Dodaj do ulubionych

problem z Dodaj/Usuń Programy

IP: *.chello.pl 20.06.07, 18:57
W Panelu Sterowania w Dodaj/Usuń programy zniknęła mi znaczna część programów łącznie ze wszystkimi aktualizacjami Windows od 2004 r., mimo że jest włączona opcja Pokaż aktualizacje. W internecie szukałam na ten temat, ktoś miał identyczny problem, np. tu:
community.tomshardware.pl/comments.php?DiscussionID=249077
ale niestety nigdzie nie znalazłam rozwiązania problemu. Chciałabym przywrócić listę programów do stanu, w którym miałabym pełną kontrolę nad ilością programów oraz możliwość ich odinstalowywania. Nie wszystkie programy mają deinstalatora w swoim katalogu w Program Files, nie wszystkie też mieszczą się na liście rozwijalnej ze Startu.
Próbowałam odinstalować za pomocą Spybota Serch&Destroy, Easy Cliner'a, ale w nich też nie pokazują się żadne z zainstalowanych programów. Ja osobiście wiążę swój problem z zainstalowaniem a potem po kilku dniach odinstalowaniem Messengera Yahoo, który znacznie obciążał system i się nie sprawdził, ale 100% pewności co do tego nie mam. Mam więc pytanie. Czy jest sposób, poza przeistalowaniem systemu, na naprawienie tego problemu?
Dodam, że komputer przy tym działa prawidłowo, programy też.
System to Windows XP Home Edition, legalny, SP 2.
Wirusów nie ma. Wczoraj skanowałam skanerem on-line mks vir, który nie wykrył nic specjalnego.
Obserwuj wątek
    • kalinowski11 Re: problem z Dodaj/Usuń Programy 20.06.07, 19:59
      Nie pomogę z Dodaj/Usuń programy, ale mam coś co potrafi wszystko
      odinstalować :)

dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=178

Pozdrawiam.
    • Gość: Sławek62 Re: problem z Dodaj/Usuń Programy IP: *.klaudyny.waw.pl 20.06.07, 21:01
      Dodaj/usuń programy
      www.forum.idg.pl/lofiversion/index.php/t20365.html
      Jest to operacja dosyć czasochłonna, najprostszym rozwiązaniem jest
      przywracanie systemu, z odpowiednio odległą datą. Przed deinstalacją Messengera
      proponuję wykonać kopię rejestru, lub powrócić do punktu przed instalacją
      tegoż. Powodzenia. Program jv16 godny polecenia, nie tylko do deinstalacji.
      • Gość: Triss Re: problem z Dodaj/Usuń Programy IP: *.chello.pl 20.06.07, 21:33
        Dzięki za odpowiedzi. Chciałam od razu przywrócić system do wcześniejszej daty, ale niestety okazało się, że nie było ani jednego punktu, do którego można by przywrócić system. Usługa Przywracanie systemu jest cały czas włączona i nigdy jej nie wyłączałam. Ponieważ nie było ostatnio żadnych problemów z systemem, a jednocześnie trochę brakowało miejsca na dysku, stare punkty przywracania usunęłam, pozostawiając ostatni, ale było to dawno, więc do chwili ocecnej powinno być ich co najmniej kilka. A nie było ani jednego. W ostateczności być może skorzystam z proponowanego programu, choć jest duże prawdopodobieństwo,że i on nie wykaże zainstalowanych programów, podobnie jak Spybot i Easy Cleaner. Najlepiej by było doprowadzić system do porządku, chociaż przeinstalowywanie to ostateczność. W życiu tego nie robiłam. Trzy lata system chodził całkiem dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka