Gość: mm IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.03, 20:24 [Sezon ogórkowy w pełni, fajnych flejmów nie ma, może wywołam jakiś...] Na jakich klawiaturach stukacie artykuły na forum GW? Moja "żona" Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: wahoo Re: Jakich klawiatur używacie? IP: 62.233.197.* 16.08.03, 20:29 Jestem obuklawiaturowy (ale tylko praworeczny) - w pracy mam klawiature z polskimi literami, a w domu standardową. Początkowo miałem w pracy ogromne problemy (ciągle ten alt i "z" zamienione miejscami z "y", a i wszyskie znaki przestankowe są w różnych miejscach). Ale mozna się przyzwyczaić. Kwestia czasu. Link Zgłoś
Gość: . Re: Jakich klawiatur używacie? IP: *.dyn.optonline.net 16.08.03, 22:54 najtansza jaka znalazlem w sklepie Link Zgłoś
Gość: iberka Re: Jakich klawiatur używacie? IP: w3cache.* / 192.168.3.* 16.08.03, 23:42 notebookowa :-) iza Link Zgłoś
gray Re: Jakich klawiatur używacie? 17.08.03, 00:31 upaćkana chicony z 1995r + tona kurzu, okruszków , trochę kawy, odrobina herbaty. :) pzdr. Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jakich klawiatur używacie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 00:42 gray napisał: > upaćkana chicony z 1995r + tona kurzu, okruszków , trochę kawy, odrobina > herbaty. :) Na mikrosłiczach? ;^) Znajomi mają chyba jeszcze Cherry-Highscreen kupioną razem z kompem w Vobisie pięć lat temu. Plastik może gorszy od Compaqów czy IBM'ów, ale żądany klik po naciśnięciu klawisza był. m. Link Zgłoś
gray Re: Jakich klawiatur używacie? 17.08.03, 00:50 oo ja tez mam highscreena z vobisu (znaczy teraz została obudowa i klawierka) ale na szczęście klawisze nie cykają :) Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jakich klawiatur używacie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 01:01 gray napisał: > ale na szczęście klawisze nie cykają :) Czemu "na szczęście"? m. Link Zgłoś
gray Re: Jakich klawiatur używacie? 17.08.03, 01:02 nie znoszę tego :) mój ojciec miał taką w pracy, mój kumpel miał taką w domu i dostawałem szału od nich. dla mnie musi być ciche mlaskanie ;)) dobranoc pzdr. Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jakich klawiatur używacie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 01:09 gray napisał: > nie znoszę tego :) mój ojciec miał taką w pracy, mój kumpel miał taką w domu i > dostawałem szału od nich. dla mnie musi być ciche mlaskanie ;)) Udało mi się moich domowników przyzwyczaić. Byle żeby się światło w pokoju za długo nie paliło, bo to ich bardziej dekoncentruje, niż klawiatura. Choć niedawno sam się wystraszyłem łomotu wystukiwania komendy haltowania systemu. Była piąta rano, próbowałem zainstalować Debiana na laptopie. Instalacja nie udała się (ach, te kable BNC...), więc dla zaoszczędzenia prądu postanowiłem zhaltować główny komputer. I te cztery klawisze po prostu waliły, niczym z armaty. Zupełnie inne odczucie w dzień, a zupełnie inne zaraz po przebudzeniu, kiedy wszystko inne śpi. ;^) m. Link Zgłoś
beata_ Re: Jakich klawiatur używacie? 17.08.03, 00:33 Samsung - też upaćkany, ale nie zapaproszony:-)) I bez płynów... Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jakich klawiatur używacie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 00:39 beata_ napisała: > Samsung - też upaćkany, ale nie zapaproszony:-)) I bez płynów... To była moja pierwsza klawiatura. Nie wytrzymała mycia. Przy wyjmowaniu zaczep entera numerycznego się obłamał... A poza tym, porównując ją z moją obecną. to... Samsunga moznaby złamać na pół o kolano. Tej nijak nie idzie. I kolejna zaleta IBM-a Link Zgłoś
beata_ Re: Jakich klawiatur używacie? 17.08.03, 00:44 Gość portalu: mm napisał(a): > To była moja pierwsza klawiatura. Nie wytrzymała mycia. > Przy wyjmowaniu zaczep entera numerycznego się obłamał... A po co myć?:-))) Stukam na niej już ponad 2 lata, jeszcze trochę i kupię nową:-)) > A poza tym, porównując ją z moją obecną. to... Samsunga > moznaby złamać na pół o kolano. Tej nijak nie idzie. I > kolejna zaleta IBM-a Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jakich klawiatur używacie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 01:05 beata_ napisała: > > To była moja pierwsza klawiatura. Nie wytrzymała mycia. > > Przy wyjmowaniu zaczep entera numerycznego się obłamał... > > A po co myć?:-))) Stukam na niej już ponad 2 lata, jeszcze trochę i kupię > nową:-)) A tak po nabyciu obecnej postanowiłem sprawdzić Link Zgłoś
beata_ Re: Jakich klawiatur używacie? 17.08.03, 01:11 Gość portalu: mm napisał(a): > A tak po nabyciu obecnej postanowiłem sprawdzić Link Zgłoś
Gość: Mlekota Re: Jakich klawiatur używacie? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.08.03, 15:03 A ja od jakichś ośmiu lat używam Microsoft Natural Keyboard i chodzi jak nowa. Jest tylko bardzo brudna. Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jakich klawiatur używacie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 17:58 Gość portalu: Mlekota napisał(a): > A ja od jakichś ośmiu lat używam Microsoft Natural Keyboard i chodzi jak nowa. Ta z przyciskami kursora ułożonymi w krzyż? > Jest tylko bardzo brudna. To już nie moża działać, jak nowa. ;^) m. Link Zgłoś
Gość: GP Re: Jakich klawiatur używacie? IP: 216.40.249.* 17.08.03, 23:15 ja osobiście używam drewnianej klawiatury, bo jest przyjemna w dotyku,energoszczędna i przyjazna dla środowiska. Pozdrowienia Greenpace'r Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: Jakich klawiatur używacie? 18.08.03, 00:44 Ech, miałem nic nie pisać tu, bo klawiaturka to najintymniejsza część komusia. Ale... Moja jest najtańszą jaką mogłem nabyć, i tak za góra 1/2 roku ja wymienię. Jest upaćkana, uwielbiam kefir, wygląda jak po wapnowaniu pokoju (pełno małych białych kropek). Małe usprawnienie: nie lubie jak mi się ślizga klawiaturka po biurku, podkleiłem ją gumą Bo te firmowe są g... warte), czyma siem na amen :-) To tyle opisu mojej klawiaturki. Link Zgłoś
koktajl_molotowa i jeszcze 18.08.03, 00:47 Wytrzymuje 1/2 roku, bo uwielbiam pinballe. Niestety CONTROLE i SPACJA tego nie lubią :-( Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jakich klawiatur używacie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 22:52 koktajl_molotowa napisał: > Małe usprawnienie: nie lubie jak mi się ślizga klawiaturka po biurku, Bo ważna jest waga takiego urządzenia. 2 kilogramy ciężej ruszyć pisząc, niż 750g (poprzednia klawiatura) > podkleiłem ją gumą Bo te firmowe są g... warte), czyma siem na amen :-) Które firmowe? m. Link Zgłoś
Gość: 90533 Re: Jakich klawiatur używacie? IP: *.tychy.net.pl / 10.10.54.* 18.08.03, 11:40 Logitech. Jak na razie spisuje się nieźle. Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: 10 letnia BTC-53 18.08.03, 19:42 wielki_czarownik napisał: > Najlepsza na świecie - niezniszczalna! daj pogram na niej w swoje qlki, hehehe niezniszczalna :D Link Zgłoś
Gość: mm Re: 10 letnia BTC-53 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 22:55 koktajl_molotowa napisał: > > Najlepsza na świecie - niezniszczalna! > > daj pogram na niej w swoje qlki, hehehe niezniszczalna :D Trwałę są. Znajomy będący adminem może poświadczyć. ;^) I miałem taki dylemat, co wziąć, czy BTC-53, czy IBM. Wziąłem IBM, bo gość nie chciał się ze mną targować o przejściówkę DIN > PS/2 ;^) Wyboru nie żałuję. m. Link Zgłoś