Dodaj do ulubionych

Problem z odtwarzaniem filmów.

IP: *.broker.com.pl 05.11.08, 22:15
witam, mam taki problem.
Od jakiegos czasu filmy i inne rzeczy odtwarzane w Windows Movie Player i
innych programach dziwnie się zachowują. Np. obecnie tak mam:

- w dwóch filmach obraz jest wyświetlany... do góry nogami
- w kolejnych jest prawidlowo
- w kolejnych w ogole nie ma obrazu.

Jak odinstaluję jakiś... program, dowolny, czy to sterowniki z karty
graficznej, czy kodeki, to wszystko robi się ok, ale tylko na chwile. Potem
znowu sie chrzani. Oczywiśce obecnie wszystkie potrzebne kodeki do odtwarzania
filmow mam zainstalowane

Naprawdę, to dziwny problem, pierwszy raz mi sie coś takiego zdarzyło.
Niedawno od nowa instalowałem system.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Luk Re: Problem z odtwarzaniem filmów. IP: *.broker.com.pl 05.11.08, 22:18
      Jeśli nie wierzycie, to moge Wam nagrac kilka filmikow przez hypercama czy coś
      innego i wtedy byście to zobaczyli na żywo. ale jak chcecie.
      • oby.watel Re: Problem z odtwarzaniem filmów. 05.11.08, 23:11
        A co ma do tego wiara? Samo z siebie się tak nie dzieje. Ja bym zaczął od
        przeskanowania systemu pod kątem obecności robali.
        • Gość: Luk Re: Problem z odtwarzaniem filmów. IP: *.broker.com.pl 06.11.08, 10:48
          Przeskanowałem no i oczywiście brak wirusów....
          • oby.watel Re: Problem z odtwarzaniem filmów. 06.11.08, 11:00
            Skoro wirusów brak, to sprawdź ustawienia programów, w których oglądasz filmy.
            Niektóre pamiętają ustawienia konkretnych pozycji i je potem stosują. Ktoś mógł
            Ci dla żartu coś poobracać.

Z drugiej strony za wyświetlanie odpowiada Windows wraz ze sterownikami karty.
            Spróbuj więc także sprawdzić ustawienia karty. Większość, jeśli nie wszystkie,
            karty mają możliwość osobnych regulacji różnych ustawień.
            • Gość: Luk Re: Problem z odtwarzaniem filmów. IP: *.broker.com.pl 06.11.08, 11:20
              A dokładnie to gdzie można sprawdzic ustawienia filmów?

A poza tym to troch dziwne -
              W połowie października instalowałem od nowa system - i od początku zawsze był w
              filmach czarny obraz mimo że miałem kodeki
              Niedawno przez to znowu musiałem intalowac system - to samo, tylko na początku
              było troszkę lepiej
              A rok temu do poprzedniego miesiąca wszystko było OK.
    • Gość: Luk Re: Problem z odtwarzaniem filmów. IP: *.broker.com.pl 06.11.08, 11:22
      Jeśli coś to ma pomoc to moja konfiguracja komputera to

Procesor Celeron d 2,80 GHz
      karta graficzna Radeon HD 2600 PRO ze sterownikami z płytki dolączonej do karty
      Pamięc 768 MB RAM
    • Gość: zdzichu_cz_wa Re: Problem z odtwarzaniem filmów. IP: *.clw.metro.digiweb.ie 06.11.08, 13:30
      ja bym zaczął od zainstalowania najnowszych sterowników ze strony ati.

POtem odinstalować wszystkie kodeki i zainstalować najnowsze klite lub ffdshow
      www.free-codecs.com/download/K_lite_codec_pack.htmlub
      www.free-codecs.com/download/FFDshow.htm
      do tego polecam osobno real alternative 1.9

Odwrócenie obrazu jest spowodowane błedem w kodekach.
      Brak obrazu a dzwiek to znaczy ze nie ma codeca video ale jest audio.
      Stosuj tylko jedną paczkę.

któryś z programów chyba allplayer doinstalowuje sobie chyba sam kodeki jeżeli
      nie ma go w systemie.
      • Gość: Luk Re: Problem z odtwarzaniem filmów. IP: *.broker.com.pl 06.11.08, 13:54
        Ani troche nie pomogło.
    • Gość: Luk Re: Problem z odtwarzaniem filmów. IP: *.broker.com.pl 06.11.08, 18:24
      To co jeszcze może byc tego przyczyną ?
      • Gość: @ Re: Problem z odtwarzaniem filmów. IP: *.chello.pl 06.11.08, 18:53
        Spróbuj za pomocą VLC:
        dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1361&VLC+media+player+0.8.6e
        Sprawdź ustawienia nakładki wideo w konfiguracji sterownika karty graficznej.
        • Gość: Luk Re: Problem z odtwarzaniem filmów. IP: *.broker.com.pl 06.11.08, 19:16
          Przez ten program działa ok, ale w Windows Movie Player czy PowerDVD nadal nie.....
          a dokładnie to w którym miejscu mozna sprawdzic ustawienia video?
    • Gość: Luk Re: Problem z odtwarzaniem filmów. IP: *.broker.com.pl 06.11.08, 19:34
      Teraz, jak odinstalowałem i z powrotem zainstalowałem kodeki to i nawet w
      Windows Movie player jest ok. ale założę się, że za parę minut czy godzin znowu
      się wszystko pochrzani
      • Gość: Daroo Re: Problem z odtwarzaniem filmów. IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.08, 15:41
        Witam ja również mam problem z odtwarzaniem filmów , np, w allpalayrze, czy w
        winampie, lub w kazdym innym programie jaki odtwarza filmy dzieje się to samo.
        Po uruchomieniu filmu leci jego jakieś 3 sek. a następnie wszystko się zawiesza,
        i trzeba zrestartować komputer, pomyślałem że format wszystko
        załatatwi.Zainstalowałem od nowa wszystkie stery itd.. ale to nic nie dało,
        nadal to samo. zaznaczę że w tych programach muzyka chodzi bez problemu .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka