Dodaj do ulubionych

Word - program nie odpowiada, help!

08.01.08, 14:50
Coś mi się dzieje z kompem, to wiem, bo co jakiś czas wyskakuje mi komunikat
"za mało pamięci wirtualnej", ale do tej pory mogłam otwierać proste, tekstowe
dokumenty w Wordzie, a w tej chwili wygląda to tak, że Word otwiera dokument i
koniec - w momencie, w którym chcę w nim dokonać jakiejś poprawki od razu się
zawiesza. Podobnie z Outlookiem :-( Bardzo proszę o jakieś sugestie, bo
niestety nie jestem oblatana w kwestii oprogramowania itp. itd., jestem
typowym użytkownikiem, który nie wnika w szczegóły :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: bakarat Re: Word - program nie odpowiada, help! IP: 195.47.201.* 08.01.08, 15:43
      Zrób więcej wolnego miejsca na dysku. Być może Windows nie może
      utworzyć wystarczająco dużej pamięci wirtualnej i się zawiesza.
    • nieziemska.istota Re: Word - program nie odpowiada, help! 08.01.08, 17:20
      możnaby zwiększyć ilość pamięci wirtualnej na zalecaną albo ciut wyższą

w tym celu wejść do panelu sterowania, znaleźć zakładkę typu "wydajność i konserwacja", a następnie dokpać się do właściwości systemu i w opcjach wydajności znaleźć gdzie się ustawia wartość pamięci wirtualnej

w windows xp robię to tak:
      Start -> Panel sterowania -> Wydajność i konserwacja -> System -> Zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Zaawansowane -> Pamięć wirtualna -> Zmień i otwiera się okno, w którym są m.in. informacje o tym ile na dysku systemowych (zazwyczaj C, tam gdzie masz zainstalowany system i wszystkie jego programy w tym ms office) wynosi max i min rozmiar pliku stronicowania dla danego dysku, powinna być zapisana wartość zalecana lub można j ą ciut zwiększyć

ja miałam kiedyś podobny problem przy uruchamianiu gry wymagającej dobrej karty graficznej (uaktualnienia sterowników karty graf.), więc tu też można doszukiwać się problemu, jeśli zwiększenie pamięci wirtualnej nie pomoże

w sumie to tyle co mi do głowy przychodzi, może jakiś "większy" spec ode mnie się wypowie:D mogę się mylić, co prawda nie jestem zielona i interesuję się komputerowymi zagadnieniami ale różnie z tą wiedzą bywa

pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka