Dodaj do ulubionych

problem z napedem combo

IP: *.infinity.net.pl 23.07.07, 22:49
mam naped combo w laptopie i nagle przestalo kompletnie czytac plyty dvd ale
cd czyta.O co moze chodzic?
dzieki
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: problem z napedem combo 23.07.07, 22:58
      O brudny laser. Rozkalibrowana mechanike. Pamietaj ze sciezka DVD jest duzo
      ciensza i trafienie w nia laserem wymaga duzo wiekszej dokladnosci.
      • Gość: Aga Re: problem z napedem combo IP: *.infinity.net.pl 27.07.07, 00:02
        To co najlepiej zrobic?Wystarczy wyczyscic naped taka specjalna plyta
        czyszczaca?
        • jeremaiah Mam podobny problem 27.07.07, 00:07
          płyta czyszcząca nic nie da, próbowałem. Jest to spowodowane tym, że Twój sprzęt
          ma już parę lat i elementy napędu są już troszkę poluzowane. Lekiem będzie tylko
          wymiana:(
          • Gość: Aga Re: Mam podobny problem IP: *.chello.pl 27.07.07, 23:28
            ale wymiana czego?bo z tego co sie orientuje to wymiana elementow w laptopach
            jest droooga wiec sie nie oplaca.To nie ma na to zadnej rady?:(Ale jakim cudem
            czyta i odtwarza normalne plyty?i na czym ja bede teraz filmy ogladala w
            podrozy:(((
            • Gość: niktabc@vp.pl Re: Mam podobny problem IP: *.toya.net.pl 27.07.07, 23:37
              najpierw wyczyść laser:)
              • Gość: Aga Re: Mam podobny problem IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.08.07, 13:32
                a czym?plyta czyszczaca?czy moze przetrzec
                dzieki
                • Gość: Sławek62 Re: Mam podobny problem IP: *.klaudyny.waw.pl 01.08.07, 14:27
                  Wejdż na stronę:
                  www.elektroda.pl/
                  zarejestruj się, a następnie zaloguj i w dziale download znajdź temat:
                  czyszczenie lasera cdromu/dvd
                  www.elektroda.pl/rtvforum/topic180797.html
                  pobierz plik ze zdjęciami, obejrzyj aby zorientowć się co trzeba czyścić,
                  przeczytaj dyskusję
                  Używam płyty czyszczącej "LENS CLEANER", czyści "na mokro" i jak dotąd nie
                  miałem problemu.
                  Inna np:
                  Allsop DVD Carbon Edge Pro
                  www.allsop.com/cd-dvd-cleaners/cd-dvd-cleaners/model-27193/dvd-carbon-edge-pro/
                  • Gość: Aga Re: Mam podobny problem IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.08.07, 22:22
                    dzieki bardzo!
        • macer125 Re: problem z napedem combo 01.08.07, 22:35
          www.favore.pl/search/?q=komputer&sdescr=1&city=&pid=0&addr=&dist=50&lat=&lon=
          tam poszukaj, na pewno znajdziesz speca ktory ci pomoze :)
          • ataszka24 Re: problem z napedem combo 02.08.07, 11:58
            Czyszczenia lasera ani używania płyt czyszczących to raczej Ci nie polecam
            (zepsuł mi się tak właśnie napęd ;) Spróbuj skorzystać z serwisu czy cuś.
            • shadowss Re: problem z napedem combo 02.08.07, 12:26
              Zależy gdzie mieszkasz- ale z tego co wiem sporo firm zaczyna reklamować się na
              www.favore.pl może znajdziesz tam serwis ew. nowy napęd.
              • ataszka24 Re: problem z napedem combo 02.08.07, 23:14
                www.favore.pl/8540_naprawa-komputerow-laptopow-ploterow-drukare.html
                O tu masz coś ;) Tego jest wiele tutaj

Sorka,że tak późno ale nie mogłam wcześniej.
            • Gość: Aga Re: problem z napedem combo IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.08.07, 23:15
              no wlasnie,jak skorzystam z serwisu to bedzie mnie to kosztowalo wiecej jak ten
              laptop wart;))
              zajze na te stronki co ktos z was podal i sprobuje cos zdzialac
              dzieki bardzo
              • ataszka24 Re: problem z napedem combo 03.08.07, 20:23
                Gość portalu: Aga napisał(a):

> no wlasnie,jak skorzystam z serwisu to bedzie mnie to kosztowalo wiecej jak ten
                >
                > laptop wart;))
                > zajze na te stronki co ktos z was podal i sprobuje cos zdzialac
                > dzieki bardzo
                ==
                Sprawdź może okazać sie ze będzie coś z tej stronki pomocne Tobie- pamiętaj
                lepiej chuchać na zimne - mi ostatnio wadliwy ram zepsuł system i straciłam
                ważne dane - ech nie chciało mi sie iść do sklepu oddać go na serwis;/
                • shadowss Re: problem z napedem combo 04.08.07, 23:46
                  Hmm tak btw ta stronka www.favore.pl to długo już istnieje? Tak mi przyszło na
                  myśl chociaż ktoś mi ją wcześniej już reklamował
                  • ataszka24 Re: problem z napedem combo 05.08.07, 20:00
                    shadowss napisała:

> Hmm tak btw ta stronka www.favore.pl to długo już istnieje? Tak mi przyszło na
                    > myśl chociaż ktoś mi ją wcześniej już reklamował

=-=-=-=--=
                    Dobre pytanie ale także nie wiem bowiem została mi ona polecona wcześniej przez
                    znajomą osobę, która się tam ogłaszała *reklamowała* .
                    • Gość: mieczSZ Re: problem z napedem combo IP: *.centertel.pl 05.08.07, 20:30
                      Tu się dowiesz więcej:)

Swoją drogą mieli goscie fajny pomysł, ciekawe jak sie to bedzie rozwijalo..
                      www.favore.pl/aboutus
                      • ataszka24 Re: problem z napedem combo 05.08.07, 20:39
                        W sumie tak czytając to masz rację nie głupi pomysł, gdyż może stanie się to
                        sposobem na zaistnienie na dużym rynku setek małych firm- czasami nawet lepszych
                        niż te wielkie molochy typu mm:P
                        • Gość: kebab Re: problem z napedem combo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:45
                          Zawsze powtarzalem ( nawet za komuny :) ), ze konkurencja jest czyms
                          niesamowitym i wszystkim sluzy.
                          • ataszka24 Re: problem z napedem combo 06.08.07, 15:00
                            I dlatego właśnie kapitalizm nam służy;)))
                            • Gość: MaxellKane Re: problem z napedem combo IP: 62.111.139.* 06.08.07, 15:01
                              Patrząc na statystyki nie wygląda aż tak źle;) Wręcz powoli pnie się w górę

"Serwis posiadając 55pkt zajmuje obecnie miejsce 343 w rankingu serwisów
                              startups.pl"

• Gość: mieczSZ Re: problem z napedem combo IP: *.centertel.pl 07.08.07, 10:47
                                heh, smiac mi sie chce, bo bylem z kumplem na kawie jakies 3 tyg temu i mowil
                                mi, ze chce zrobic www z usugami w sieci. a tu prosze favore.pl
                                • ataszka24 Re: problem z napedem combo 07.08.07, 18:01
                                  Rotfl no wiesz, marzenia się spełniają;) Mam nadzieję, że ten serwis rozwinie
                                  się w miarę szybko bo przyjemnie się korzysta i przeszukuje oferty na nim.

Pzdr.
                                  • Gość: mieczSZ Re: problem z napedem combo IP: *.centertel.pl 07.08.07, 21:36
                                    To nie marzenia, to kapitalizm, jak ktos tu pieknie ujął. A z tym favore to
                                    super mieli pomysł.
                                    • ataszka24 Re: problem z napedem combo 07.08.07, 22:44
                                      Gość portalu: mieczSZ napisał(a):

> To nie marzenia, to kapitalizm, jak ktos tu pieknie ujął. A z tym favore to
                                      > super mieli pomysł.

Hihi to byłam ja^^:)
                                      • Gość: słoneczko pytanie IP: *.net.autocom.pl 08.08.07, 20:53
                                        Witam mam pytanie czy ktoś już coś zamawiał / korzystał z usług : przez wyżej
                                        wymieniony portal? Chodzi mi oto, czy nie robią tam wałków jak na innym portalu,
                                        którego nazwy nie wymienie ...
                                        • ataszka24 odp: pytanie wyzej 08.08.07, 21:08
                                          Gość portalu: słoneczko napisał(a):

> Witam mam pytanie czy ktoś już coś zamawiał / korzystał z usług : przez wyżej
                                          > wymieniony portal? Chodzi mi oto, czy nie robią tam wałków jak na innym portalu
                                          > ,
                                          > którego nazwy nie wymienie ...

Hmm czyżby chodziło ci o pewien portal 'A' :D rotfl

Nie no nie słyszałam do tej pory aby ktoś się skarżył pomimo, iż portal ten jest
                                          młody ( powstał w 2007 ).
                                          • Gość: słoneczko uff IP: *.net.autocom.pl 08.08.07, 21:11
                                            chciałam po prostu wywołac zdjęcia a moja przygoda z wywoływaniem fotek przez
                                            firmę, która podobnie zamieszczła swoje usługi w tego typu stronkach skończyła
                                            się utratą ich...
                                            • ataszka24 Re: uff:)) 08.08.07, 21:26
                                              Hehe nie no takich jeszcze przygód nie miałam;) O dziwo dzisiaj można także za
                                              takie przypadki egzekwować swoje pieniążki *za straty* .

Pzdr.
                                        • Gość: mieczSZ Re: pytanie IP: *.centertel.pl 09.08.07, 11:40
                                          ciekawe co to za stronka??? ja na favore sam mam konto, korzystam i sie chwali.
                • m.gregor Re: problem z napedem combo 06.08.07, 16:16
                  Ale oczywiscie nie mozna bylo podlaczyc dysku do drugiego komputera i skopiowac
                  danych...Ehhhhh...Niektorzy to tylko udaja ze sie na czyms znaja...
                  • Gość: kebab Re: problem z napedem combo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.07, 20:16
                    no tak to juz jest z babami :) nie wyobrazam sobie zeby kobieta sama wyciagnela
                    cd'ka poszla do innego kompa, wpiela go i zgrala dane ;) no na pewno sa wyjatki
                    wiec prosze mnie nie rozszarpac od razu :]
                    • ataszka24 Re: problem z napedem combo 09.08.07, 22:31
                      Gość portalu: kebab napisał(a):

> no tak to juz jest z babami :) nie wyobrazam sobie zeby kobieta sama wyciagnela
                      > cd'ka poszla do innego kompa, wpiela go i zgrala dane ;) no na pewno sa wyjatki
                      > wiec prosze mnie nie rozszarpac od razu :]

Głowę Ci urwę zaraz a potem ręce;) hehe (a taki ot żart sceniczny:P )
                      Nie generalizować ;)

• gruda Re: problem z napedem combo 10.08.07, 00:07
                        a ja znam takie kobitki, co potrafia nawet wlaczyc komputer bez niczyjej
                        pomocy....:)
                        • ataszka24 Re: problem z napedem combo 10.08.07, 00:38
                          gruda napisał:

> a ja znam takie kobitki, co potrafia nawet wlaczyc komputer bez niczyjej
                          > pomocy....:)

Uff mnie na szczęście ktoś kiedyś nauczył;) Nie no żadnej filozofii w tym nie
                          ma;) Hehe pomysł mi się właśnie zrodził:-) Można na tym "favore" zareklamować (
                          po wcześniejszym założeniu ) firmę :świadczymy usługi mające na celu szybką
                          naukę obsługi komputera";)

ziewa;P
                          • Gość: Amanylis Re: problem z napedem combo IP: 62.111.139.* 10.08.07, 01:09
                            Hehe nie no na jakie pomysły wy wpadacie już o tak późnej godzinie;) W sumie
                            pogratulować jeszcze zdrowego umysłu- imo good idea z tym co powyżej napisałaś,
                            żeby zamieścić na 'favore'.
                            • ataszka24 Re: problem z napedem combo 10.08.07, 01:13
                              "imo good idea z tym co powyżej napisałaś,
                              żeby zamieścić na 'favore'."

- No wiesz pomysł jeden z wielu;) Ty także możesz coś wymyśleć sensownego co
                              kwalifikowałoby się potem na umieszczenie w takim podobnym serwisie;)

• Gość: karatekid Re: problem z napedem combo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 02:05
                                Takie serwisy to swietna sprawa, nawet w sprawie korepetycji ludzie sie
                                oglaszaja, niech to sie jeszcze spopularyzuje a z komorki bedziemy zamiawiac
                                fachowcow od kuchenek!
                                • ataszka24 Re: problem z napedem combo 10.08.07, 09:46
                                  No w Krakowie chcą wdrożyć ( o ile już nie ma ale chyba jeszcze nie bowiem nie
                                  widziałam ) system biletów przez SMS'a. Jako potwierdzenie dostawałoby sie MMS z
                                  grafika bileciku:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka