Gość: LK IP: *.bh.com.pl 05.12.01, 16:18 Czy ktoś już zainstalował ten system w swoim sprzęcie. Czy warto przechodzić z Win98? Mam Athlona 650 i 256 RAM Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Vaterlan Re: Windows XP IP: *.kvz.tudelft.nl 05.12.01, 19:14 Zainstalowalem XP na moim kompie z Celeronem 300@450 i 192 MB Ramu. System chodzi znosnie na takiej konfiguracji. Na kompie kolegi z Duronem 800 i 448 MB Ramu po prostu smiga. Innym pytaniem jest co by nie smigalo. Mniejsza z tym, uwazam, ze XP to najlepszy system jaki do tej pory Bill wydal, a porownywanie go do 98 jest co najmniej nie na miejscu. Jesli o chodzi o samo zaawansowanie systemu to 98 jest zwyczajna syrenka przy mercedesie jakim jest XP. Wersja Pro zawiera wiele uzytcznyc narzedzi administratorskich. Juz sama instalacja przebiega bezbolesnie. Wszystkie uzadzenia sa instalowane automatycznie, w nie mam komponentow od znanych firm... Od 2 miesiecy system sie nawet nie zachlysnal. Jedyny problemem moze byc uruchamianie oprogramowania do wypalania plytek czy obslugi skanera. U kolegi CDRW zostal zainstalowany poprawnie, ale skaner Plustek juz nie. Mial tez problemy z uruchomieniem Easy Cd Creator czy WinOnCD. Chyba trzeba jeszcze troche poczekac na pelna implementacje obslugi tych urzadzen. Link Zgłoś
Gość: robas Re: Windows XP IP: *.asapsoftware.com 05.12.01, 19:48 Uzywam XP od okolo 3 miesiecy, i chodzi poprawnie. Mysle, ze warto zrobic upgrade z w98. Dla domowego uzytkownika, jest bardzo dobry. Jesli ktos zas nie uzywa zbytnio gier i ma juz w2000, to chyba roznica jest minimalna. Z wxp nie dzialaja starsze wersje antywirusowych programow, z programow do wypalania plyt Nero 5 dziala bez zarzutu, Roxio 5.02 jest ok. Sa problemy z niektorymi drukarkami, czasami zabiera duzo czasu ich instalowanie (trzeba instalacje powtarzac - zwlaszcza z HP uzywajacymi wirtual printer port). Link Zgłoś
Gość: TomekMX Re: Windows XP IP: 148.230.77.* 05.12.01, 23:41 I chyba tylko ostroznie z "On-line Windows Upgrade", gdyz znam juz 2 osoby, który po zainstalowaniu najnowszych driverów z sieci "Windows Upgrade" do audio lub video stracily zupelnie konfiguracje... Poza tym od czasu do czasu mozna sie spotkac z DVD, które nie chce dzialac pod XP... niektóre programy (np. CorelDraw 10, TV-Show, etc.) maja bardzo duzo bledów (zamykaja sie przez caly czas)... i ostroznie z "bezpieczenstwem w sieci"!! Jesli twój kompu bedzie podlaczony do internetu prze dluzsze momenty powinienes wylaczyc prawie wszystkie opcje sieciowe, gdyz jest dosc latwo dostac sie do srodka... Poza tym... chyba rzeczywiscie jest to jeden z najlepszych produktów Billa. TomekMX Link Zgłoś
Gość: N Re: Windows XP IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.12.01, 02:55 Jest niewielki program ktory zamyka wszystkie "tylne drzwi" w Win XP a jest ich duzo,rzec mozna bardzo duzo. Link Zgłoś
Gość: TomekMX Re: Windows XP IP: 148.230.77.* 07.12.01, 17:16 Dobrze by to bylo zeby tylko mial "tylne drzwi"... wydaje mi sie jednak, ze tak jak wczesniejsze, XP ma takze "kominy", "szyby wentylacyjne", "dziury na strychu", "po otwierane okna", "dziury w podlodze", "przeciekajaca piwnice"... TomekMX Poza tym jest dosc dobry... Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Windows XP IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.12.01, 21:27 jaki to program i gdzie go można dostać? Link Zgłoś
Gość: MJ Re: Windows XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.12.01, 15:26 "Tony Hawk 2" mi nie chodzi. "G-Police" nie widzi joy'a. Kilka innych gierek tez sie nie uruchamia, ale w te juz nie grywam. Poza tym mozliwe, ze mozna je jakos postawiac, zeby zadzialaly. Mialem tez sporo klopotow z modemem (Pentagram Omen). W koncu zainstalowalem sterowniki dla XP od Pentagram Omen 2 i poszedl. Niestety laczy mi sie na troche wolniejszych predkosciach (albo tak mi sie tylko wydaje). Poza tym XP jest fajny. Bardzo podoba mi sie np. funkcja "Hibernate", albo chowanie ikonek w tray'u, czy grupowanie programow na taskbar'ze. Wydaje sie tez troszke bardziej stabilny, choc nie powiem, ze sie nie zawiesza. Podsumowaujac, jesli nie przeszkadza Ci to, ze niektore programy nie beda chodzic pod nowym systemem; reszta to fajna sprawa:) Link Zgłoś
Gość: ChrisXP Re: Windows XP IP: *.dialup.xtra.co.nz 08.12.01, 06:17 Uzywam XP Pro juz od okolo 6-miesiecy(RC1),a od miesiaca orginal czyli XP Professional.Jest bardzo stabilne i mam zainstalowane wszystkie drivers.Moj komputer ma okolo roku.Z programami nie mam tak duzego klopotu bo mozna je przystosowac do winxp"program compatibility wizard"Jezeli masz problem z Winxp w "run"wystukaj "help"i tutaj masz wspanialy wizard ktory wszystkie problemy ma opisane.Co do security to jak kazdy M$ product Windows XP jest otwarty.Uzytkownik powinien pozamykac drzwi, w przeciwienstwie do Linux gdzie default jest prawie zamkniety.Przepraszam za moj polski jezyk,ale jest troche zardzewialy. Link Zgłoś
Gość: Jaz Re: Windows XP IP: *.sympatico.ca 11.12.01, 18:55 Kto mi podpowie jaka jest przyczyna, ze uzywajac Windows XP nie moge otworzyc zadnego fila (stream video) na stronie www.tvpolonia.com/. Na informacji "locating media" konczy sie cala zabawa. Ten problem pojawia sie tylko i wylacznie na tej jednej stronie. Uzywajac Win 2000 (Media Player 7.1) wszystko jest OK. Link Zgłoś
Gość: JACOOOL Re: Windows XP IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 11:34 Ekstra Przejżałem wasze listy i mam podobne problemy i problemiki. Jest różnie ale trzeba pamiętać, że to Wyrób!! B.G. Ale mam inną sprawę. Wczoraj zainstalowałem wersję XP Profesional PL i małe rozczarowanie Nie Ma Rybek!!! to opninia mojego Dziecka ale się przychylam. jest też trochę problemów ze strownikami do grafiki. Najnowszy detonator NVidi wariuje, okazuje się że monitor pod WIN98 był ok a teraz tylko 800/600 i 60 Hz i takie tam. Ale generalnie jest OK. Tak koło tych rybek to gdzie i o ile wogóle można pobrać taki wygaszacz bo mnie zamęczą JACOOOL Link Zgłoś
Gość: Vaterlan Re: Windows XP IP: *.twi.tudelft.nl 12.12.01, 13:20 Pelna wersja dostepna jest po zaplaceniu pewnej sumy pieniedzy na stronie producenta. Jest ona takze umieszczona w dodatku Win XP Plus w pelnej wersji. Trzecie wyjscie to znalezienie pirackiej kopii, ale nie bede Ciebie do tego zachecal. Po czwarte sciagnij darmowa wersje z trzema rybkami: www.clubaquatica.com/download.htm Link Zgłoś
Gość: Jaz Re: Windows XP IP: *.sympatico.ca 13.12.01, 22:45 Prosba do uzytkownikow Windows XP Czy jestescie w stanie na stronie www.tvpolonia.com/ uruchomic jakikolwiek stream video program ? Link Zgłoś
Gość: Vaterlan Re: Windows XP IP: *.kvz.tudelft.nl 13.12.01, 23:45 Czlowieku, dzieki za cynk. Wreszcie mam link do dobrego zrodla Polskich programow. Nie mam zadnego problemu z odtwarzaniem ich pod XP. Oczywiscie polowa dzisiejszych "Wiadomosci" to biadolenie o stanie wojennym... Link Zgłoś
Gość: Jaz Re: Windows XP IP: *.sympatico.ca 14.12.01, 18:25 Niech Ci dobrze sluzy. Korzystalem z nich przez ostatni rok, gdy nadawali jeszcze ze starego serwera. Pozniej mieli dluzsza organizacyjna przerwe. Choc juz w poprzednim wydaniu serwis mieli (jako jedyni) na przyzwoitym poziomie, to teraz widze ze jeszcze go poprawili wzbogacajac oferte. Ja jednak odkad zainstalowalem XP nie moge sie niestety z nimi polaczyc i sam nie wiem gdzie lezy przyczyna. W oknie Media Player pojawia mi sie informacja "locating media" i na tym koniec. Na innych stronach nie mam zadnego problemu. Any way- zycze dobrego odbioru. Link Zgłoś
Gość: Dar Re: Windows XP IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.12.01, 21:34 czy masz na myśli stronę tvpolonia.com Ja nie moge jej niestety otworzyć, chodzi za wolno. Jakie tam mają programy ? Link Zgłoś
Gość: Vaterlan Re: Windows XP IP: *.kvz.tudelft.nl 20.12.01, 01:06 Ta, chodzi mi o Polonie. Serwer jest w Stanach, moze dlatego tak cienko chodzi w Polsce. Ja ogladam ich z Holandii. Jest jednak male "ale", za darmo mozna ich ogladac tylko do konca tego roku, pozniej platna subskrypcja. Jeszcze maja czelnosc zyczyc wesolych swiat... Link Zgłoś
Gość: robas Re: Windows XP IP: *.focal-chi.corecomm.net 20.12.01, 05:50 Gość portalu: Vaterlan napisał(a): > Ta, chodzi mi o Polonie. Serwer jest w Stanach, moze dlatego tak cienko chodzi > w Polsce. Ja ogladam ich z Holandii. Jest jednak male "ale", za darmo mozna ich > > ogladac tylko do konca tego roku, pozniej platna subskrypcja. Jeszcze maja > czelnosc zyczyc wesolych swiat... Szczerze, to dawno na tvpolonia nie bylem, ale jesli wprowadzaja platna subskrypcje, to chyba juz i tak nie bede. To w ogole jest smieszne, ze programy TVPolonia w praktyce w ogole nie sa ogladane w Stanach, tam gdzie Polonia jest najliczniejsza. Nie ma ich na zadej sieci kablowej, sa tylko poprzez satelite, w dodatku jest to drogie i malo popularne. Link Zgłoś
Gość: Lech Rejestracja Windows XP w internecie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.12.01, 21:37 Mam pytanie czy intalując XP trzeba koniecznie rejestrować sie poprzez internet. Jakie dane trzeba podać przy rejestracji Czy w ten sposób MS nie zdobywa informacji odnośnie tego co używasz na swoim komputerze ? Może wykorzysta to przeciwko tobie? Link Zgłoś
Gość: Alpetrus Re: Rejestracja Windows XP w internecie IP: 10.3.1.* 20.12.01, 01:17 Czlowieku po co sie rejestrowac. Masz pirata? A co oni Ci moga zrobic, przeciaz nie wpadna do domu z brygada antyterrorystyczna i nie skonfiskuja Ci sprzeta...No chyba ze sie myle :) Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Rejestracja Windows XP w internecie IP: *.unknown.uunet.be 20.12.01, 05:04 Do prywatnej osoby jeszcze nie. W przypadku firm kontrole legalnosci software'u sa na porzadku dziennym przy okazji innych kontroli, np fiskalnej czy innych praw autorskich. Link Zgłoś
e-wp Re: Rejestracja Windows XP w internecie 20.12.01, 19:06 Nie słyszałem, żeby przy kontroli podatkowej US była kontrola legalności programów - gdzie tak jest? A że zdarzają się kontrole w większych firmach to TV nagłasnia, bo nie mma innych programów. Ja nie mam XP, ale słyszałem, że instalując go trzeba koniecznie zarejestrować się u MS w internecie, żeby system działał. Nie wiem czy to prawda. I jak jest Officem czy też trzeba rejestrować? Czy też wszystko jest jak w przyapdku WIN98 - nie trzeba nic rejestrować, można się jedynie zarejestrować jak chce się korzystać z pomocy. PS. Jak podasz wszystkie dane - to mają cię w bazie - jak nie dziś to jutro. I będa o tobie pamiętać. :)) Link Zgłoś
Gość: A Re: Rejestracja Windows XP w internecie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.01.02, 01:18 A potem przychodzą i zapraszają na drinka. Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Rejestracja Windows XP w internecie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.01.02, 18:32 Nie ma ludzi którzy rejestrowali XP ? Link Zgłoś
ganelon Devilsown rulez! 05.01.02, 19:47 No wlasnie - wszyscy maja Corporation ver. from Devilsown, czy tez sa jakies inne, o ktorych nie wiedzialem ? Devilsown chodzi swietnie - 0 problemow, nie wspominajac o 0 problemow z rejestracja.. Billo Gate$ i tak ma za duzo $$$$ i nie wie co z nimi robic, wiec po co mu jescze dodawac;) Link Zgłoś
Gość: sand Re: Windows XP IP: *.acn.waw.pl 06.01.02, 11:57 Nie chodza mi niektore filmy, miedzy innymi w DIVx???? Moze ktos cos poradzi???? PZDR sand Link Zgłoś
Gość: Vaterlan Re: Windows XP IP: *.kvz.tudelft.nl 07.01.02, 00:05 Moze glupie pytanie, ale zainstalowales kodek Divx? Link Zgłoś
Gość: sand Re: Windows XP IP: *.acn.waw.pl 07.01.02, 11:25 wydaje mi sie, ze tak, ale gdybys mogl to przeslij mi ten, ktorego ty uzywasz! 1470@poczta.wspiz.edu.pl Link Zgłoś