Dodaj do ulubionych

Acer czy Dell

02.09.08, 12:34
Na dniach zamierzam zakupić notebook, a że mam to zrobić z ojcem, który o nich
wie mniej niż ja to proszę o poradę. Wypatrzyłam sobie na stronie sklepu
Electro World dwa modele, obydwa z kamerką:

Acer Aspire 5530g cena 2490zł
* AMD RM70 2.0 GHz
* pamięć 2GB, dysk 250GB
* karta graficzna ATI Radeon 3470 (256MB)

Dell Inspiron 1525 cena 1990zł
* Intel Core 2 Duo T5750
* pamięć 2GB, dysk 120GB
* karta zapewne Intel GMA

Najchętniej zawartość Acera wakowałabym w obudowę Della i jego cenę...
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Acer czy Dell 02.09.08, 12:39
      Bierz Dell'a i sie nie zastanawiaj. Notebook na AMD? Ja bym tego nie kupil...
      • pluskotka Re: Acer czy Dell 02.09.08, 12:44
        Nasz stacjonarny ma AMD i został mi sentyment bo komputer szósty rok i bez
        żadnej usterki. :) Najbardziej gryzie mnie ta karta z Intela, choć nie zamierzam
        używać tego komputera do gier.
        • m.gregor Re: Acer czy Dell 02.09.08, 13:43
          AMD nie sprawdza sie w notebookach. Intel (szczegolnie Core2Duo) bedzie duzo
          lepszym wyjsciem. Jesli nie zamierzasz korzystac z notebooka do gier to nie
          zauwazysz roznicy pomiedzy zintegrowana i zewnetrzna.
          • pluskotka Re: Acer czy Dell 02.09.08, 13:55
            Dziękuję za odzew i radę. :)
            • lejdiczek Re: Acer czy Dell 02.09.08, 20:33
              jak grac nie zamierzasz, to do filmow GMA wystarczy... Tez mam GMA i zyje. AMD
              sie w lapkach lubi grzac. Acer ma serwis w Czechach, Dell jest w Łodzi. Acer ma
              wspolczynnik zepsutych notków 17%. Dell jakieś 2%.
              • pluskotka Re: Acer czy Dell 03.09.08, 10:17
                A ja właśnie w Łodzi zamierzam go kupić i tam go używać. Mówisz 2%...ja mam
                zawsze pecha i pewnie znajdę się w tym przedziale. :) Dziękuję za takie fakty,
                jednak co Ameryka to nie Tajwan.
                • papalaya Re: Acer czy Dell 03.09.08, 14:17
                  Dell, składany w Polsce z tajwańskich i chińskich cześci...

aczkolwiek Della też bym wybrała...
                  • pluskotka Re: Acer czy Dell 03.09.08, 16:45
                    Ja dobrze wiem jak to wszystko jest składane bo moja krewna pracuje w firmie
                    zajmującej się płytkami do telewizorów. :)
    • brannick Re: Acer czy Dell 04.09.08, 01:06
      To zależy czego po komputerze oczekujesz. Ale z drugiej strony, tak - procek
      lepiej mieć Intela (Core 2 Duo to teraz standard, także dla lapków, choć raczej
      radziłbym coś z rodzinki P8xxx), karta albo Radeon albo GeForce. Dysk 120GB to
      teraz, niestety, żenada - na nic nie starczy, szybciutko się zapcha. 250 to
      minimum (lepiej co najmniej w 320 zainwestować).

Czy Acer, czy Dell? To już inna sprawa. Moja dziewczyna kupowała sobie laptopa
      dwa tygodnie temu, a wcześniej przez długi czas wybieraliśmy modele,
      przeglądaliśmy oferty, opcje wszelakie... No, ostatecznie zainwestowała w HPka
      (jeden z tych nowych Pavillionów), ale dzisiaj nie wiem czy bym jej nie
      zaproponował czegoś z oferty promocyjnej w Merlinie, bo za kilkaset złotych
      mniej, miała by praktycznie tej samej klasy komputer (Acer). Ona zapłaciła
      prawie 4 tysie, a tam są praktycznie takie same (tyle że z Radeonem double, a
      nie GeForce) za 3400...
    • piegucha zdecydowanie Dell 04.09.08, 04:52
      1,5 miesiaca temu kupilam w US della inspiron 1525 czyli taki nad
      jakim sie zastanawiasz, tylko tutaj ma troche inne "skladniki"
      www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=8880874&type=product&id=1210982227895
      Jestem bardzo zadowolona i polecam della
      Tez dlugo zastanawialam sie jakiego laptopa wybrac, pomogl mi
      znajomy, ktory pracuje w fabryce i pomimo ciezkich warunkow Dell
      sprawdza sie swietnie, nie ma z nim zadnych problemow
      • lejdiczek Re: zdecydowanie Dell 04.09.08, 06:53
        Chiny i nie Chiny...dyskusja bez sensu, bo wszystko jest produkowane w Chinach
        ze wzgledu na koszty. Kwestia jest jakie wymogi co do jakosci stawia producent.
        Wiem z doswiadczenia, ze nawet produkowane w Chinach moze byc super jakosci.

A ja mam w lapku M750 i zyje. Wszysko zalezy do czego kolezanka potrzebuje
        lapka. Jezeli ma lacze internetowe 1 MB i to jeszcze dzielone na mieszkanie
        studenckie, to raczej sciagac nic nie bedzie. A zreszta małe kieszonkow
        passporty 160GB kosztuja juz 200 zł. Mysle ze to jest lepszy wybor (120 + 160
        zewnetrzne) niz 320. Zawsze moze pojsc do kogos z dyskiem i sabie filmy zgrac
        • Gość: notebookidell Re: zdecydowanie Dell IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.08, 10:25
          Również polecam marekę Dell. Jest to bardzo dobry sprzęt, awaryjność
          znikoma i co najważniejsze - najlepszy na świecie serwis. Jak już
          się coś zepsuje to posiadając polską gwarancję można liczyć na to,
          że serwis sam go sobie od nas odbierze a po naprawie dostarczy, a
          czasami naprawi na miejscu. Polecam Dela:
          www.notebookidell.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=5_10&products_id=21
          • pluskotka Re: zdecydowanie Dell 04.09.08, 10:47
            Wątpliwości mam już zerowe, dziękuję za opinie. Pozostanę przy konfiguracji jaką
            oferuje sklep bo nie jestem wymagającym użytkownikiem. Może kiedyś go trochę
            ulepszę. :)
    • Gość: Jan Dell Vostro jest produkowany w Polsce IP: *.versanet.de 06.09.08, 23:51
      Dell daje duze upusty.Mozna sobie go poskladac.Od zamowienia do
      przyslania do Niemiec czekalem 4 dni!!!Produkt z Lodzi.
      • pluskotka Re: Dell Vostro jest produkowany w Polsce 07.09.08, 15:19
        A kupował ktoś Della w tym sklepie, w którym ja zamierzam czyli Electro World?
        • lejdiczek Re: Dell Vostro jest produkowany w Polsce 07.09.08, 19:02
          No ja bym tam nie kupowala, poszukalabym sklepu typowo komputerowego, jakis
          Vobis czy komputronik. Wiadomo nie od dzis ze niektore ffirmy np Asus robia
          serie marketowe np zaczynajace sie od Z, i ze tam dosc wytaniaja na czesciach.
          Popatrz czy dell ma ten model jaki chcesz kupic u siebie na stronie i czy da sie
          kupic w innych sklepach. Bo jezeli nie , to znaczy ze to jakis wytaniony
          marketowy model.
          • pluskotka Re: Dell Vostro jest produkowany w Polsce 07.09.08, 19:35
            A jak widzicie modele po refurbished? Cena kusi...
      • Gość: Jan Re: Dell Vostro jest produkowany w Polsce IP: *.versanet.de 07.09.08, 20:50
        Della nie mozna kupic w sklepach.Mozna tylko zamowic.Prawdopodobnie
        dlatego sa tansze niz inne.
        • Gość: 4 Bzdura IP: *.forweb.pl 10.09.08, 09:44
          Gość portalu: Jan napisał(a):
          > Della nie mozna kupic w sklepach.Mozna tylko zamowic.Prawdopodobnie
          > dlatego sa tansze niz inne.

A świstak siedział i zwijał w sreberka :D Nawet markety handlują Dellem:
          tech.wp.pl/kat,39516,title,Komputery-Della-w-ofercie-sieci-Carrefour,wid,9436825,wiadomosc.html?ticaid=16951
          • Gość: Jan Re: Bzdura IP: *.versanet.de 10.09.08, 22:24
            Bedzie kiedys sprzedawany w sklepach..Cwaniakuj dalej..he,he..
            Bo dzisz kupisz go tylko na zamowienie..Jutro to mozesz juz nie
            ZYC..ha,ha,ha...!!
            • Gość: 4 Re: Bzdura IP: *.forweb.pl 10.09.08, 22:59
              Nie będzie, tylko już jest. W szkole uczyli czytać ze zrozumieniem? Zerknij na
              datę(27.11.2007) artykułu który w poprzednim wpisie podlinkowałem, a poza tym:
              www.sirius.pl/komputery/towar_wyszukaj_0_dell___/towar_karta_45246/DELL_Inspiron_1520.html

www.sirius.pl/komputery/towar_wyszukaj_0_dell___/towar_karta_67731/DELL_Inspiron_1720.html

www.sirius.pl/komputery/towar_wyszukaj_0_dell___/towar_karta_67816/DELL_Vostro_1310.html
              Prawie w każdym sklepie internetowym kupisz więc nie wiem o jakim "specjalnym"
              zamawianiu bredzisz. Kupiło dziecko Della i się dowartościowuje... :D
            • Gość: 4 Re: Bzdura IP: *.forweb.pl 10.09.08, 23:06
              Dziwnym trafem Electro World, też sprzętem "na zamówienie" handluje :D:D:D
              www.okazje.info.pl/market/electro-world/komputery/dell-studio-17/
              • Gość: Jan Przeciez to sklepy internetowe!!! IP: *.versanet.de 11.09.08, 11:55
                Zamowisz Della u nich to oni zamowia go w Dellu..ha,ha,ha...
                Po za tym porownajcie sobie ceny w tych waszych syriusach z cenami
                Della:Sa w Niemczech o niebo tansze!!Ha,ha..A pochodza z Polski:
                www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/inspnnb_1525?c=de&cs=dedhs1&l=de&s=dhs
                Inspirion 1520 w Polsce kosztuje 3349 zl czyli 950 euro a w
                Niemcze3ch Dell Inspirion 1525 czyli lepiej wyposazony kosztuje 699
                euro!
                • Gość: the end Re: Przeciez to sklepy internetowe!!! IP: *.4web.pl 11.09.08, 12:11
                  Jezuuu, ale ciołek:(
                  Tak, zamawiają i piszą o wyczerpaniu zapasów:D:D:D
                  "Termin promocji: od 25-08 do 14-09 lub do -->>>wyczerpania zapasów<----".
                  www.okazje.info.pl/market/electro-world/komputery/dell-studio-17/
                  Electro World nie jest sklepem internetowym. To najzwyklejszy market
                  "elektroniczny", taki sam, jak MM.

P.S. pisząc o komputerze na zamówienie chcesz wyjść na nietuzinkowego gościa,
                  ale raczej wychodzisz na durnia do którego nie dociera, że teraz Delle sprzedają
                  w marketach:
                  di.com.pl/news/18514,1.html
                  • Gość: Jan Re: Przeciez to sklepy internetowe!!! IP: *.versanet.de 11.09.08, 23:10
                    Duren,tam pisze ze wkrotce...he..i bedzie znow 2 stowy(w euro)
                    drozsze niz u Della..ha,ha,ha..A jak cie Dell polski w konia
                    robi,zamow w Niemczech u kogos znajomego..Kazdy Polak ma tam kogos
                    znajomego..Podobno w Niemcach 2 mln Polakow..Zarobisz chlopie..
    • Gość: Acer Re: Acer czy Dell IP: *.gprs.plus.pl 10.09.08, 09:32
      Z dwojga złego acer
      chociaż preferuje toshibe
      www.4speed.pl
      • pluskotka Re: Acer czy Dell 15.09.08, 14:27
        Już po wszystkim, kupiłam Dell Inspiron 1525 przez Allegro. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka