Gość: markowiec IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.08, 00:03 Proszę podać długość gwarancji udzielanej przez poszczególnych producentów laptopów. Link Zgłoś Obserwuj wątek
stypendysta Re: Gwarancje laptopów 10.11.08, 07:59 Gość portalu: markowiec napisał(a): > Proszę podać długość gwarancji udzielanej przez poszczególnych producentów > laptopów. Jeden ro, dwa lata, trzy lata, ... Ciekawe pytanie, równie atrakcyjna odpowiedź. Link Zgłoś
Gość: gosxc Re: Gwarancje laptopów IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.08, 15:14 > Ciekawe pytanie, równie atrakcyjna odpowiedź. dla ciebie to pytanie okazało sie za trudne. Pogubiłeś się sierotko w jego połowie. Link Zgłoś
stypendysta Re: Gwarancje laptopów 10.11.08, 21:56 - Jaki kolor ma ściana, która nie jest biała? - Ta ściana jest koloru innego, niż biały. Jak ja lubię pytania o tak wielkim poziomie ogólności! Macocho, zamiast się wyzłośliwiać na mnie, może udzieliłbyś rzeczowej odpowiedzi markowcowi, jak to zrobił(a) Harszija. Prawda jest zaś taka, że markowiec powinien zadać pytanie o konkretne typy (modele) sprzętu, a i wtedy potrzebne informacje 'wygooglałby' sobie w necie. Problem w tym, że nawet laptopy jednego producenta mogą mieć różne gwarancje, zależne od przeznaczenia konkretnych modeli dla określonych, konkretnych segmentów rynku - prościej: w zależności od klasy sprzętu. Ot, i tyle. Link Zgłoś
Gość: Harszija Re: Gwarancje laptopów IP: *.domainunused.net 10.11.08, 16:13 poszukaj sobie w necie! ktoś ma to za ciebie zrobić??? Link Zgłoś
Gość: akodo normalni producenci markowych komputerów IP: *.chello.pl 10.11.08, 22:11 dają gwarancją na 24 miesiące w systemie door2door czyli w razie awarii sprzet zabiera kurier z domu i po naprawie go odwozi, oczywiscie na koszt producenta. Czasami niektórzy dają lepsze warunki np. mozliwosc wykupienia kolejnego roku gwarancji itd. Producenci dając krótszą gwarancję są podejrzani i ja bym ich pominął. Osobną sprawą jest gwarancja na baterie, tu też standardem jest 12 miesiecy, niektórzy dają 6 a byli i tacy co dawali 3 miesiące - ale już ich nie ma :) Link Zgłoś