Dodaj do ulubionych

Ile giga piratów macie w domu?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 15:40
przeciętny film ma 700-800 mega, mp3 może 4. o grach lepiej nie mówić. przy
założeniu, ze każdy ma kilka sztuk nielegalnych kopii, ile to razem daje? U
mnie samych filmów jest więcej niż poł terabajta na płytkach, a mp3 nie
podejmuję się policzyć, będzie z 50 albumów
Obserwuj wątek
    • manhu Re: Ile giga piratów macie w domu? 19.08.08, 16:02
      Próbujesz załapać się na odwiedziny policji?:)

Jak mam 0 giga piratów. Filmów nie oglądam (a już szczególnie szkoda czasu na ściąganie, tego co nie równa się z serialami), muzyki nie słucham, no tyle co w radio, w gry gram, ale na konsolach i to w same oryginały, które wymieniam.
      • marex59 Re: Ile giga piratów macie w domu? 19.08.08, 16:47
        No to jesteś jeden z nielicznych ,,dziwolągów'' co udaje że jest
        świętoszkiem a w rzeczywistości piratuje na potęgę [w praktyce nie
        mam mozliwości cię sprawdzić czy prawdę mówisz].
        • Gość: Gość Re: Ile giga piratów macie w domu? IP: *.acn.waw.pl 19.08.08, 17:33
          > No to jesteś jeden z nielicznych ,,dziwolągów'' co udaje że jest
          > świętoszkiem a w rzeczywistości piratuje na potęgę [w praktyce nie
          > mam mozliwości cię sprawdzić czy prawdę mówisz].

Jak dorośniesz, skończysz szkołę i pójdziesz kiedyś do pracy to zrozumiesz, że
          można kupować oryginały i że od tego się nie umiera.
          • Gość: exactly! Re: Ile giga piratów macie w domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 16:36
            dokładnie tak! szczególnie że ceny naprawdę nie są tak powalające jak ludzie
            mówią. wydając pnad tysiąc złotych na nowy komputer, system operacyjny możesz
            mieć za dwie stówy, to nie jest rujnujące
          • marex59 Re: Ile giga piratów macie w domu? 21.08.08, 15:59
            Słuchaj gościu ja nie muszę dorastać bo już jestem dorośniętym i
            podejrzewam że mogłbyś być moim synem ,po drugie mój status
            majątkowy nie jest wcale taki zły i stać mnie na orginały,po za tym
            myślę, że jak ja miałem pierwszy komputer to Ty jeszcze napewno na
            stojąco wchodziłeś pod szafę ,więc przestań młócić słomę, chodzi mi
            o to że większość ludzi używa piratów mimo tego że powoli
            oprogramowanie w sklepach tanieje.Dziwi mnie też takie twierdzenia
            że co niektórzy chwalą się tym że używają legalnego oprogramowania ,
            ale z mojego doświadczenia wynika że mimo tego zapewnienia i tak
            używają nielegalów bo myślą że jak mają windowsa ze sklepu to reszta
            jest nie ważna. I po co się chwalić na forum ?, zwykła obłuda .
            • Gość: Damianos Re: Ile giga piratów macie w domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 16:23
              Niech się chwalą, niech piszą.
              Tym łatwiejszą robotę będzie mieć policja z namierzeniem ich i wyegzekwowaniem
              zapłaty/kary za nielegalne programy. Parę dobrych policyjnych akcji i od razu
              zmieni się percepcja społeczna tego przestępstwa. Wystarczy ukarać parę osób, a
              reszta już wyciągnie wnioski i dostosuje się do prawa...
            • r0ger Słuchaj "gościu" 22.08.08, 17:30
              Ja jednak myślę, że to ty jeszcze "na stojąco" wchodzisz pod szafę, albo jesteś na tyle ograniczony, że nie rozumiesz podstawowych pojęć. Piszesz, że wiesz "z własnego doświadczenia", więc albo sam kradniesz, albo wiesz kto kradnie, a niepoinformowanie odpowiednich organów - jeżeli posiada się taką wiedzę - jest również poważnym przestępstwem. O czym wię rozmawiamy?
              • anyakondya Re: Słuchaj "gościu" 25.08.08, 16:26
                a wlasnie, jak to w koncu jest? kiedy sie wie na pewno, ze ktos sciaga, to
                koniecznie trzeba pisac donos? a co z dostawcami internetu? takie TP czy Chello
                na pewno wiedzą, kto z ich klientow korzysta z p2p, czy sa zobowiazani do
                zachowania poufnosci?
                • Gość: waga r0ger☺ IP: 70.85.197.* 26.08.08, 04:16
                  Autor: r0ger☺ 22.08.08, 17:30

Własnie wydało sie;

> więc albo sam kradniesz, albo wiesz kto kradnie, a niepoinformowanie
                  odpowiednich organów - jeżeli posiada się taką wiedzę - jest również poważnym
                  przestępstwem. O czym wię rozmawiamy?

No wlasnie pajacu. Pisze to sierżant czy cuś? Mysle ze jednak cuś.
            • Gość: v Re: Ile giga piratów macie w domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 20:40
              Ale z ortografią to tak trochę na bakier jesteśmy.
      • mayonnaise Re: Ile giga piratów macie w domu? 19.08.08, 16:47
        Wymieniasz ze znajomymi? Czy w wypożyczalni / game-crossing? Wiem, że pojawiły
        się już w Polsce pierwsze wypożyczalnie gier, ale jakoś nie mogę namierzyć. Wiem
        tylko o jednej w Olsztynie, ale to z deczka daleko...
    • Gość: 123 Re: Ile giga piratów macie w domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 16:17
      4xsamsung f1 640gb

Poprzerzucałem wsio z płyt na hdd.
    • Gość: zrob_se_dobrze Re: Ile giga piratów macie w domu? IP: 77.223.192.* 26.08.08, 02:37
      Gość portalu: arrr! napisał(a):

> Ile giga piratów macie w domu?

och, jaki uprzejmy pan sledczy :-))
    • Gość: gość Re: nie mam piratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 15:18
      internet doprowadził mnie do depresji(odszkodowanie),laser w nagrywarce pewno
      zakurzony,dysk zbyt mały na tej partycji.Za to od świąt Bozego Narodzenia kupuję
      3 filmy,nie mogę ich kupić w 1 sklepie równocześnie,pewnie ich nigdy nie
      kupię.I wspominam,że w 2004 roku do czasopisma kobiecego(hm...) był dołączony
      film za 4 złote w sumie(DVD).
      • Gość: ciekawaaniaa Re: nie mam piratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 17:34
        jak to odszkodowanie? placiles za pirackie plyty? kary za to bywaja bardzo
        wysokie, ile Ci przylozyli?
        • mayonnaise Re: nie mam piratów 27.08.08, 15:58
          Rekord to było, zdaje się, ćwierć miliona dolarów, więc zakres możliwości sądów
          jest całkiem szeroki. A taka kwota rzeczywiście może wpędzić w depresję...
          • Gość: haha Re: nie mam piratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 13:52
            I widzę, że wielki koncerny wychodzą na swoje, strasząc zwykłych ludzi. Z internetu można ŚĆIĄGAĆ filmy i muzykę na własny użytek. Nie można ich za to UDOSTĘPNIAĆ!
            • tiges_wiz Re: nie mam piratów 28.08.08, 14:33
              a wiesz, ze czesci sciagniete przez ciebie sa automatycznie udostepniona dla innych?
              to tak tylko zebys wiedzial :P
              • Gość: haha Re: nie mam piratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 17:14
                Jak się jest debilem, który ściąga tylko i wyłącznie z torrentów, albo z emula to tak jest.
              • Gość: Parka Atropos Re: nie mam piratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 21:22
                Jesli torenty lub p2p to tak, jesli z serwera np. rapidshare, to nie.
                • Gość: gubernator Alaski Re: nie mam piratów IP: *.chello.pl 30.08.08, 00:45
                  ale wiesz, że jak ściągniesz pirata z rapidshare, to i tak jest to pirat, czyli
                  na przykład ma powpinane wirusy w siebie? nie wspominając o tym, że kiedy cie
                  skontroluje policja, to leżysz:P
    • beretelwi Re: Ile giga piratów macie w domu? 28.08.08, 15:35
      mam trzy komputery w domu i nie mam piratów. Płyty audio lub filmowe DVD
      zwyczajnie kupuję w sklepie. Robię kopie swoich płyt audio w formacie ogg. To
      owszem zajmuje sporo miejsca. Najwięcej jednak zajmują moje fotografie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka