rpodolak 01.10.03, 11:00 proszę o pomoc bo jestem komputerowym analfabetą: Jak nagrać(na CD)zdjęcia z aparatu cyfrowego(.jpg-chyba?)żeby można było je przeglądać na odtwarzaczu DVD/VCD/MP3/CD-R?czy to wogle jest możliwe? pzdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: dfg Re: zdjęcia na VCD? IP: 195.245.217.* 01.10.03, 16:33 możliwe. jeśli Twój stacjonarny odtwarzacz wyświetla pliki jpeg (większość nowych to robi), to wogóle nie ma problemu. jeśli nie, to musisz (np. w programie Nero) wybrać tworzenie płyty video-cd. do okienka po lewej zamiast pliku .mpg przeciągasz zdjęcia. po włożeniu płyty do stacjonarnego dvd jest ona rozpoznawana jako VCD, ale pokazujż się zdjęcia, które możesz przeglądać klawiszem >>I Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: zdjęcia na VCD? IP: *.waw.cdp.pl, / *.waw.cdp.pl 02.10.03, 09:01 Hp na swojej płytce daje program który sam robi płyte VCD ze zdjęciami + mozesz podłożyć muzykę itd. NIewiem czy czasami tego programu nie możesz ściągnąć ze strony HP Link Zgłoś
zaimplementowac Re: zdjęcia na VCD? 02.10.03, 09:11 Ja używam Nero. Nawet wersja 5ta obsługuje vcd (zdjęcia oraz mpeg) Jest to zaimplementowanew Nero ;-> Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: zdjęcia na VCD? IP: *.dsl.vianetworks.de 02.10.03, 09:42 Skorzystaj z rad moich poprzedników, ale pamiętaj, że większość programów nagrywających (WinOnCd, czy Nero) ma problemy z katalogami dla więcej niż 99 zdjęć. Link Zgłoś
rpodolak Re: zdjęcia na VCD? 02.10.03, 11:09 dzięki za wszystkie rady. nieststy mój odtwarzacz nie czyta jpg, więc muszę skorzystać z którejś metody Dzięki Link Zgłoś