Dodaj do ulubionych

moje dokumenty

20.09.08, 18:08
po starcie systemu pojawia mi się od razu otwarte okno <moje
dokumenty>
nie ma tego w autostarcie
nie ma w poleceniach <uruchamianie> (sprawdziłam przez polecenie
msconfig)

miałam dziś okropne zamieszanie z Avastem, który pięknie mi oczyścił
kompa i potem spowodował zawieszenie systemu, musiałam go uruchamiać
w trybie awaryjnym, zeby odinstalować.... przy zawieszeniu pojawił
się po raz pierwszy otwarty folder <moje dokumnenty>

jakieś pomysły ?...
Obserwuj wątek
    • Gość: ort Re: moje dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 18:09
      Odwirusować komputer.
      • m.gregor ...do konca... n/t 20.09.08, 18:17

• jolajola1 odwirusowany 20.09.08, 18:22
          odwirusowany
          czyściutki jest
          avast skończył działanie, wydalił z siebie podsumowanie, gdzie
          stwierdził, ze już czyste
          POTEM, po jakimś czasie pracy i po wyłączeniu i włączeniu, się
          zawiesił
          • Gość: ort Re: odwirusowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 18:23
            Nie, nie jest odwirusowany do końca. Skorzystaj z innych antywirów, choćby online.
            • jolajola1 Re: odwirusowany 20.09.08, 18:28
              chcecie powiedzieć, ze wgranie avasta, przeskanowanie avastem i
              usunięcie avasta zawirusowało mi laptopa ?????

przedtem, np, wczoraj i na pół ogdziny przed avastem nic takiego nie
              występowało
              • Gość: ort Re: odwirusowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 18:34
                Chcemy powiedzieć, że masz wirusa którego Avast nie usunął. A wgranie i
                usunięcie samego Avasta najprawdopodobniej nie miało nic wspólnego z infekcją.
                • jolajola1 Re: odwirusowany 20.09.08, 18:36
                  Gość portalu: ort napisał(a):
                  > Chcemy powiedzieć, że masz wirusa którego Avast nie usunął. A
                  wgranie i
                  > usunięcie samego Avasta najprawdopodobniej nie miało nic wspólnego
                  z infekcją.

;-)) tak tylko się zbiegło w czasie, tak ? samo z siebie ?
                  • Gość: ort Re: odwirusowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 23:27
                    Nie samo z siebie tylko jak masz komp podłączony do sieci to wystarczy chwilka,
                    żeby jakieś robactwo wlazło Ci na kompa. Zresztą co to za różnica skąd, ważne
                    żeby się tego pozbyć.
                  • Gość: Tokra Re: odwirusowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 00:12
                    Co sie zbieglo w czasie - glupota z osłem?
                    Jezeli uzywasz Avasta to przygotuj sie na problemy...
                    Za darmo umarlo, a avasta za darmo bym nie chcial.
                    Najprawdopodobniej masz uszkodzony system... :)
                    milego instalowania
                    A bym zapomnial mozesz go przywrocic bez nowej instalacji i bedzie dzialal tylko bedzie mial pewne braki...
                    A na przyszlosc jak nie masz pojecia to morda w kubel i sluchaj co ludzie mowia...
                    • Gość: Gość Re: odwirusowany IP: *.acn.waw.pl 21.09.08, 12:47
                      > Jezeli uzywasz Avasta to przygotuj sie na problemy...

Bzdura, której nie warto nawet komentować.
                      • Gość: Tokra Re: odwirusowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 00:41
                        Widzisz durniu jaki final?
                        Mysli ze jest ok...
                        A nie jest, ciekawe dlaczego...
                        • Gość: Greg Re: odwirusowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 07:55
                          Tylko że to nie Avast winny, a użyszkodnik... Sam Avast
                          najskutecznieniejszy nie jest, ale żaden AV/Antimalware nie zastąpi
                          rozsądku...
                  • Gość: Paweł Re: odwirusowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 00:26
                    Wrzuć logi z Hijackthis i Combofix. Opis jest w dziale "Wirusy...".
                    • Gość: mdk Re: odwirusowany IP: *.swidnica.mm.pl 21.09.08, 00:40
                      support.microsoft.com/kb/555294
                      1.Start>Run>Regedit>ok

2.Now navigate to the following key:-
                      HKEY_ LOCAL_ MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Win­dows NT\CurrentVersion\Winlogon

3.Look down the list in the Right Hand pane,scroll down to the value Userinit
                      This value should read: C:\WINDOWS\system32\userinit.e­xe, (The comma at the end
                      must also be there)

4.If the value is different from that mentioned above then Right Click on the
                      Userinit value and, from the drop down menu, select Modify. Type in the value
                      C:\WINDOWS\system32\userinit.e­xe,in the Modify dialogue box click OK

5.Exit the Registry.Restart your computer.
                      • jolajola1 userinit.exe 21.09.08, 02:07
                        mam nadzieje, ze to będzie TO, zrobię jutro, dziś juz za późno
                        ale już sprawdziłam !
                        na blaszaku, co działa prawidłowo, wpis jest C:\WINDOWS\system32
                        \userinit.exe,
                        na laptopie, co działa dziwnie, wpis brzmi C:\WINDOWS\system32
                        \userinit.exe,userinit.exe,

są dwa userinity.exe
                        • Gość: Kolobos Re: userinit.exe IP: *.escom.net.pl 21.09.08, 08:38
                          Daj wspomniane juz logi z combofix oraz hijackthis.
                          • jolajola1 Re: userinit.exe 21.09.08, 20:05
                            nie będzie logów
                            poprawka rejestru w lini z userinit naprawiła wszystko
                            • Gość: Paweł Re: userinit.exe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 23:07
                              Tak Ci się tylko wydaje :)
                              • jolajola1 nie wydaje się ! 21.09.08, 23:44
                                sprawdziłam dwoma skanerami antywirusowymi online i jest ok
                                • m.gregor Re: nie wydaje się ! 22.09.08, 00:22
                                  A gdzie logi z HJT i ComboFix?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka