chanastel 11.09.09, 09:28 Hej hej sąsiadko z obornik:) mam pytanie czy lenka chodzi może do tego Waszego prywatnego przedszkola? Ciekawa jestem jakie tam warunki. Możesz odp na maila? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankas4 Re: jutka7 11.09.09, 17:03 No tak to tylko ja :)nie jutka , ale mam nadzieje, ze odpowiedziala Ci na emaila, ja dzwonilam do kolezanki, ale ona niestety mi cos nie odpisuje, a ma sie wlasnie dowiedziec co i jak , szczegolnie z cenami, Tutaj masz adresy,nie wiem czy do wszystkich przedszkoli;jak bede miala wiecej info o ile Jutka Ci juz nie powie co i jak, dam znac;) www.oborniki-slaskie.pl/dane_teleadresowe/przedszkola.htm Przedszkole ul. Sikorskiego 2 55-120 Oborniki Śląskie tel.: 071 310 24 91 Przedszkole ul. Główna 99 55-124 Pęgów tel.: 071 310 71 94 Miniprzedszkole Językowe - Klub Malucha Gaduła ul. Powstańców Śląskich 7/1 55-120 Oborniki Śląskie www.gadula.com.pl tel. 0 71 310 31 14 kom. 502263909, 508232252 Odpowiedz Link
jutka7 Re: jutka7 11.09.09, 23:06 Cześć kobietki :) Lenka nie chodzi do przedszkola, jest z nianią jeszcze, ale o tym przedszkolu nie słyszałam dobrych rzeczy. Ponoć strasznie mało tam miejsca, dzieci się cisną i w budynku przedszkola i w ogrodzie- to jest przerobiony prywatny dom na przedszkole, ponoć nie jest fajnie. Moja niania mieszka w pobliżu, więc codziennie obserwuje co się tam dzieje i od mam dzieci po sąsiedzku słucha relacji, więc póki co nie polecają. Moze się rozkręci, w końcu dopiero zaczynają. My chcemy Lenkę dac do jednego z państwowych przedszkoli, choć nie mam pojęcia czy mamy szanse. A dlaczego pytasz? Jesteś zainteresowana? a W T to nie ma miejsc? Pozdrowionka :) Odpowiedz Link
ankas4 Re: jutka7 12.09.09, 02:23 Hej Jutka, witaj Kochana! Hania pewnie Ci jeszcze sama odpowie, ale napisze CI, ze w Trzebnicy jest traagiczna sytuacja z miejscami w Trzebnicy, w integracyjnym szanse male albo nawet zerowe, bo Tymek zapisany byl jak mial 8 miesiecy a jest 27 czy 28 na liscie REZERWOWEJ:). Wpanstwowym podobno masakra, bo tyle dzieci, zapisy sa tylko przez miesiac chyba styczen lub luty i nie wiem czy to straszenie, ale podobno tez szanse male jak w rodzinie jest jedno dziecko, i sa normalni rodzice w sensie normalni,ze malzenstwo, bopierszenstwo maja samotne matki i rodzine wielodzietne... Moze to tylko takie strasznie, moja mama bedzie szla zapisac Tymka i naprawde mam nadzieje, ze sie dostanie,bo ja sobie nie wyobrazam, zeby Tymek od nastepnego wrzesnia nie poszedl do przedszkola! Kolezanka ,ktora przeprowadza sie do Obornik w przyszlym roku mowila mi,ze w Obornikach nie ma az takich problemów. sciskam Odpowiedz Link
jutka7 Re: jutka7 14.09.09, 22:04 hmmm, brzmi fatalnie, obawiam się, ze u nas jest podobnie. być może jutro wybiorę się do przedszkola na sikorskiego dowiedzieć się o zasady przyjęć i ewentualne listy rezerwowe, już się boję ;) tak czy inaczej, również nie wyobrażam sobie, żeby Lenka od września miała nie iśc do przedszkola, ona najchętniej już by poszła, jest fanką dzieci :) A Ty Ankas wracasz z tych dalekich krajów? bo ja nie w temacie :) Żyję Patrice, zyję i czasem mam ochotę wpaść na któreś z Waszych spotkań tylko czasu wiecznie brak :( Odpowiedz Link
patrice7 Re: jutka7 14.09.09, 22:16 oj Jutka,jutka, ostatnio na spotkaniu bylam dokladnie 1,5 roku temu :)) Wiec prosze mi nie pisac ze przez ten czas nie znlazloby sie troszke czasu dla lipcowych wrocławianek :) Odpowiedz Link
ankas4 Re: jutka7 15.09.09, 04:13 Hej Kochana, Wiec sprawy maja sie tak ,ze juz spakowalam pierwsze kartony:), a wracamy albo w maju/czerwcu albo w sierpniu/wrzesniu, wszystko zalezy czy Pawel dostanie dodatkowe wakacyjne wyklady. Ja to z checia juz wrocilabym do Polski, fajna jest Kanada, fajne sa pieniadze zarabiane tutaj i ogolnie super...ale nie dla nas emigracja... tesknimy i nie wyobrazam sobie zycia na stale gdzies indziej niz w Trzebnicy:) A co do spotkania, sluchaj...to Ty sobie juz zanotuj w kalendarzu, ze spotykamy sie po moim powrocie w Trzebnicy u mnie, jeszcze prawie rok wiec zdarzysz wszystko poukladac;) Sciskam Odpowiedz Link
chanastel Re: jutka7 15.09.09, 07:38 Tak mi się właśnie ze zdjęć wydawało że małe to przedszkole i że trochę lipa. W trzebnicy miało powstać jedno prywatne od września ale jak się wchodzi na ich stronę to komp łapie wirusa więc już nie wchodzę. W innym wątku opisałam że udało się Tosię upchnąć do dodatkowej grupy we wrocku. Zobaczymy jak to będzie i tak muszę znaleźć nianię dla Tymka od stycznia. Może macie kogoś? w trzebnicy? Odpowiedz Link
jutka7 Re: jutka7 15.09.09, 10:04 Po kolei Chanastel- jak się dowiem co i jak na Sikorskiego to dam znac, ale wiem, ze zapisy są w marcu, a do tego prywatnego już zapisują. Ogólnie bryndza, też nie wiem co robić, moglibysmy jeszcze do Wrocka spróbowac, bo i tak jeździmy do pracy, ale nie mam pomysłu gdzie... Z dobrą nianią również problem, nam sie udało, jest super i kocha Lenkę jak swoją wnuczkę :) ale mój brat już nie miał takiego szczęścia. Ankas, skoro tak tęsknicie to wracajcie, i tak super przygodę przeżyliśmy. Byłam kilka lat temu w Kanadzie i bardzo mi się spodobało, chętnie bym tam z rok pomieszkała :) Patrice, masz rację, że czas powinnam znaleźć, ale my dużo podróżujemy, często nas nie ma, a teraz jestem na 3- mies. urlopie bo przygotowuję się do egzaminu radcowskiego, uczę się po kilkanaście godzin dziennie i dobre samopoczucie zaczynam w tym kieracie tracić :(. Wierzę jednak, ze w końcu do Was dotrę, bo bardzo chciałabym zobaczyć Was i Wasze maluszki :) Odpowiedz Link
jutka7 Re: jutka7 15.09.09, 10:05 Miało być oczywiście, że Ankas z rodzinką super przygodę przeżyła mieszkając za granicą :) Odpowiedz Link
patrice7 Re: jutka7 15.09.09, 17:02 Wiem jutka wiem:( Niby czas jest ,a tak naprawde ciazgle go brak. Ale koniecznie sie zoragnizuj i dotrzyj :) Fajnie bedzie znow sie z wami spotkac. Odpowiedz Link
ankas4 Re: jutka7 15.09.09, 20:20 Wracamy, wracamy to juz postanowione choc perspektywy mamy tutaj wiecej niz super,bo maz dostal propozycje zostania na uczelni na wyzszym stanowisku. Dowiedzieli sie ,ze chcemy wracac i walczą...ale sa na przegranej pozycji:) Jutka sluchaj to zaplanuj sobie to spotkanie u mnie w jesien 2010:)) sciskam Odpowiedz Link
jutka7 Re: jutka7 16.09.09, 20:52 Spoko, jesień 2010 mi pasuje :) o ile jednak Kanada nie zwycięży :) np. jeszcze na rok, co? :) mam nadzieję, ze jesienią 2010 to ja będe już z zaawansowanym brzuszkiem łazić :) Odpowiedz Link