Gość: virtual.insanity IP: *.ptr.net.pl 03.10.03, 14:25 ja pierdziele... Kolejny przekręt z przetargiem... Żenada!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: md Re: Softbank wygrywa CEPiK IP: *.adb.pl 03.10.03, 14:46 Niech zyje RYSIO i jego kolega magister! Link Zgłoś
Gość: Andrzej Ja tam bym im kupil liczydla:-) IP: *.proxyplus.cz / 10.0.0.* 04.10.03, 01:20 Moim zdaniem do rejestracji skradzionych pojazdow wystarcza dobre liczydla. Beda rejestrowac tylko liczbe ale za to musza byc takie, ze nie da sie z nich nic wymazac:-) Gdybym wczesniej na to wpadl, sam bym wystartowal. Wyobrazcie sobie: debowe kulki, druty z nierdzewnej stali, rama tez stalowa (moze pomalowana na jakis przyjemny kolorek - blekit?) no i blokada na wymazywanie w postaci pasci na niedzwiedzia zatrzaskujacych sie automatycznie jak ktos bedzie chcial cofnac kulke. To na wypadek gdyby do centrum obliczeniowego CEPIK wpadla pani Jakubowska z ministerialnym specjalista od wymazywania. Mysle ze za 100Mzl daloby sie to wdrozyc:-) 'Sugerowano, że sam sprzęt potrzebny do zbudowania CEPiK musi kosztować przynajmniej 240 mln zł i za kilka miesięcy Softbank podpisze z Ministerstwem Spraw Wewnętrznych i Administracji aneks zwiększający wartość zamówienia.' Link Zgłoś
Gość: Gumis Re: Softbank wygrywa CEPiK IP: *.jasien.net 03.10.03, 14:47 Pozniej podpisze sie aneks i grupa PROKOM znowu wydoi polskiego podatnika. Link Zgłoś
Gość: Elmo Re: Softbank wygrywa CEPiK IP: *.softbank.pl 03.10.03, 15:14 Gość portalu: virtual.insanity napisał(a): > ja pierdziele... Kolejny przekręt z przetargiem... Żenada!!! A moze jakies dowody na ten "przekret"? Wygralismy oferujac pelna wymagana funkcjonalnosc a przy tym po najnizszej cenie. Gdzie tu miejsce na przekret? Link Zgłoś
Gość: md Re: Softbank wygrywa CEPiK IP: *.adb.pl 03.10.03, 15:30 Ja moge zaoferowac te sama albo i wieksza funcjonalnosc za polowe tej ceny. To niby jakis dowod? Link Zgłoś
Gość: Elmo Re: Softbank wygrywa CEPiK IP: *.softbank.pl 03.10.03, 15:35 Gość portalu: md napisał(a): > Ja moge zaoferowac te sama albo i wieksza funcjonalnosc za > polowe tej ceny. To niby jakis dowod? To trzeba bylo zaoferowac... przetarg byl otwarty, bodaj 70 firm pobralo SIWZ. Czyzby Twoja firma sie zgapila? Link Zgłoś
Gość: md Re: Softbank wygrywa CEPiK IP: *.adb.pl 03.10.03, 15:48 Ciekawe... 70 startowalo a wygral akurat Softbank... taaa Link Zgłoś
bajbek Prokom czy Softbank - wszystko jedno 03.10.03, 16:19 Skoro Softbank jest w kieszeni Prokomu więc i tak na jedno wychodzi czy przetarg wygra Prokom czy Softbank - pieniądze i tak trafią do tej samej kieszeni... Link Zgłoś
Gość: tom Re: Softbank wygrywa CEPiK IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 20:51 Dobrze wiesz gdzie....na korcie ! To tak jak wygraliscie w Poczcie Polskiej (tzn Rychu)! Link Zgłoś
Gość: SędziaKalosz Re: Softbank wygrywa CEPiK IP: *.computerland.pl / 10.2.2.* 03.10.03, 15:24 Tak to jest.. Softbank wygrywa za śmiesznie niska i nierealną cenę, a Wielki Brat Ryszard z Północy dopilnuje, żeby w odpowiednim momencie zaneksować i wyciągnąć dwa razy tyle.. smutne.. ZUS II się szykuje.... Link Zgłoś
Gość: Elmo Re: Softbank wygrywa CEPiK IP: *.softbank.pl 03.10.03, 15:33 Gość portalu: SędziaKalosz napisał(a): > Tak to jest.. Softbank wygrywa za śmiesznie niska i nierealną > cenę, a Wielki Brat Ryszard z Północy dopilnuje, żeby w > odpowiednim momencie zaneksować i wyciągnąć dwa razy tyle.. > smutne.. ZUS II się szykuje.... Kolego z Comuterlandu, moze nie zauwazyles, ze tak jak Wy, jestesmy spolka gieldowa i nie mozemy sobie pozwolic na kontrakty 'na minusie'. Wplywy Wielkiego Brata sa mocno przesadzone, believe me. Tak sie zastanwiam czy te komentarze to nie jest przypadkiem zawisc? A moze powiesz nam ile aneksow miala umowa CL na informatyzacje kas chorych ;) Link Zgłoś
Gość: Kolega z Comarchu Re: Softbank wygrywa CEPiK IP: *.comarch.pl 03.10.03, 15:58 Wiecie co ? Cała firma się bawi czytająć wasze przepychanki ;) Współczujemy !!!!!!! Konktrakty z "państwem" to coś tragicznego. Link Zgłoś
Gość: Elmo Re: Softbank wygrywa CEPiK IP: *.softbank.pl 03.10.03, 16:49 Gość portalu: Kolega z Comarchu napisał(a): > > Wiecie co ? Cała firma się bawi czytająć wasze przepychanki ;) > Współczujemy !!!!!!! Konktrakty z "państwem" to coś tragicznego. Jesli przez kontrakty z "panstwem" masz na mysli kontrakty rzadowe to... chyba przyznam Ci racje :) Link Zgłoś
Gość: Kolega znikąd Re: Softbank wygrywa CEPiK IP: *.comarch.pl 03.10.03, 16:13 Czytaliście coś kiedys o sztucznym zawyżaniu obrotów kosztem dochodów ? ;) Link Zgłoś
Gość: klub35 Elmo ty weź się lepiej do pracy!!!! IP: *.novartis.com 03.10.03, 16:24 Jezeli wszyscy u Was tak pracują to ten CEPiK będzie za sto lat. Ale faktycznie przy IBM, HP i Oracle to faktycznie robicie wrazenie fachowców. Robicie wrazenie. Link Zgłoś
Gość: tom Re: Softbank wygrywa CEPiK IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 20:54 Drogi kolego ! może jeszcze inne ! np. POczta Polska etc. nie rozśmieszaj ! pokaz jakikolwiek udany projekt Rycha ! Link Zgłoś
revenge Re: Softbank wygrywa CEPiK 03.10.03, 16:10 Gość portalu: SędziaKalosz napisał(a): > Tak to jest.. Softbank wygrywa za śmiesznie niska i nierealną > cenę, a Wielki Brat Ryszard z Północy dopilnuje, żeby w > odpowiednim momencie zaneksować i wyciągnąć dwa razy tyle.. > smutne.. ZUS II się szykuje.... Stary, jako były, zredukowany pracownik CLu współczuję serdecznie firmie w której spędziłem kilka fajnych lat życia, że ostatnio kaszani wszystko czego się dotknie. Może w końcu ktoś zakuma że z takim składem zarządu i polityką personalno- biznesową to CL daleko nie zajedzie. Aż chce się napisać z dedykacją dla TS cytat z "Wesela" o Złotym Rogu ale za bardzo Go szanuję - tylko jak on do cholery sobie dobiera współpracowników na najwyższym szczeblu (przynajmniej dwóch to porażka). Pozdrowienia i nie szukaj winnych naokoło tylko się przyjrzyj ludziom, z którymi pracujesz i temu co sie dzieje w firmie od kilku lat. Ciemność widzę, ciemność ... Pozdrowienia Revenge PS. A inCl jeszcze działa ??? Link Zgłoś
gdanskaa Re: Softbank wygrywa CEPiK 03.10.03, 21:44 > ostatnio kaszani wszystko czego się dotknie. Może w końcu ktoś > zakuma że z takim składem zarządu i polityką personalno- > biznesową to CL daleko nie zajedzie... Nic dodać nic ująć. Z tego co wiem teraz promuje się tam miernoty godzące się na dyktaturę CENTRALI (choć trzeba by tu zacytować Kisiela). Ehh... Link Zgłoś
Gość: Yaico II Re: Softbank wygrywa CEPiK IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.10.03, 14:06 Wiele wskazuje ze moze byc zwrotka ze strony Europy ... podobno na jej zadanie wstawiono do komisji przetargowej jej czlowieka a nie dal biedak rady przypilnowac "interesow europejskich" Nie bede pisal kto ale ludzie z branzy wiedza o kogo chodzi Link Zgłoś
Gość: Netya Re: Softbank wygrywa CEPiK IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.10.03, 14:10 Gość portalu: Yaico II napisał(a): > Wiele wskazuje ze moze byc zwrotka ze strony Europy ... podobno > na jej zadanie wstawiono do komisji przetargowej jej czlowieka a > nie dal biedak rady przypilnowac "interesow europejskich" A która firma jest niby taka europejska???? Natomiast do mnie tez dotarly plotki o "europejskim łaczniku" w komisji przetargowej - tyle ze zadana z Eurofirm nie wystartowala Link Zgłoś
Gość: Zaratustra Niedobrze sie robi IP: *.tnt29.dca5.da.uu.net 03.10.03, 16:29 Panowie (bo Pan w IT nie ma chyba ze do kawy)! Rzygac mi sie chce czytajac te peany na czesc 'moja firma', 'w mojej firmie' ... {anowie, to nie jest zdrowe. To takie noworyszowskie zafascynowanie gieldowymi geszefciarskimi markami i dowartosciowanym sie czucie przez to Link Zgłoś
Gość: ~Buuuhahaha Nareszcie!!!! IP: 195.117.143.* 03.10.03, 16:42 Brawo! Nareszcie ktoś znalazł odpowiednie słowa żeby wyrazić moje odczucia! Dzięki stary! Link Zgłoś
Gość: tom Korporejty IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 20:59 Drogie korporejty !\ wasze loga, plecaczki i korporejtowe ble-ble jest naprawdę nic nie warte. Załózcie włąsną firmę - to zobaczymy jak długo pociągniecie. Ja obsługuje takich jak Wy. Z zewnątzr wyglądacie dziwnie. Kompletnie inaczej nż np. w Londynie. Niby to samo - a nie to samo. CEPIK - głupota, kasa dla tenisisty i tyle. Link Zgłoś
Gość: HP Re: Softbank wygrywa CEPiK IP: *.comarch.pl 03.10.03, 16:48 A my i tak mamy się lepiej. Liczenie krów to najlepsze co może być ;-) Link Zgłoś
Gość: Dydusia Re: Softbank wygrywa CEPiK IP: *.acn.waw.pl 04.10.03, 13:41 Liczenie krów żeczywiście złe nie jest. Mnie jednakowoż bardziej pasuje mieszanie cementu :)) Link Zgłoś
gdanskaa Ja tam w każdym razie 3mam kciuki za Syfbank... 04.10.03, 16:15 i mam nadzieję że zrobią to dobrze i tanio. Bo przecież, kurcze, oni to mają zrobić za pieniądze z moich też podatków :-) Link Zgłoś
Gość: Kat Re: Ja tam w każdym razie 3mam kciuki za Syfbank. IP: 195.20.110.* 09.10.03, 11:07 gdanskaa napisał: > i mam nadzieję że zrobią to dobrze i tanio. Bo przecież, kurcze, oni to mają > zrobić za pieniądze z moich też podatków :-) W BZ WBK mówi się na nich SotfGang i ta nazwa też bardzo dobrze do nich pasuje bo nie dość, że robią dziadowskie oprogramowanie (całe szczęście dla tego banku, że niewiele już tam robią) to jeszcze musimy płacić za to jakieś astronomiczne wyssane z palca sumy. Inna sprawa, że też są to przekręty bo ktoś zleca firmie zewnętrznej projekty, które bankowi informatycy zrobiliby taniej i lepiej. Link Zgłoś