Dodaj do ulubionych

JAK ZMNIEJSZYĆ OBJĘTOŚĆ ZDJĘCIA DO ZAPISU?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.03, 13:53
mam problem - mam zdjęcie które ma objętości oryginalnie 5.5 MB, po
zzipowaniu wyszło 3,2 MB i to nadal za dużo by zapisać je na dyskietce. co
zrobić? próbowałam zmieniać na painty, wordy, zapisywałam tak siak, no jestem
baba bigkachuna z tej informatyki, pomóżcie proszę
Obserwuj wątek
    • Gość: dfg Re: JAK ZMNIEJSZYĆ OBJĘTOŚĆ ZDJĘCIA DO ZAPISU? IP: 195.245.217.* 02.10.03, 14:16
      nie zipuj, tylko przerób na .jpg Jeśli to już jest jpg/jpeg, to otwórz zdjęcie
      np, w programie photoshop i zrób, co następuje: ZAPISZ JAKO...> PLIK JPEG >
      STOPIEŃ KOMPRESJI > WYSOKI(JAKOŚĆ ŚREDNIA, LUB NISKA).
      • Gość: kell Re: JAK ZMNIEJSZYĆ OBJĘTOŚĆ ZDJĘCIA DO ZAPISU? IP: *.ccs.yorku.ca 02.10.03, 14:30
        • Gość: kell Re: JAK ZMNIEJSZYĆ OBJĘTOŚĆ ZDJĘCIA DO ZAPISU? IP: *.ccs.yorku.ca 02.10.03, 14:32
          albo jeszcze lepiej png jezeli to zdjecie bedzie dalej obrabiane. dzieki temu
          nie tracisz na jakosci przy kazdym zapisie. ale jezeli jpeg ma byc uzyte do
          koncowego zapisu, to jest jak najbardziej ok
      • Gość: fikumiku Re: JAK ZMNIEJSZYĆ OBJĘTOŚĆ ZDJĘCIA DO ZAPISU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.03, 14:56
        dzięki Wam wielkie za pomoc, a jak mam zapisac jako jpg? czy to tego potrzebny
        jakiś dodatkowy program, bo u mnie na komputerku nie ma takiego...próbowałam
        zrobić zapisz jako i tej franc melodii ( jpg ) niiiiii ma, help once again
        i dzieki wielkie
        • Gość: dfg Re: JAK ZMNIEJSZYĆ OBJĘTOŚĆ ZDJĘCIA DO ZAPISU? IP: *.radio.com.pl 02.10.03, 16:02
          ściągnij programik z www.reasoft.com/rea-bmp-change-jpg.shtml
          poza tym CHYBA windows 98se może to zrobić w swoim własnym programie Paint
        • Gość: looker Re: JAK ZMNIEJSZYĆ OBJĘTOŚĆ ZDJĘCIA DO ZAPISU? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 16:12
          W Win 98SE możesz zrobić tak: Start>Programy>Akcesoria>Paint. Dalej Plik>Otwórz
          (teraz poszukaj swojego obrazka) Potem Plik>"Zapisz jako" I tu rozwiń
          listę "Zapisz jako typ" - powinnaś znaleźć "*.jpg *.jpeg". Niestety w Paincie
          nie da się ustawić stopnia kompresji...
          No chyba że masz Office 2000 z "Microsoft Photo Editor". Postępuj jak w
          Paincie, a gdy dojdziesz do okienka zapisu powinnaś zauważyć na dole z lewej
          przycisk "Więcej" Udostępnia on suwak stopnia kompresji. Spróbuj też kompresji
          w innych formatach (np. gif) i w różnych paletach (8, 16, 24, 32 bit albo skala
          szarości)
          • Gość: fikumiku Re: JAK ZMNIEJSZYĆ OBJĘTOŚĆ ZDJĘCIA DO ZAPISU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.03, 16:41
            chłopaki jesteście porządni ludzie, dzięki wielkie za rady, ściągnęlam program
            ( mój paint nie miał jednak tej funkcji ) i już "ścisnęłam" te zdjęcia, dzięki
            raz jeszcze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka