Dodaj do ulubionych

nagrywanie płytek 800 MB

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.01, 17:28
Niedawno kupiłem nagrywarkę Teaca W516EB. Chciałem kupić parę płytek 800 MB ale
sprzedawca ostrzegł mnie, że rzadko które programy "widzą" 800 MB... A zatem
które programy/wersje NA PEWNO pozwolą mi zapisać 800 MB? Mam nero 5.5.5.1....
za pomoc dzięki :)
Obserwuj wątek
    • Gość: R@fal Re: nagrywanie płytek 800 MB IP: 10.0.210.* 28.12.01, 19:32
      Zgadza sie malo co "widzi" 800MB plytki, ale ja nagrywalem plytke 800MB przy
      pomocy nero, trzeba tylko wlaczyc overburning...
      Plik (file)>>preferencje>>ustawienia zaawansowane tam nalezy zaznaczyc zezwalaj
      na overburning i jako max dlugosc CD wpisac 90min. albo 99 jezeli to plytka
      870MB, aha i zalecana metoda zapisu to disc at once (DAO)
      osobiscie nagralem tylko 2 takie plytki raczej w ramach eksperymentu(sa za
      drogie), dzialaja bez zarzutu, (chociaz podobno czasem sa problemy z ich
      odczytem)
      co by tu jeszcze powiedziec wypalarka dosc niepokojaco buczala podczas
      wypalania, ale chyba nic sie nie stalo.
      • Gość: iks Re: nagrywanie płytek 800 MB IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.01, 22:11
        Dzięki.
        Mam jeszce pytanie dodatkowe:
        zakładając, że wypalę 800 MB, to czy każdy CD ROM (na innych komputerach)
        odczyta tą płytkę?
        • Gość: R@fal Re: nagrywanie płytek 800 MB IP: 10.0.210.* 28.12.01, 22:16
          Gość portalu: iks napisał(a):

> Dzięki.
          > Mam jeszce pytanie dodatkowe:
          > zakładając, że wypalę 800 MB, to czy każdy CD ROM (na innych komputerach)
          > odczyta tą płytkę?

no wlasnie tu gwarancji nie ma i z tego co czytalem czasem moga sie pojawic
          klopoty. Osobiscie moje plytki sprawdzilem na 5 napedach w 3 roznych komputerach
          i zawsze dzialalo, ale wszystkie to byly tak w miare nowe napedy (najstarszy byl
          samsung x32)
          • Gość: iks Re: nagrywanie płytek 800 MB IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.01, 13:41
            dzięki, a zatem pozwólmy działać metodom empirycznym :)
            • Gość: karol3 Re: nagrywanie płytek 800 MB IP: 212.160.238.* 29.12.01, 20:12
              Gość portalu: iks napisał(a):

> dzięki, a zatem pozwólmy działać metodom empirycznym :)

---------------------------------
              A czy te 800Mb jest zbawieniem świata ?? Nigdy nie wypalam więcej niż 600Mb.,
              chyba że "nicuję" z innej płytki CD. Nie szpanujmy, to nie ma sensu.
              • Gość: iks Re: nagrywanie płytek 800 MB IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.01, 22:04
                Generalnie masz rację :)
                Ale mam 2 filmiki, które idealnie weszłyby na 800 MB a szkoda tracić 2 płytki
                każdą zaledwie zapis 390 MB :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka