Gość: rrr IP: *.ncstl01.de.comcast.net 08.08.03, 01:11 W jaki sposób pozbyć się Messengera w Windows XP. Okropnie mnie denerwuje, i jest mi zbyteczny. Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
koktajl_molotowa Re: Windows Messenger 08.08.03, 01:17 www.idg.pl/news/46179.html Ściągnij sobie xp-AntiSpy z tej strony, przy jego pomocy wyłączysz WM a i wiele upierdliwych rzecz dodatkowo, łatwy w obsłudze i niewielki. Nie jestem pewien, czy to jest wersja PL. :-) Link Zgłoś
Gość: Yamaneko Re: Windows Messenger IP: *.mim.pcz.czest.pl 08.08.03, 13:42 przed posłużeniem się tym programem (Anty-Spy) należy usunąć płytkę instalacyjną windowsa i usunąć pliki kopii zapasowej systemu (c:\windows\system32\dllcache\), bo inaczej windows wrednie przywróci sobie swoje ulubione ustawienia nawet nie pytając się ciebie o zdanie !!! jeśli to zrobisz i odpalisz anty-spy to winzgroza da ci alert, że zostały usunięte ważne pliki i czy sz je przywrócić ---> nic mu nie przywracaj ! Pozdro Yamaneko Link Zgłoś
skynews Re: Windows Messenger 08.08.03, 01:22 Nie daje sie tak latwo wykasowac.Ma zbyt wiele bezposrednich zaleznosci w systemie. Po ewentualnym wykasowaniu zwalnia wyraznie Internet Explorer,a programy pocztowe(Outlook,Outlook Express)nie funkcjonuja 100%. Mozna Messenger'a jednak zdeaktywowac,wowczas "siedzi cicho". pozdrawiam news-man Link Zgłoś
beata_ Re: Windows Messenger 08.08.03, 01:29 skynews napisał: > Nie daje sie tak latwo wykasowac.Ma zbyt wiele bezposrednich zaleznosci > w systemie. > Po ewentualnym wykasowaniu zwalnia wyraznie Internet Explorer,a programy > pocztowe(Outlook,Outlook Express)nie funkcjonuja 100%. > > Mozna Messenger'a jednak zdeaktywowac,wowczas "siedzi cicho". > > pozdrawiam > news-man Ja się go też próbowałam pozbyć, ale tylko uciszyłam... A tak w ogóle, to mnie ten Antispy coś chrzanił i go wywaliłam... Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: Windows Messenger 08.08.03, 01:35 beata_ napisała: > A tak w ogóle, to mnie ten Antispy coś chrzanił i go wywaliłam... Zainstalowałem, odpaliłem, wszystko wyłączyłem i więcej nie zaglądam. Jest OK i nic nie pieprzy. A głowa spokojna że mi się z M$ nie połączy ;-) Link Zgłoś
beata_ Re: Windows Messenger 08.08.03, 01:42 koktajl_molotowa napisał: > Zainstalowałem, odpaliłem, wszystko wyłączyłem i więcej > nie zaglądam. Jest OK i nic nie pieprzy. A głowa spokojna > że mi się z M$ nie połączy ;-) Też tak zrobiłam...ale było źle (już nie pamiętam co on mi haczył), więc się pozbyłam Link Zgłoś
Gość: xerxes Re: Windows Messenger IP: *.katowice.pik-net.pl 08.08.03, 07:04 mam pytanie dot. tego samego problemu ale w Win ME... Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Yamaneko Re: Windows Messenger IP: *.mim.pcz.czest.pl 08.08.03, 13:37 musisz go usunąć z rejestru w autostarcie (regedit), albo jeśli nie wiesz jak to zrobic w ten sposób, to od idź do kogoś kto ma win98 i znajdź plik "msconfig.exe" - skopiuj go sobie i nagraj do katalogu "c:\windows\" potem kliknij start i uruchom, wpisz "msconfig", przejdź do zakładki uruchamianie i usuń zaznaczenie w miejscu, gdzie odowłuje się pliku uruchamiającego tego dziada. daj zastosuj i OK... zrestartuje ci się system i juz nie będzie ci się uruchamiał :-) Link Zgłoś