Dodaj do ulubionych

Gwarancje laptopów

IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.08, 00:03
Proszę podać długość gwarancji udzielanej przez poszczególnych producentów
laptopów.
Obserwuj wątek
    • stypendysta Re: Gwarancje laptopów 10.11.08, 07:59
      Gość portalu: markowiec napisał(a):

> Proszę podać długość gwarancji udzielanej przez poszczególnych producentów
      > laptopów.

Jeden ro, dwa lata, trzy lata, ...

Ciekawe pytanie, równie atrakcyjna odpowiedź.

• Gość: gosxc Re: Gwarancje laptopów IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.08, 15:14
        > Ciekawe pytanie, równie atrakcyjna odpowiedź.
        dla ciebie to pytanie okazało sie za trudne. Pogubiłeś się sierotko w jego
        połowie.
        • stypendysta Re: Gwarancje laptopów 10.11.08, 21:56
          - Jaki kolor ma ściana, która nie jest biała?
          - Ta ściana jest koloru innego, niż biały.

Jak ja lubię pytania o tak wielkim poziomie ogólności!

Macocho, zamiast się wyzłośliwiać na mnie, może udzieliłbyś rzeczowej odpowiedzi
          markowcowi, jak to zrobił(a) Harszija. Prawda jest zaś taka, że markowiec
          powinien zadać pytanie o konkretne typy (modele) sprzętu, a i wtedy potrzebne
          informacje 'wygooglałby' sobie w necie. Problem w tym, że nawet laptopy jednego
          producenta mogą mieć różne gwarancje, zależne od przeznaczenia konkretnych
          modeli dla określonych, konkretnych segmentów rynku - prościej: w zależności od
          klasy sprzętu.

Ot, i tyle.
    • Gość: Harszija Re: Gwarancje laptopów IP: *.domainunused.net 10.11.08, 16:13
      poszukaj sobie w necie!
      ktoś ma to za ciebie zrobić???
    • Gość: akodo normalni producenci markowych komputerów IP: *.chello.pl 10.11.08, 22:11
      dają gwarancją na 24 miesiące w systemie door2door czyli w razie awarii sprzet
      zabiera kurier z domu i po naprawie go odwozi, oczywiscie na koszt producenta.
      Czasami niektórzy dają lepsze warunki np. mozliwosc wykupienia kolejnego roku
      gwarancji itd.

Producenci dając krótszą gwarancję są podejrzani i ja bym ich pominął.

Osobną sprawą jest gwarancja na baterie, tu też standardem jest 12 miesiecy,
      niektórzy dają 6 a byli i tacy co dawali 3 miesiące - ale już ich nie ma :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka