lavti1 16.07.07, 12:13 witam,szlak mnie już trafia,czasami mi się włącza a czasami nie.Co jest nie tak? Pomóżcie,proszę.Czasem mogę kilkanaście razy wyłączać,bo szanowny psn komputer kilkanaście razy włacza się Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kolobos Re: po wyłączeniu włącza się komputer sam IP: *.escom.net.pl 16.07.07, 12:20 Wylacz w biosie wszystkie Wake On* + jezeli masz zasilacz w wylacznikiem to go wylaczaj. Link Zgłoś
Gość: lavti1 Re: po wyłączeniu włącza się komputer sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 21:59 no dobra to teraz proszę o przetłumaczenie dla blondynki...Tak naprawdę to nie mam pojecia co tyo jest bios i całej reszty też nie rozumiem.Nie będę ściemniać,bo nie o to chodzi..Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: po wyłączeniu włącza się komputer sam IP: *.escom.net.pl 16.07.07, 22:56 Jak uruchomisz komputer to nacisnij DEL lub F2 (lub inny klawisz, ktorym wchodzi sie u Ciebie do biosu), nastepnie poszukaj opcji Wake On Lan, Wake On Modem itd i ustaw wszystkie na Disable. Link Zgłoś
Gość: lavti1 Re: do kolobos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 23:23 kolobos pomóż jeszcze raz.Weszłam do BIOS-u i miałam tak: First Boot Devise (CDROM) Second Boot Devise (HDD-O) Third Boot Devise (Floppy) Boot up Floppy Seek (Disabled) Password Check (Setup) Dram Data Integrity Mode-Non-Ecc Init Display First (AGP) No i co mam dalej robić,nie widzę WAKE ON LINE i WAKE ON MODEM Pozdrawiam Cię Link Zgłoś
m.gregor Re: po wyłączeniu włącza się komputer sam 19.07.07, 22:51 Wejdz w zakladke "Power management" i tam poszukaj "Wake on cośtam..." i wszystkie ustaw na DISABLED. A zacznij od Wake on LAN. Link Zgłoś
Gość: lavti1 Re: po wyłączeniu włącza się komputer sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 23:10 kurcze nie mam takiej zakłądki a przynajmniej jej nie widzę.Kiedy weszłam do Biosu potem Power menagement setup wchodzę w to i mam coś takiego: ACPI suspend Type Power led ins1 state soft off by PWR-BTTN PME Event WAKE UP ModemRingon Resume by Alarm Power on by mause power on by keybord AC BACK function Link Zgłoś
mysia1103 Re: po wyłączeniu włącza się komputer sam 20.07.07, 07:33 PME Event WAKE UP ModemRingon Resume by Alarm Power on by mause power on by keybord AC BACK function Te wszystkie na disabled lub off Link Zgłoś
Gość: lavti1 Re: do mysia1103 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 21:56 Zrobiłam tak jak kazałaś niestety komputer nadal się włącza.Czuję się bezsilna Link Zgłoś
noovaa Re: do mysia1103 21.07.07, 11:41 Po wyłączeniu komputera.. Zanim się włączy, z tyłu obudowy obok kabla zasilania powinien być przełącznik. Wyłączasz nim dopływ prądu :) Link Zgłoś
Gość: lavti1 Re: do mysia1103 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 21:56 to tak samo mogę wyłączyć z kontaktu,ale to chyba nie o to chodzi... Link Zgłoś
Gość: niktabc@vp.pl Re: do mysia1103 IP: *.toya.net.pl 23.07.07, 01:31 niestety musiałbym zobaczyć kompa aby w 100% określić problem - no podmienić na jakiś czas zasilacz i sprawdzić na innym - może to byś usterka zasilacza:) osobiście nie zwróciłbym na problem uwagi - i tak odłączam listwę na noc Link Zgłoś