Gość: Bozena IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.12.07, 11:44 Z jakim systemem kupować laptopa Xp czy vista?Bardzo proszę expertów o poradę. Pozdrawiam.Dziękuję :-)) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: T-800 Re: Vista? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.12.07, 12:04 Jeśli będzie używany do Internetu, pisania, oglądania filmów itp., to możesz wziąć Vistę. Jeśli zamierzasz używać starszych aplikacji (np. gier) i urządzeń, które już posiadasz (drukarki, skanery itp.), to bezpieczniej będzie wziąć XP. Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Vista? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 15:14 Jeśli lubisz fajerwerki graficzne, a dodatkowo masz zamiar kupić naprawdę mocnego laptopa, to można (aczkolwiek nie polecam) wziąć Vistę. Jeśli na powyższym Ci nie zależy, to bierz laptopa z WinXP. Na pewno będzie szybszy, ale również pograsz bez większych problemów. W ogóle (moim zdaniem) nie widzę potrzeby przesiadki na Vistę. Nie posiada ona (Vista) nieczego, czego nie miałby XP oprócz ładniejszego interfejsu i kilku (moim zdaniem) nikomu niepotrzebnych pierdół, że o problemach ze sterownikami nie wspomnę. Dodam tylko, że ostatnio miałem do czynienia z nowiutkim, przywiezionym ze stanów laptopem TOSHIBA Satellite A215 S4747 z zainstalowaną oryginalną Vistą. Ładny laptop i ze specyfikacji wynikało, że całkiem żwawy, ale praca na nim pod Vistą, to była mordęga. Ktoś przyniósł go do mnie właśnie po to, żeby zlikwidować Vistę (oryginalną z licencją) i zainstalować XP. Zainstalowałem i .... nie ten komputer, wszystko bryka aż miło. Reasumując, nie widze żadnego rozsądnego uzasadnienia dla kupowania Visty. Link Zgłoś
0ffka nie bierz Visty, kup z XP 04.12.07, 16:29 To porażka! Zablokuj Ci stare legalne programy, urządzenia! Mam nowy scanner Canona i nie do niego sterowników pod Vistę, o grach mogę zapomnieć, nawet tych nowych. Nic nie mogę ściągnąć legalnego do wchodzi w konflitk z Vistą. Vistą to oszustwo i okradanie urzytwonika Link Zgłoś
Gość: zeddo Re: nie bierz Visty, kup z XP IP: 151.193.120.* 04.12.07, 16:43 Offka naucz sie pisać bez błędów proszę. A co do laptopa - mam kompa z pracy z XP, mam domowego z Vista. Oba chodzą w miarę ok, choć do tego z Vistą musiałem dokupić RAMu - 1 giga to stanowczo za mało. Teraz mam 2 i da sie normalnie pracować, ale jeśli miałbym możliwość kupić ten sam laptop z XP nie zastanawiałbym się nawet minuty... Link Zgłoś
0ffka zeddo ucycieló s kosiej wulki 04.12.07, 17:18 nie wież rze tylgo nowy urzytkowŃk indernedó wypomina inym literufki i rzdzytem hamstwa jezd tfowje zahofanie wienc bójaj siem na waselinie! Link Zgłoś
Gość: zeddo Re: zeddo ucycieló s kosiej wulki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 19:19 nie nie wiem, korzystam z Internetu od poczatku jego istnienia w Polsce, ale z tym sie nie spotkalem. Twój ostatni post to szczyt glupoty, podobnie jak większość Twoich postów. ale może kiedys dorosniesz:) Link Zgłoś
0ffka ech... Zeddo zostajesz moim faworytem 04.12.07, 19:36 Ja do tej pory nawet nie wiedziałam o Twoim istnieniu a tu proszę :) Ty skrupulatnie śledzisz moje wątki... Masz jakaś manię prześladowaną na moim punkcie? To trąci psychopatią <lol> Link Zgłoś
Gość: -1- Re: nie bierz Visty, kup z XP IP: *.acn.waw.pl 04.12.07, 19:34 > Mam nowy scanner Canona i nie do niego sterowników pod Vistę Jak byk są na stronie - przecież ci odpowiedzieli w odpowiednim wątku. Link Zgłoś
0ffka Trollu, nie ma tam sterowników do scannera 04.12.07, 19:43 Gość portalu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=72850842&a=72894860 napisał(a): > Jak byk są na stronie - przecież ci odpowiedzieli w odpowiednim wątku. Ty chyba masz duże problemy z czytaniem logicznym! W przytoczonym przez Ciebie wątku wyraźnie jest napisane, że nie sterowników do scannera pod Vistę. Są tylko do drukarki <rotfl> software.canon-europe.com/products/0010247.asp PS Tak to, jak się da emerytowanej nauczycielce "ortografce" kompa do rąk <lol> Link Zgłoś
Gość: XPRT Jak chcesz2razy wolniejszego systemu to bierz vist IP: *.chello.pl 04.12.07, 20:34 Link Zgłoś
Gość: p Re: Jak chcesz2razy wolniejszego systemu to bierz IP: *.acanac.net 04.12.07, 21:38 wszystko mi opadlo i zwiedlo.A moze Vista, XP, Ubuntu, Suse,Mandriva, MacLeopard, Solaris i dziesiatki innych na jednej maszynie.W jednym miejscu ladne obrazki w innym szybkosc, w jeszcze innym bezpieczenstwo.Cudenko. Link Zgłoś
oby.watel Re: Jak chcesz2razy wolniejszego systemu to bierz 05.12.07, 00:33 Gość portalu: p napisał(a): > wszystko mi opadlo i zwiedlo. A moze Ubuntu.W jednym miejscu > ladne obrazki, szybkosc, bezpieczenstwo. Cudenko. Masz całkowicie rację. To, w co został wyposażony najnowszy Ubuntu zapiera dech w piersiach. Vista to brzydki potworek przy nim. Na dodatek "aero" Ubuntu działa na komputerach z procesorami poniżej 2 GHz i nie wymaga gigabajtów RAM-u. Nie wspominam już o tym, że nie potrzeba zaświadczenia z policji, żeby obejrzeć kupione w sklepie DVD. Link Zgłoś
Gość: p Re: Jak chcesz2razy wolniejszego systemu to bierz IP: *.acanac.net 05.12.07, 03:44 Nie, obywatelu.Powyrywales kawaleczki mojej wypowiedzi i skleciles hymn pochwalny na czesc Ubuntu.To manipulacja ale wybaczam ci bo zyjesz w kraju gdzie uczciwosc to jak cytryny za czasow Gomulki.Ubuntu to niezly program ale nie ma sie co oszukiwac do Visty mu jeszcze daleko.Moja wypowiedz dotyczyla wszystkich znanych systemow operacyjnych na jednym i tym samym komputerze i dopiero to jest cudenko. Link Zgłoś
oby.watel Re: Jak chcesz2razy wolniejszego systemu to bierz 05.12.07, 13:47 Gość portalu: p napisał(a): > Nie, obywatelu.Powyrywales kawaleczki mojej wypowiedzi i skleciles > hymn pochwalny na czesc Ubuntu.To manipulacja ale wybaczam ci bo > zyjesz w kraju gdzie uczciwosc to jak cytryny za czasow > Gomulki.Ubuntu to niezly program ale nie ma sie co oszukiwac do > Visty mu jeszcze daleko.Moja wypowiedz dotyczyla wszystkich znanych > systemow operacyjnych na jednym i tym samym komputerze i dopiero to > jest cudenko. Streściłem Twoją wypowiedź, może niezbyt zręcznie. Pochodzę jednak z innego kraju niż Ty, więc wybacz mi. Co do wyższości Visty nad Ubuntu - uruchom Ubuntu, popracuj na nim, a potem się wypowiadaj. To Viście daleko do Ubuntu. Gdyby nie monopol Windows, który pazernym amerykańskim firmom jest na rękę, Linuks dawno byłby dominującym systemem. Ale sytuacja się zmienia i niedługo nawet Ty będziesz w stanie poradzić sobie z obsługą np. Ubuntu. I zobaczysz jak szybko moga pracować programy pod kontrolą systemu operacyjnego, a nie atrapy, której jedynym celem jest sprawdzanie, czy przypadkiem nie łamiesz prawa. A na pewno łamiesz, bo wszyscy łamią wg MS. Howgh. Link Zgłoś
Gość: awk Re: Vista ? IP: *.aster.pl 05.12.07, 01:56 Jak chcesz mieć takie i podobne problemy, jak poniżej, to kupuj Vistę. Ostrzegali mnie przed Vistą, ale nie słuchałem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=72908314 Link Zgłoś
Gość: Amen Re: Vista? IP: *.dyn.optonline.net 05.12.07, 04:09 Vista nie jest optymalnym systemem dla nas(was). Z zalozenia byl to system zaprojektowany do odrzucania pracy z nielegalnym oprogramowaniem i mediami(WMP11) chociaz tak naprawde nie do konca to wyjasnili. SP1 ma prawdopodobnie usunac jedna z tych niegodziwych funkcji systemu. Poza tym kazdy z nowowchodzacych OS(MS) w przeszlosci mial te same problemy(jak to na Microsoft przystalo) jak dzisiejsza Vista. I czy byl to Win 95, 98, Me,czy 2000.. zawsze byl problem ze sterownikami i nie tylko. Ale to nie temat na ten watek . Link Zgłoś