Dodaj do ulubionych

Problem z instalacją

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 23:20
Witam, spotkała mnie przykra niespodzianka ze strony mojego komputera i pomimo godzin spędzonych w internecie nie znalazłem rozwiązania. Konkretnie chodzi o to, że nie mogę zainstalowac gry (Neverwinter Nights - platynowa kolekcja); po wybraniu rozmiaru instalacji wyskakuje błąd IKernel.exe "exp: overflow error 0x80040707". Dodatkowo pojawia sie komunikat: "BwSetup._SetupGetApproximateVideoMemory" i instalacja sie zamyka. Czy ktoś może mi pomóc?
PS Dodam jeszcze, że formatowałem komputer, instalując dwa różne systemy - winXP Pro i Home; przeinstalowałem też sterowniki do karty graficznej(Ati Radeon 9200). Mój sprzęt: AMD Athlon 2000+ 1.66GHz 512MB Ram.
Obserwuj wątek
    • mikeed1 Re: Problem z instalacją 21.12.07, 09:30
      Czy twój komputer spełnia wymagania gry , jeśli tak to spróbuj zainstalować inne sterowniki no i oczywiscie directX 7.0c
      Do radeona 9200 ATI CATALYST Drivers v5.1 (classic)
      • Gość: Paszko Re: Problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 16:04
        Mój komputer jest dwa razy lepszy niż jest to napisane w wymaganiach zalecanych.
        Sterowniki zmieniałem, mam teraz Catalyst v6.1 albo v7.1, a directx jest v9.0c I
        nadal nic się nie zmieniło...
    • jap_1 Re: Problem z instalacją 21.12.07, 13:06
      Coś takiego znalazłem:
      articles.techrepublic.com.com/5100-1035_11-5252325.html
      Może się przyda.
    • jap_1 Re: Problem z instalacją 21.12.07, 13:17
      A tak przy okazji - Windows jest ze wszystkimi łatkami i SP2 ?
      • Gość: Paszko Re: Problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 15:39
        Tak, dziwniejsze jest to, że ja w tą grę już grałem na swoim komputerze nie raz
        i nie dwa, wszystko inne instaluje sie bez problemu; może to miec związek z tym,
        że zmieniłem kartę graficzną na Radeona? Sprawdzę jeszcze te linki od Ciebie,
        chociaz wydaje mi się, że już się w to bawiłem, pozdrawiam
        • jap_1 Re: Problem z instalacją 21.12.07, 15:53
          A to jest NWN w wersji 2 ?
          "Układy Intel GMA 900, Intel GMA 950, a także GeForce 4 Ti, ATI
          Radeon 9200 lub starsze nie pozwalają na uruchomienie Neverwinter
          Nights 2."
          To cytat z:
          neverwinter2.gram.pl/articles.php?id=48
          • Gość: Paszko Re: Problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 16:06
            Nie, to jest Neverwinter Nights I, z platynowej kolekcji. Te porady z tych
            linków nie pomogły niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka