novalee1 19.07.07, 15:06 czy jest mozliwe podlaczenie skrzyni komputera do laptopa zeby przeniesc dane? Myslalam ze zapisalam na dysku,lecz okazalo sie ze nie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
barone Re: przenoszenie danych 19.07.07, 15:50 Nie lepiej przez otoczenie sieciowe? Jak nie możesz połączyć w sieć, to rozejrzyj się za taką przejściówką "IDE to USB". Link Zgłoś
novalee1 Re: przenoszenie danych 20.07.07, 14:03 Wlasnie wyczytalam cos w innych watkach o kablu usb do usb,moze mam ten kabel...Najgorsze ze ten stary komp juz jest caly porozlaczany,czy wystarczy jak wlacze sama skrzynie? Link Zgłoś
Gość: Greg Re: przenoszenie danych IP: *.acn.waw.pl 20.07.07, 14:44 Jeśli byś miała kupować kabel USB do transmisji danych (inny i sporo droższy niż taki zwykły, do drukarki/skanera etc.) to już lepiej zaopatrzyć się w przejściówkę, którą już ktoś zasugerował, "ide2usb" - podłącza się ją z jednej strony do usb, z drugiej do dysku twardego, który powinien zostać rozpoznany podobnie jak flash-drive. W tej sytuacji to chyba najlepsze rozwiązanie (sama przejściówka może się później też przydać). Link Zgłoś
novalee1 Re: przenoszenie danych 21.07.07, 01:14 dzieki,niech tylko znajde odpowiednia chwile,wyprobuje czy czasem jeden z kabli ktore juz mam nie jest dobry Link Zgłoś
novalee1 Re: przenoszenie danych 22.07.07, 02:44 Przez otoczenie sieciowe probowalam i niestety nic,wyglada na to ze musze zakupic kabel. Link Zgłoś
Gość: smutas Re: przenoszenie danych IP: *.dsl.bell.ca 22.07.07, 06:19 jezeli obydwa komputery maja karte sieciowa to najsprawniej przerzucisz dane tzw. skretka skrosowana. Link Zgłoś
Gość: ja Re: przenoszenie danych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 09:49 tak: - specjalny kabel USB - specjalny kabel FireWire - zwykły krosowy kabel sieciowy (najtaniej) a także: - pendrive (najprościej) - płyta CD/DVD Link Zgłoś