Gość: puente IP: *.pul.tke.pl 15.06.03, 14:55 Jaki waszym zdaniem jest najlepszy program do obsługi poczty. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Doki Eudora IP: *.9-200-80.adsl.skynet.be 15.06.03, 16:30 Ale nie lite. Ta prawdziwa. Albo jakikolwiek klient poczty dla Linuxa. Link Zgłoś
falcon99 The bat! 15.06.03, 16:59 Polecam The bata - przesiadłem sie z oe i jestem super zadowolony - mozna go sciagnac ze strony www.thebat.pl (wersja demo chyba) - ale przeciez mozna scrackowac:))) - Na na tej stronioe jest tam także jego opis Link Zgłoś
Gość: Realista OE jest O.K. IP: *.telan.pl 15.06.03, 18:14 A poco zmieniać, jeśli OE jest w porządku ?? Link Zgłoś
Gość: kell Re: OE jest O.K. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.06.03, 19:06 nie jest ok, bylo juz tyle o tym. ie jest najgorszym programem pocztowym jezeli chodzi o bezpieczenstwo i zgodnosc ze standardami. Link Zgłoś
Gość: Realista Re: OE jest O.K. IP: *.telan.pl 15.06.03, 19:16 Gość portalu: kell napisał(a): > ie jest najgorszym > programem pocztowym jezeli chodzi o bezpieczenstwo i > zgodnosc ze standardami. Bezpieczeństwo ? Jakoś nikt mi jeszcze z tego powodu że używam IE krzywdy nie zrobił. Konkrety proszę ! Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: OE jest O.K. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.03, 19:33 > Bezpieczeństwo ? Jakoś nikt mi jeszcze z tego powodu że używam IE krzywdy nie z > robił. > Konkrety proszę ! OE miał otwierał załączniki bez pytania,teraz już chyba to poprawili,tak czy inaczej OE jest największym roznosicielem wirusów,większość ludzi otwiera co popadnie,nie stosuje żadnych łatek itd kiedyś używałem OE, krzywdy nie zrobił,teraz go nie uzywam bo znam lepsze programy jeżeli ktoś ma antywirusa,załatany OE i trochę oleju w głowie to ryzyko spowodowania jakiś poważnych szkód jest znikome ja używam kuriera poczty z Mozilli,nie trzeba żadnych cracków bo jest darmowy Link Zgłoś
Gość: kell Re: OE jest O.K. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.06.03, 20:25 > ja używam kuriera poczty z Mozilli,nie trzeba żadnych > cracków bo jest darmowy kurier poczty niedlugo zamieni sie w mozilla thunderbird-a, najwieksza zaleta bedzie oddzielenie programu pocztowego od przegladarki (i vice versa) tak, ze gdy uruchomisz poczte, przegladarki juz nie bedziesz musial. sa na razie wczesne wersje (bardzo testowe:) www.mozilla.org/projects/thunderbird/ jak chcesz zobaczyc co ciebie czeka:) ale cos mi sie wydaje, ze thunderbird zastapi dotychczasowy modul poczty dopiero za kilka miesiecy. zaleto oe jest tylko to, ze jest dodawany do windows i na tym jego zalety sie wg mnie koncza. no coz, paskudny monopolizm, ludzie nie wiedza ile traca, bo ktos za nich juz wybral. Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: OE jest O.K. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.03, 22:36 > kurier poczty niedlugo zamieni sie w mozilla > thunderbird-a, najwieksza zaleta bedzie oddzielenie > programu pocztowego od przegladarki (i vice versa) tak, > ze gdy uruchomisz poczte, przegladarki juz nie bedziesz > musial. hmm... ale kurier poczty można uruchamiać bez przeglądarki,co prawda nie da się zainstlować samego kuriera poczty bez browsera,ale kurier poczty działa bez uruchomionej przeglądarki,nie sądze żeby ktoś używał jednocześnie kuriera poczty i internet explorera > sa na razie wczesne wersje (bardzo testowe:) > <a href="http://www.mozilla.org/projects/thunderbird/"target="_blank">www.mozilla.org/projects/thunderbird/</a> jak chcesz a ja myślałem że to wersja poczty pod firebirda :-) którego używam Link Zgłoś
Gość: władek Re: OE jest O.K. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.03, 10:25 NIEPOROZUMIENIA RODZINNE i TRAGEDIA ! ! ! Byłem w sierpniu 2002 r. w domu Dyrektorki, która zginęła w pożarze szkoły podstawowej w Rafałówce w gminie Zabłudów. Widziałem, że między mężem Stefanem, a jego żoną Heloną są duże nieprozumienia rodzinne. Ona była mocno znerwicowana ale życzliwa, a jej mąż był bardzo niemiły, despotyczny wobec niej i dzieci. Ta rodzinna była "chora" już od dawna. Jej mąż nawet wobec gości był agresywny i bardzo niemiły. Tam musiało dojść do tragedii bo mąż Stefan tyranizował całą rodzinę. Żona Helena w/g mnie po prostu musiała uciekać z domu do własnej szkoły bo nie miała innego wyjścia. Ratowała siebie przed tyranią własnego mężą. To bardzo tragiczne zdarzenie. Prokuratura powinna dobrze prześwietlić jej męża Stefana bo pośrednio lub bezpośrednio przyczynił się do tej Tragedii. Władysław Karczewski, Białystok Link Zgłoś
Gość: kell Re: OE jest O.K. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.06.03, 20:20 konkrety? co jakis czas (2 miesiace?) slychac o wirusie ktory sie rozprzestrzenia dzieki idiotycznym zabezpieczeniom w oe i mozliwosci uruchamiania skryptow/zalacznikow (a ile zajelo msoftowi by domyslnie ich nie uruchamiac). tylko mi nie mow, ze nie slyszales. Link Zgłoś
Gość: Jontek Re: Jaki naj... program do poczty? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.06.03, 18:28 Gość portalu: puente napisał(a): > Jaki waszym zdaniem jest najlepszy program do obsługi poczty. MailWasher Pro - polecił mi go kumpel i jestem bardzo zadowolony,nie ściąga poczty tylko możesz ją podejżeć na serwerze - jeżeli to spam,wir itp to kasujesz wiadomość.Polecam. Link Zgłoś
Gość: P Re: Jaki naj... program do poczty? IP: 212.160.184.* 15.06.03, 19:37 > MailWasher Pro - polecił mi go kumpel i jestem bardzo zadowolony,nie ściąga > poczty tylko możesz ją podejżeć na serwerze - jeżeli to spam,wir itp to > kasujesz wiadomość.Polecam. Zgadzam się całkowicie, tyle tylko że to nie jest program pocztowy. Doskonale pośredniczy pomiędzy serwerem i programem pocztowym: wystarczy mu wpisać na czarną listę niechciane adresy i samodzielnie usuwa spam, użytkownik nawet nie musi widzieć, co mailwasher skasował. Przyjmuje też * i ?. Link Zgłoś
Gość: kell Re: mutt /no txt/ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.06.03, 22:37 mutt? a moze balsa? bazuje na muttcie, jest malutka i ma sexy wyglad:) Link Zgłoś
pollak Re: mutt /no txt/ 16.06.03, 22:40 Wymaga iksów - odapada. :) No chyba że nie wymaga... Link Zgłoś
da.killa Re: mutt /no txt/ 17.06.03, 01:18 Gość portalu: kell napisał(a): > mutt? a moze balsa? bazuje na muttcie, jest malutka i ma > sexy wyglad:) Jaka Balsa? - tylko Evolution! :) Link Zgłoś
Gość: kell Re: mutt /no txt/ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.06.03, 02:21 uhm, nie wiem czy na pewno evolution. prawde mowiac evolution potrzebne mi nie jest, startuje o kilka sekund za dlugo, ma niepotrzebna mi funkcje i wole program pocztowy ktory ma kilkaset kB niz ~20+ mega:) poza tym, uzywajac balse moge tez sciagac i ogladac poczte przez ssh uzywajac mutt-a. oba moga korzystac z tej samej skrzynki (zapisuja do tego samego formatu).. a gwozdziem do trumny evolution jest to, ze wersja 1.4 na ktora tak czekam ma jakies problemy z moim gnome, bo po 'make install' sie wychrzania, nie mam juz sily z tym walczyc, a slinienie sie do screenshotow juz mnie nie bawi:> poza tym odsuwamy sie od tematu. jedno jest pewne na otwartych systemach swietnych i darmowych klientow poczty jest cala masa. na tych "gorszych" :) wszystko inne niz uupslook jest dobre. Link Zgłoś
stefe Re: Jaki naj... program do poczty? 17.06.03, 08:43 Gość portalu: puente napisał(a): > Jaki waszym zdaniem jest najlepszy program do obsługi poczty. swietnym programem tego typu jest The Bat! ogrom opcji konfiguracyjnych, wygodny, przejrzysty, filtry antyspamowe, wsparcie dla antywirusow... ogolnie COOL ;-)) ale sa tez inne fajne klienty poczty np. IncrediMail (tez w wersji darmowej), PegasusMail, ExpressPlus OE? hmm.. programik dla niewymagajacych uzytkowniko, praktycznie brak konfiguracji, roznosiciel wirusow.. zaleta jest to, ze jest razem z systemem... nie polecam. Link Zgłoś