabym przywrócić listę programów do stanu, w którym miałabym pełną kontrolę nad ilością programów oraz możliwość ich odinstalowywania. Nie wszystkie programy mają deinstalatora w swoim katalogu w Program Files, nie wszystkie też mieszczą się na liście rozwijalnej ze Startu.
Próbowałam odinstalować za pomocą Spybota Serch&Destroy, Easy Cliner'a, ale w nich też nie pokazują się żadne z zainstalowanych programów. Ja osobiście wiążę swój problem z zainstalowaniem a potem po kilku dniach odinstalowaniem Messengera Yahoo, który znacznie obciążał system i się nie sprawdził, ale 100% pewności co do tego nie mam. Mam więc pytanie. Czy jest sposób, poza przeistalowaniem systemu, na naprawienie tego problemu?
Dodam, że komputer przy tym działa prawidłowo, programy też.
System to Windows XP Home Edition, legalny, SP 2.
Wirusów nie ma. Wczoraj skanowałam skanerem on-line mks vir, który nie wykrył nic specjalnego.