drops22 20.10.07, 13:32 Co z tymi aktualizacjami?Mam małą pojemność dysku,czy stare można odinstalować? Link Zgłoś Obserwuj wątek
t-800 Re: Aktualizacje do WindowsXP 20.10.07, 13:35 Lepiej usunąć backupy poprawek. Są to foldery ukryte w folderze C:\Windows. Zaczynają się od znaku $. Po ich usunięciu nie będziesz mógł odinstalować poprawek, ale ta funkcja rzadko się przydaje. Link Zgłoś
Gość: Julia Re: Aktualizacje do WindowsXP IP: *.n.intelink.pl 21.10.07, 14:22 Usunęłam backupy poprawek i teraz jak otwieram folder C:\Windows to widzę jedynie plik dokumentu tekstowego, nic więcej. To co się stało? Link Zgłoś
Gość: p Re: Aktualizacje do WindowsXP IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.10.07, 14:30 Dobrze jest pomyslec zanim usunie sie cokolwiek co zwiazane jest z sysemem bo tak naprawde to nie masz pojecia jakie sa zaleznosci miedzy tym co usuwasz i jak usuwasz a co pozostaje.Malo miejsca na dysku ? moze kupic nowy dysk,albo nowy dysk ale przez USB, moze troche skopiowac na dvd, moze usunac co zbedne , moze instalowac tylko poprawki wazne dla tego konkretnego komputera, moze uzyc kompresji, moze uzyc darmowego magazynu gdzies na sieci np xdrive. Link Zgłoś
t-800 Re: Aktualizacje do WindowsXP 21.10.07, 14:34 Zależności są takie, że jak usunę backupy, to nie będę mógł odinstalować poprawek, co z reguły się nie przydaje. Link Zgłoś
serenita123 faketycznie :)) ciekawy efekt :)) co na to t-800? 21.10.07, 14:30 moje $**** zajmują prawie 0,5GB też chciałam je ciąć... ciekawe, co Julii odpisze t-800 :)) format c: ??? Link Zgłoś
t-800 Re: faketycznie :)) ciekawy efekt :)) co na to t- 21.10.07, 14:32 Usuwałem wielokrotnie na różnych systemach. Nigdy nie miałem z tym żadnych problemów. Link Zgłoś
t-800 Re: Aktualizacje do WindowsXP 21.10.07, 14:31 Plik dokumentu tekstowego? Może widzisz puste okno bez ikonek (które zostały usunięte)? Przewiń okno. Link Zgłoś
oby.watel Re: Aktualizacje do WindowsXP 21.10.07, 14:57 Formatowanie dysku jest najlepszym sposobem na pozyskanie wolnego miejsca. Po jego wykonaniu ilość wolnego miejsca wynosi 100%. Więcej się nie da. Natomiast bardziej od poprawek miejsce pożerają tymczasowe pliki internetowe i śmieci (pliki tymczasowe) pozostawiane przez aplikację. Jeśli regularnie się ich nie usuwa, to po wyczyszczeniu może przybyć nawet kilka GB miejsca. Żeby wyczyścić komputer ze śmieci można poszukać programu, który to robi automatycznie, albo zrobić to ręcznie czyszcząc foldery znajdujące się (przeważnie) w C:\Documents and Settings\<nazwa użytkownika>\Ustawienia lokalne i tu foldery Temp i Temporary Internet Files, a także folder Temp w folderze Windows. Należy w narzędziach Eksploratora włączyć widok wszystkich plików i wyłączyć wszelkie ukrywania. Link Zgłoś
Gość: Julia Re: Aktualizacje do WindowsXP IP: *.n.intelink.pl 21.10.07, 15:23 Przewinęłam i wszystko gra. Gapa ze mnie :-) Dziękuję, zyskałam 1,5GB wolnego miejsca. Link Zgłoś