Gość: Aga IP: *.infinity.net.pl 23.07.07, 22:49 mam naped combo w laptopie i nagle przestalo kompletnie czytac plyty dvd ale cd czyta.O co moze chodzic? dzieki Link Zgłoś Obserwuj wątek
m.gregor Re: problem z napedem combo 23.07.07, 22:58 O brudny laser. Rozkalibrowana mechanike. Pamietaj ze sciezka DVD jest duzo ciensza i trafienie w nia laserem wymaga duzo wiekszej dokladnosci. Link Zgłoś
Gość: Aga Re: problem z napedem combo IP: *.infinity.net.pl 27.07.07, 00:02 To co najlepiej zrobic?Wystarczy wyczyscic naped taka specjalna plyta czyszczaca? Link Zgłoś
jeremaiah Mam podobny problem 27.07.07, 00:07 płyta czyszcząca nic nie da, próbowałem. Jest to spowodowane tym, że Twój sprzęt ma już parę lat i elementy napędu są już troszkę poluzowane. Lekiem będzie tylko wymiana:( Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Mam podobny problem IP: *.chello.pl 27.07.07, 23:28 ale wymiana czego?bo z tego co sie orientuje to wymiana elementow w laptopach jest droooga wiec sie nie oplaca.To nie ma na to zadnej rady?:(Ale jakim cudem czyta i odtwarza normalne plyty?i na czym ja bede teraz filmy ogladala w podrozy:((( Link Zgłoś
Gość: niktabc@vp.pl Re: Mam podobny problem IP: *.toya.net.pl 27.07.07, 23:37 najpierw wyczyść laser:) Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Mam podobny problem IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.08.07, 13:32 a czym?plyta czyszczaca?czy moze przetrzec dzieki Link Zgłoś
Gość: Sławek62 Re: Mam podobny problem IP: *.klaudyny.waw.pl 01.08.07, 14:27 Wejdż na stronę: www.elektroda.pl/ zarejestruj się, a następnie zaloguj i w dziale download znajdź temat: czyszczenie lasera cdromu/dvd www.elektroda.pl/rtvforum/topic180797.html pobierz plik ze zdjęciami, obejrzyj aby zorientowć się co trzeba czyścić, przeczytaj dyskusję Używam płyty czyszczącej "LENS CLEANER", czyści "na mokro" i jak dotąd nie miałem problemu. Inna np: Allsop DVD Carbon Edge Pro www.allsop.com/cd-dvd-cleaners/cd-dvd-cleaners/model-27193/dvd-carbon-edge-pro/ Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Mam podobny problem IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.08.07, 22:22 dzieki bardzo! Link Zgłoś
macer125 Re: problem z napedem combo 01.08.07, 22:35 www.favore.pl/search/?q=komputer&sdescr=1&city=&pid=0&addr=&dist=50&lat=&lon= tam poszukaj, na pewno znajdziesz speca ktory ci pomoze :) Link Zgłoś
ataszka24 Re: problem z napedem combo 02.08.07, 11:58 Czyszczenia lasera ani używania płyt czyszczących to raczej Ci nie polecam (zepsuł mi się tak właśnie napęd ;) Spróbuj skorzystać z serwisu czy cuś. Link Zgłoś
shadowss Re: problem z napedem combo 02.08.07, 12:26 Zależy gdzie mieszkasz- ale z tego co wiem sporo firm zaczyna reklamować się na www.favore.pl może znajdziesz tam serwis ew. nowy napęd. Link Zgłoś
ataszka24 Re: problem z napedem combo 02.08.07, 23:14 www.favore.pl/8540_naprawa-komputerow-laptopow-ploterow-drukare.html O tu masz coś ;) Tego jest wiele tutaj Sorka,że tak późno ale nie mogłam wcześniej. Link Zgłoś
Gość: Aga Re: problem z napedem combo IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.08.07, 23:15 no wlasnie,jak skorzystam z serwisu to bedzie mnie to kosztowalo wiecej jak ten laptop wart;)) zajze na te stronki co ktos z was podal i sprobuje cos zdzialac dzieki bardzo Link Zgłoś
ataszka24 Re: problem z napedem combo 03.08.07, 20:23 Gość portalu: Aga napisał(a): > no wlasnie,jak skorzystam z serwisu to bedzie mnie to kosztowalo wiecej jak ten > > laptop wart;)) > zajze na te stronki co ktos z was podal i sprobuje cos zdzialac > dzieki bardzo == Sprawdź może okazać sie ze będzie coś z tej stronki pomocne Tobie- pamiętaj lepiej chuchać na zimne - mi ostatnio wadliwy ram zepsuł system i straciłam ważne dane - ech nie chciało mi sie iść do sklepu oddać go na serwis;/ Link Zgłoś
shadowss Re: problem z napedem combo 04.08.07, 23:46 Hmm tak btw ta stronka www.favore.pl to długo już istnieje? Tak mi przyszło na myśl chociaż ktoś mi ją wcześniej już reklamował Link Zgłoś
ataszka24 Re: problem z napedem combo 05.08.07, 20:00 shadowss napisała: > Hmm tak btw ta stronka www.favore.pl to długo już istnieje? Tak mi przyszło na > myśl chociaż ktoś mi ją wcześniej już reklamował =-=-=-=--= Dobre pytanie ale także nie wiem bowiem została mi ona polecona wcześniej przez znajomą osobę, która się tam ogłaszała *reklamowała* . Link Zgłoś
Gość: mieczSZ Re: problem z napedem combo IP: *.centertel.pl 05.08.07, 20:30 Tu się dowiesz więcej:) Swoją drogą mieli goscie fajny pomysł, ciekawe jak sie to bedzie rozwijalo.. www.favore.pl/aboutus Link Zgłoś
ataszka24 Re: problem z napedem combo 05.08.07, 20:39 W sumie tak czytając to masz rację nie głupi pomysł, gdyż może stanie się to sposobem na zaistnienie na dużym rynku setek małych firm- czasami nawet lepszych niż te wielkie molochy typu mm:P Link Zgłoś
Gość: kebab Re: problem z napedem combo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:45 Zawsze powtarzalem ( nawet za komuny :) ), ze konkurencja jest czyms niesamowitym i wszystkim sluzy. Link Zgłoś
ataszka24 Re: problem z napedem combo 06.08.07, 15:00 I dlatego właśnie kapitalizm nam służy;))) Link Zgłoś
Gość: MaxellKane Re: problem z napedem combo IP: 62.111.139.* 06.08.07, 15:01 Patrząc na statystyki nie wygląda aż tak źle;) Wręcz powoli pnie się w górę "Serwis posiadając 55pkt zajmuje obecnie miejsce 343 w rankingu serwisów startups.pl" Link Zgłoś
Gość: mieczSZ Re: problem z napedem combo IP: *.centertel.pl 07.08.07, 10:47 heh, smiac mi sie chce, bo bylem z kumplem na kawie jakies 3 tyg temu i mowil mi, ze chce zrobic www z usugami w sieci. a tu prosze favore.pl Link Zgłoś
ataszka24 Re: problem z napedem combo 07.08.07, 18:01 Rotfl no wiesz, marzenia się spełniają;) Mam nadzieję, że ten serwis rozwinie się w miarę szybko bo przyjemnie się korzysta i przeszukuje oferty na nim. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: mieczSZ Re: problem z napedem combo IP: *.centertel.pl 07.08.07, 21:36 To nie marzenia, to kapitalizm, jak ktos tu pieknie ujął. A z tym favore to super mieli pomysł. Link Zgłoś
ataszka24 Re: problem z napedem combo 07.08.07, 22:44 Gość portalu: mieczSZ napisał(a): > To nie marzenia, to kapitalizm, jak ktos tu pieknie ujął. A z tym favore to > super mieli pomysł. Hihi to byłam ja^^:) Link Zgłoś
Gość: słoneczko pytanie IP: *.net.autocom.pl 08.08.07, 20:53 Witam mam pytanie czy ktoś już coś zamawiał / korzystał z usług : przez wyżej wymieniony portal? Chodzi mi oto, czy nie robią tam wałków jak na innym portalu, którego nazwy nie wymienie ... Link Zgłoś
ataszka24 odp: pytanie wyzej 08.08.07, 21:08 Gość portalu: słoneczko napisał(a): > Witam mam pytanie czy ktoś już coś zamawiał / korzystał z usług : przez wyżej > wymieniony portal? Chodzi mi oto, czy nie robią tam wałków jak na innym portalu > , > którego nazwy nie wymienie ... Hmm czyżby chodziło ci o pewien portal 'A' :D rotfl Nie no nie słyszałam do tej pory aby ktoś się skarżył pomimo, iż portal ten jest młody ( powstał w 2007 ). Link Zgłoś
Gość: słoneczko uff IP: *.net.autocom.pl 08.08.07, 21:11 chciałam po prostu wywołac zdjęcia a moja przygoda z wywoływaniem fotek przez firmę, która podobnie zamieszczła swoje usługi w tego typu stronkach skończyła się utratą ich... Link Zgłoś
ataszka24 Re: uff:)) 08.08.07, 21:26 Hehe nie no takich jeszcze przygód nie miałam;) O dziwo dzisiaj można także za takie przypadki egzekwować swoje pieniążki *za straty* . Pzdr. Link Zgłoś
Gość: mieczSZ Re: pytanie IP: *.centertel.pl 09.08.07, 11:40 ciekawe co to za stronka??? ja na favore sam mam konto, korzystam i sie chwali. Link Zgłoś
m.gregor Re: problem z napedem combo 06.08.07, 16:16 Ale oczywiscie nie mozna bylo podlaczyc dysku do drugiego komputera i skopiowac danych...Ehhhhh...Niektorzy to tylko udaja ze sie na czyms znaja... Link Zgłoś
Gość: kebab Re: problem z napedem combo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.07, 20:16 no tak to juz jest z babami :) nie wyobrazam sobie zeby kobieta sama wyciagnela cd'ka poszla do innego kompa, wpiela go i zgrala dane ;) no na pewno sa wyjatki wiec prosze mnie nie rozszarpac od razu :] Link Zgłoś
ataszka24 Re: problem z napedem combo 09.08.07, 22:31 Gość portalu: kebab napisał(a): > no tak to juz jest z babami :) nie wyobrazam sobie zeby kobieta sama wyciagnela > cd'ka poszla do innego kompa, wpiela go i zgrala dane ;) no na pewno sa wyjatki > wiec prosze mnie nie rozszarpac od razu :] Głowę Ci urwę zaraz a potem ręce;) hehe (a taki ot żart sceniczny:P ) Nie generalizować ;) Link Zgłoś
gruda Re: problem z napedem combo 10.08.07, 00:07 a ja znam takie kobitki, co potrafia nawet wlaczyc komputer bez niczyjej pomocy....:) Link Zgłoś
ataszka24 Re: problem z napedem combo 10.08.07, 00:38 gruda napisał: > a ja znam takie kobitki, co potrafia nawet wlaczyc komputer bez niczyjej > pomocy....:) Uff mnie na szczęście ktoś kiedyś nauczył;) Nie no żadnej filozofii w tym nie ma;) Hehe pomysł mi się właśnie zrodził:-) Można na tym "favore" zareklamować ( po wcześniejszym założeniu ) firmę :świadczymy usługi mające na celu szybką naukę obsługi komputera";) ziewa;P Link Zgłoś
Gość: Amanylis Re: problem z napedem combo IP: 62.111.139.* 10.08.07, 01:09 Hehe nie no na jakie pomysły wy wpadacie już o tak późnej godzinie;) W sumie pogratulować jeszcze zdrowego umysłu- imo good idea z tym co powyżej napisałaś, żeby zamieścić na 'favore'. Link Zgłoś
ataszka24 Re: problem z napedem combo 10.08.07, 01:13 "imo good idea z tym co powyżej napisałaś, żeby zamieścić na 'favore'." - No wiesz pomysł jeden z wielu;) Ty także możesz coś wymyśleć sensownego co kwalifikowałoby się potem na umieszczenie w takim podobnym serwisie;) Link Zgłoś
Gość: karatekid Re: problem z napedem combo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 02:05 Takie serwisy to swietna sprawa, nawet w sprawie korepetycji ludzie sie oglaszaja, niech to sie jeszcze spopularyzuje a z komorki bedziemy zamiawiac fachowcow od kuchenek! Link Zgłoś
ataszka24 Re: problem z napedem combo 10.08.07, 09:46 No w Krakowie chcą wdrożyć ( o ile już nie ma ale chyba jeszcze nie bowiem nie widziałam ) system biletów przez SMS'a. Jako potwierdzenie dostawałoby sie MMS z grafika bileciku:-) Link Zgłoś