Gość: seicc IP: 195.94.199.* 25.09.03, 00:42 Co zrobić ? Było dobrze a od pewnego czasu film oglądany z playera odtwarza się "do góry nogami".Czy ktoś się z tym spotkał ,jak temu zaradzić ? pozdrawiwm wszystkich ! Link Zgłoś Obserwuj wątek
koktajl_molotowa Re: film 25.09.03, 01:07 Nie spotkałem sie z tym, ale sprawdził bym: 1. ustawienia karty graficznej (instalowałeś jakieś nowe sterowniki/detonatory?) 2. całe menu odtwarzacza (może jest funkcja obrotu obrazu o X stopni) 3. :-) czy napęd obraca się w dobrym kierunku :D 4. :-) czy monitor masz ustawiony we właściwej pozycji :D Ale zjawisko jest mocno ciekawe, że tak powiem. Sprawdzę czy uda mi sie coś takiego osiągnąć na moim kompie :-) bez obracania monitora oczywiście :-) Link Zgłoś
Gość: MichałSzłapczyński Re: film IP: *.acn.pl / *.acn.pl 25.09.03, 02:04 To proste. Ja to miałem. To może się zdarzyć po zainstalowaniv kilkv kodeków. Z doświadczenia wiadomo, że instalowanie ich wszystkich nie ma sensv. Wywal wszystkie i zainstalvj sobie ffdshow i ew. ac3 filter do dzwiękv. Ffdshow to filtr pozwalający na prawidłowe odtwarzanie filmów bez konieczności fizycznego posiadania wszystkich kodeków. To wszystko. Problem powinien zniknąć. Będziesz też miał wtedy prosty dostęp do rozmaitych opcji. W ffd show klikasz na opcję flip vertical i obraz wróci do prawidłowej pozycji. To cała sprawa. Powodzenia. Link Zgłoś