Gość: Wiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 11:43 Witam, czy da się wgrać nowy bios dla płyty głównej nie używając dyskietek? Link Zgłoś Obserwuj wątek
rmiechowicz Re: Abit KN9 28.07.07, 14:16 Skopiuj plik z nowym bios-em i programem flashującym na partycję FAT32 (jeżeli nie masz to ja utwórz), odpal kompa z płytki z instalatorem Win98. Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: Abit KN9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 17:46 Gość portalu: Kolobos napisał(a): > Mozesz uzyc plyty cd/dvd. Wypaliłem pliki na płycie, jednak nie chce ona wystartować (tak, mam ustawione bootowanie z cd) rmiechowicz napisał: > Skopiuj plik z nowym bios-em i programem flashującym na partycję FAT32 (jeżeli > nie masz to ja utwórz), odpal kompa z płytki z instalatorem Win98. Całkiem nie rozumiem. Znaczy się rozumiem, ale nie widzę sensu. Na dysku już mam różniaste dane, jakoś nie wabi mnie ich pozbywanie się poprzez dodanie dodatkowej partycji. Instalatora win98 nie mam i przed wyjazdem na pewno nie zdążę skołować. Link Zgłoś
Gość: praktiss Re: Abit KN9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 18:02 > Wypaliłem pliki na płycie, jednak nie chce ona wystartować (tak, mam ustawione > bootowanie z cd) Zrobiłeś bootowalny CD czy tylko wgrałeś na nią BIOS? Jeśli tylko wgrałeś BIOS to nic dziwnego, że Ci nie startuje. Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Abit KN9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 20:20 Można prosić o instrukcję krok po kroku jak utworzyć taki cd w nero? Wybieram utwórz startowy dysk danych, wybieram odpowiednie pliki, a następnie przechodzi mi do etapu, w którym każe włożyć jakąś dyskietkę. :o Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: Abit KN9 IP: *.escom.net.pl 28.07.07, 20:46 Najlepiej uzyc drdflash.exe z www.bootdisk.com wypakowac z pliku exe plik ima, otworzyc np. przy pomocy WinImage dodac do pliku ima plik z biosem + flasher, nastepnie w nero wybrac bootcd i uzyc obrazu dyskietki (plik ima). Inne opisy masz np. tutaj: www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/bootcd/bootcd2.php3 Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: Abit KN9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 13:50 Gość portalu: Kolobos napisał(a): > Najlepiej uzyc drdflash.exe z www.bootdisk.com wypakowac z pliku exe plik ima, > otworzyc np. przy pomocy WinImage dodac do pliku ima plik z biosem + flasher, n > astepnie w nero wybrac bootcd i uzyc obrazu dyskietki (plik ima). > > Inne opisy masz np. tutaj: > www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/bootcd/bootcd2.php3 Ale ja nie mam ŻADNEJ stacji dyskietek, i nie mam pomysłu od kogo ją wytrzasnąć. Link Zgłoś
Gość: praktiss Re: Abit KN9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 14:54 www.cdrlab.pl/forum/showthread.php?t=706 Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: Abit KN9 IP: *.escom.net.pl 29.07.07, 15:36 Masz jakis problem z czytaniem? Przeciez Ci napisalem co zrobic i nic nie pisalem o żadnej stacji. Link Zgłoś