Dodaj do ulubionych

Jaki komputer kupić?-części

IP: *.za.digi.pl 22.12.07, 12:02
Witam!
Mam zamiar kupić sobie składany komputer. Jakie części polecacie?
Zaplanowałem sobie takie części:
Płyty główne
Gigabyte GA-M56S-S3 s. AM2 nForce 560

Procesory
Athlon 64 x2 4000+ s.AM2 BOX

Karty graficzne
Gigabyte 8600GT 256MB 128Bit PCI-E

Dyski twarde
Seagate ST3250410AS 250GB sATA II 16MB

Pamięci RAM
Geil 2GB DDR2 800 Dual Chanel Kit Ultra 4

Karty muzyczne
Sound Blaster X-Fi mX Extreme Audio OEM

Zasilacz
ATX 500W PIV

Cena: ok.1400 zł

Co sądzicie na temat tego zestawu? Co byście zmienili a co wywalili ?

Dziękuję 8)
Obserwuj wątek
    • user0001 Re: Jaki komputer kupić?-części 22.12.07, 13:11
      Dysk niby OK, ale ja pewnie wrzuciłbym Samsunga 500GB (niższa cena za 1GB), ale
      ja potrzebuję dużych pojemności.

Karta graficzna to najlepsze co można znaleźć w takiej cenie (do grania), ale to
      nie zmienia faktu że jest ona rozwiązaniem budżetowym dla tych których nie stać
      na 8800. W lutym będę składał sobie stacjonarny, pewnie kupię taką kartę, ale
      tylko po to by całe linuksowe eye candy działało bez przeszkód, gdybym miał
      zamiar grać odżałowałbym te 1200PLN na 8800.

Karta muzyczna? Co kto lubi. Jeśli komputer ma służyć do grania, to skupiłbym
      się na grafice, a dopiero po wstawieniu 8800 postarałbym się o niezależną kartę
      graficzną.

Zasilacz? 500W do tej konfiguracji to przesada. Zamiast No Name 500W wrzuciłbym
      Corsaira 450W. Przy jednym dysku twardym i bez SLI taki zasilacz może pociągnąć
      dowolny z dostępnych obecnie zestawów procesor + karta graficzna.
      • Gość: akodo akurat karta graficzna X1950Pro jest lepsza IP: *.chello.pl 22.12.07, 15:19
        a kosztuje mniej więcej podobnie choć to oczywiście nadal średnia półka. Ponadto
        X1950Pro w zasadzie wychodzi ze sprzedazy i moze byc trudno go dostac. pojawila
        sie tez nowa generacja ATI warte uwagi, rozsadne ceny i fajna wydajnosc
        • Gość: Krzysztofuks Re: akurat karta graficzna X1950Pro jest lepsza IP: *.za.digi.pl 23.12.07, 12:46
          akurat karta graficzna nie musi być bardzo dobra o kosmicznej cenie nie mam
          zamiaru spędzać czasu przed komputerem na granie, tylko jak już to grzebanie w
          programach. Gry mnie mało interesują.

Więc co polecacie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka