prawdziwy.tebe 26.10.03, 13:39 7thguard.net/news.php?id=3535 Co wiecej, okazuje sie, ze w jadrze jest NIESTABILNY kod!!! Jestes usatysfakcjonowany, E111? Ale fakt, troche sie spoznilem. Link Zgłoś Obserwuj wątek
gray Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 26.10.03, 14:14 heh, faktycznie wpadka - mandaryna się nie popisała. z drugiej strony im częściej wypuszcza się nowe wersje tym większa szansa na pomyłkę. m$ wypuszcza system co kilka lat a i tak są tragiczne pomyłki. może nie takie jak ta ale jak na program, za który płaci się ciężkie pieniądze to chyba jednak za duże. a prawda jak zwykle leży po środku. Link Zgłoś
prawdziwy.tebe Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 26.10.03, 22:03 gray napisał: > heh, faktycznie wpadka - mandaryna się nie popisała. z drugiej strony im > częściej wypuszcza się nowe wersje tym większa szansa na pomyłkę. A ja bym chcial wiedziec, skad sie taki problem wzial. Bo napedy sie steruje wysylajac do nich komendy. Skoro naped LG pada, tzn. ze nie dostaje komend, jakie dostawac powinien. Czyli co dostaje? Smieci. Smieci innym napedom pewnie nie przeszkadzaja, a LG owszem, przeszkadzaja. Ciekaw jestem, czy przypadkiem caly linuks nie jest tak zasmiecony, a przypadek LG to wierzcholek gory lodowej. Link Zgłoś
gray Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 26.10.03, 22:19 kiedy chcę coś wiedzieć to dowiaduję się tego a nie wypisuję na forum przypuszczenia wzięte znikąd. Link Zgłoś
Gość: Mupasz1 Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.itr.org.pl / *.itr.org.pl 27.10.03, 20:50 Ciekaw jestem, czy przypadkiem caly linuks nie jest tak zasmiecony, a przypadek LG to wierzcholek gory lodowej. U mnie taki przypadek - napęd LG się ostał, ale padła karta Matrox - przypadek ? Link Zgłoś
caress Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 27.10.03, 23:07 > rzeszkadzaja, a LG owszem, przeszkadzaja. Ciekaw jestem, czy przypadkiem caly l > inuks nie jest tak zasmiecony, a przypadek LG to wierzcholek gory lodowej. tak, to wierzcholek i to bardzo ostry. wiec lepiej na nim nie siadaj LOL Link Zgłoś
Gość: , Linux to tak jak ten koń na targu od cygana IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 26.10.03, 14:52 .......... Link Zgłoś
Gość: , To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linuxa.... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.10.03, 15:09 Trzeba znać chociaż jego podstawy jakąś dystrybucje jedną Jak ktoś chce mieć poziom a "Kto śię wszystkiego boi ten nic nie ma" Link Zgłoś
gray Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 26.10.03, 15:18 załóż konto to będzie wiadomo czyja odpowiedź jest czyja. Link Zgłoś
prawdziwy.tebe Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 26.10.03, 21:57 Gość portalu: , napisał(a): > Trzeba znać chociaż jego podstawy jakąś dystrybucje jedną > Jak ktoś chce mieć poziom a > "Kto śię wszystkiego boi ten nic nie ma" Kto sie niby wszystkiego boi? Ja kilka linuksow instalowalem i probowalem uzywac (niestety, linuksy sie uparly i sie uzywac nie daly). A tego na pewno nie zainstaluje. LG co prawda jest fatalnym napedem, ale jednak dziala i nie bede nowego kupowal. Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 26.10.03, 22:26 prawdziwy.tebe napisał: > (niestety, linuksy sie uparly i sie uzywac nie daly) Taki dowcip mi sie przypomniał o policjancie i rybce. Traktowało wyższości intelektu. Rzeczy martwe, natchniete duchem jakowymś (świętym zapewne) mszczą sie na prawdziwym.tebe za texty które tu wypisuje, zmuszając go do kozystania z "jedynegosłusznego" OSa :D Link Zgłoś
gray Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 26.10.03, 22:30 prawdziwy.tebe napisał: > Kto sie niby wszystkiego boi? Ja kilka linuksow instalowalem i probowalem > uzywac (niestety, linuksy sie uparly i sie uzywac nie daly). A tego na pewno > nie zainstaluje. LG co prawda jest fatalnym napedem, ale jednak dziala i nie > bede nowego kupowal. zawsze uważałem, że do nauczenia się obsługi linuksa potrzebna jest odrobina twórczego myślenia i nie jest niczyją winą fakt, że niektórzy tej umiejętności nie przejawiają. nie rozumiem jedynie dlaczego osoby te muszą się od razu na linuksie wyżywać. przychodzi mi do głowy takie wytłumaczenie, że być może jest to skutek frustracji z niemożności opanowania czegoś odrobinę trudniejszego niż obsługa windows. cóż - nie czuję się zobowiązany do jakiejś pracy u podstaw z takimi osobami i w sumie ani mnie to ziębi ani grzeje.. najwyżej można się pośmiać. Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 26.10.03, 22:34 gray napisał: > zawsze uważałem, że do nauczenia się obsługi linuksa potrzebna jest odrobina > twórczego myślenia i nie jest niczyją winą fakt, że niektórzy tej umiejętności > nie przejawiają. nie rozumiem jedynie dlaczego osoby te muszą się od razu na > linuksie wyżywać. Nie obrazając nikogo (porównanie może byc odczytane zbyt dosłownie), pies atakuje będąc zagrożonym. Coś "sie nie słucha mnie", trzeba to zniszczyc. Link Zgłoś
koktajl_molotowa instalowałem MDK9.2... 26.10.03, 22:39 ...na trzech komputerach, mój był pierwszy. Wszystkie wyposazone w napędy LG, wiek komputerów i napędów międzi 2 lata a pół roku, na swoim już 2 razy (doswiadczenia :-) i wszystkie napędy funguja jak złoto. Jakie to typy sa wysadzane w powietrze? Konkrety proszę, bo nie chciał bym komus krzywdy zrobić, czuł bym sie zobowiazany do partycypowania w kosztach, byłoby to przykre :) Link Zgłoś
prawdziwy.tebe Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 26.10.03, 23:01 > zawsze uważałem, że do nauczenia się obsługi linuksa potrzebna jest odrobina > twórczego myślenia i nie jest niczyją winą fakt, że niektórzy tej umiejętności > nie przejawiają. Przepraszam bardzo, juz niektore komunikaty instalatora sa krancowo absurdalne i nie mowia NIC o problemie. Mam na mysli w tym momencie tego z Mandrake 9.0 i proces partycjonowania dysku. A to tylko jeden maly przyklad. > nie rozumiem jedynie dlaczego osoby te muszą się od razu na > linuksie wyżywać. przychodzi mi do głowy takie wytłumaczenie, że być może jest > to skutek frustracji z niemożności opanowania czegoś odrobinę trudniejszego > niż obsługa windows. Rozumiem, ze zmiana czestotliwosci odswierzania tez jest "odrobine" trudniejsza... A to tez jest jeden przyklad z wielu. Ale z Ciebie kawalarz, grej... No, no... > cóż - nie czuję się zobowiązany do jakiejś pracy u podstaw z > takimi osobami i w sumie ani mnie to ziębi ani grzeje.. najwyżej można się > pośmiać. No to sie smiej, bo coz innego Ci pozostalo wiezniu linuksa... Link Zgłoś
gray Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 26.10.03, 23:09 prawdziwy.tebe napisał: > Przepraszam bardzo, juz niektore komunikaty instalatora sa krancowo absurdalne > i nie mowia NIC o problemie. Mam na mysli w tym momencie tego z Mandrake 9.0 i > proces partycjonowania dysku. A to tylko jeden maly przyklad. gdzie jest ten przykład? > Rozumiem, ze zmiana czestotliwosci odswierzania tez jest "odrobine" > trudniejsza jest banalna. > No to sie smiej, bo coz innego Ci pozostalo wiezniu linuksa... pisałem już kilka razy jakich systemów używam ale pewnie zechciałeś ten fakt pominąć bo nie pasowałby ci do ogólnej koncepcji. Link Zgłoś
prawdziwy.tebe Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 27.10.03, 22:35 > gdzie jest ten przykład? No wlasnie go przedstawilem. Nie pamietam tresci komunikatu, bo takich bredni nie kolekcjonuje. Istotne jest to, ze mimo wolnego miejsca instalator odmawial zalozenia partycji swap. Okazalo sie, ze swap musi byc na partycji logicznej, co nijak nie wynikalo z absurdalnego komunikatu. > jest banalna. Janse, nieintuicyjne grzebanie w tekstowym pliku konfiguracyjnym jest "banalne". Link Zgłoś
gray Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 28.10.03, 00:01 prawdziwy.tebe napisał: > No wlasnie go przedstawilem. Nie pamietam tresci komunikatu, bo takich bredni > nie kolekcjonuje. Istotne jest to, ze mimo wolnego miejsca instalator odmawial > zalozenia partycji swap. Okazalo sie, ze swap musi byc na partycji logicznej, > co nijak nie wynikalo z absurdalnego komunikatu. ja już wiem o co ci chodzi z tym nienawidzeniem linuksa. ty po po prostu jesteś tak maksymalnym leniem, że nie chce ci się przeczytać kilku kilobajtów o obsłudze cfdiska, chociaż nie sądzę, żebyś doszedł do takich dystrybucji, w których partycjonowanie odbywa się za pomocą tego programu. prawdopodobnie padłeś na partycjonowaniu pod anacondną albo innym cukierkowym instalerem graficznym. leń i lama - nic ująć, można tylko dodawać. teraz rozumiem dlaczego nawet nie starasz się pomóc na forum użytkownikom windowsa - po prostu nawet tego nie potrafisz. to byłby chyba koniec rozmawiania z tobą bo szkoda mojego czasu. > > jest banalna. > > Janse, nieintuicyjne grzebanie w tekstowym pliku konfiguracyjnym jest > "banalne". jeżeli pliki *.conf lub *rc z tonami wyhaszowanych instrukcji co do konfiiguracji każdej linijki są dla ciebie niewystarczające to po prostu zatrzymałeś się na etapie 'poczytaj mi mamo' panie klikaczu. nie czyń winnymi za swoją indolencję użytkowników, którym konfiguracja w plikach tekstowych nie przeszkadza a wręcz pomaga - swojej głupoty i lenistwa jesteś winien sam i nawet na mamę tego nie zrzucisz. EOT lamerze. Link Zgłoś
Gość: tygrys Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 26.10.03, 15:44 To kto teraz odda kase jak ktoś umoczył i ma gazetke z mandrake w domu ciekawe kto Link Zgłoś
Gość: unlock Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 22:41 nie róbmy z gówna dynamitu! linux to jakieś marne kilka procent rynku i niewiele osób go używa, bo moim zdaniem się nie nadaje do spokojnego użytku (czyli nie wiecznego grzebania w systemie), a jeszcze mniej osób w ogóle obchodzi co się dzieje z linuksem. wpadka rzeczywisce bolesna bo przecież mandrake to dystrybucja przeznaczona niejako na biurko a więc mozna przypuszczać że potencjalni użytkownicy mogą miec jednak napęd lg. ja probowałem mieć linuksa i dałem sobie spokój. zapewne ten wątek czytają jacyś ewngelizatorzy "kodu źródła" więc skorzystam z okazji i zapytam czy znajdzie się mędrzec który uruchomi pod linuksem skaner microtek 4800 i bedzie potrafił pod linuksem skorzystać z tego: www.idmsa.pl/sidoma/indexie.htm bądź oglądnie sobie teledysk na yahoo i czy jest możliwość emulacji programu Metastock 8.0 Professional firmy Equis ewentualnie czy istnieje program do analizy technicznej na linuksa. zwycięzcy obiecuje że spróbuję jeszcze raz oglądnąć sobie ten "wspaniały system" i przyznać mu miano Objawiciela, co powinno miło połechtać jego ewangelizatorskie ego;) a w tej chwili jedyne chyba produkty o otwartym kodzie nadające się do użytku to gama programów z mozilla.org ale to nie o tym miało być... Link Zgłoś
Gość: kkk LENINIZM = Linuxizm Przyczyny upadku Linuxizmu IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.10.03, 07:12 Napewno ktoś tu łapie nute dobrą Linuxizm to jakaś chora ideologia to prawda że ~niszczy mózg Linux W czasach gdy czas ma wartość Linux jest czasochłonny zajmuje bardziej mózg niż windows Link Zgłoś
gray Re: LENINIZM = Linuxizm Przyczyny upadku Linuxizm 28.10.03, 09:35 no, w przypadku osób z małym mózgiem to faktycznie może być problem i dlatego wynaleziono windows. Link Zgłoś
Gość: kell Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.10.03, 00:16 plonk! ps. proponuje jakas zrzute dla tebego, jakies wczasy w cieplych krajach, ladna kobiete do towarzystwa, bo nam biedak sie zestresuje do konca.. eh ci paskudni linuksowi komunisci, terrorysci i inna cholota:) hmm, a jak nie wczasy to moze jakis kurs czytania ze zrozumieniem tresci, albo chociaz zajecia wyrownawcze:) ps2. w jadrze stabilny kod jest i owszem (tego NIE MA), ale gdybys zobaczyl kiedys jadra i jego kompilacje .. ale o czym ja mowie, dla ciebie to fantastyka.. Link Zgłoś
Gość: JP Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: 64.75.243.* 27.10.03, 03:59 Jeszcze jeden glos biednego, osamotnionego, wyobcowanego, zdesperowanego, zakompleksionego linuksiarza. Broni swych ideologicznych wartosci jak conajmniej sekretarz Komunistycznej Partii Kuby. Komunizm jest nalepszy, to zbawienie ludzkosci, to przyszlosc swiata. Tylko darmowe produkty maja przyszlosc. Free = The best quality. Tylko darmowy Linuks ma solidne i stabilne jadro. Szkoda ze jedno. Link Zgłoś
Gość: kell Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.10.03, 04:23 lepiej miec jedno niz nie miec zadnego:) bez pozdrowien Link Zgłoś
Gość: linuksowyKomunista Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.10.03, 04:26 cala prawda o linuksie: www.distrowatch.com/dwres.php?resource=review-winxp Link Zgłoś
Gość: JP Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: 64.75.243.* 27.10.03, 05:01 Juz to bylo. Powtarzasz sie. Zauwazyles kto to pisze? Wez gazete komunistyczna do reki i znajdz w niej artykol o zaletach kapitalizmu. Link Zgłoś
Gość: kell Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.10.03, 06:05 wszystko ma swoje wady i zalety, trzeba umiec to zauwazyc, a nie sypac w kazdym tekscie propaganda jakby marketingowiec z m$ trzymal tobie przystawiona spluwe do potylicy Link Zgłoś
Gość: JP Leninx IP: 64.75.243.* 27.10.03, 06:39 Why do I think Linux won't kill Windows? Two reasons. The Open Source Movement's ideology is utopian balderdash. And Linux is 30-year-old technology. The Open Source Movement reminds me of communism. Richard Stallman's Marx rants about the evils of the profit motive and multinational corporations. Linus Torvalds' Lenin laughs about world domination. Disagreeing even on how to pronounce Linux Link Zgłoś
Gość: kell Re: Leninx IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.10.03, 07:25 zaczynamy rozmawiac o polityce czy o systemach opetacyjnych?! open source to bardzo ciekawa ideologia,ale nie trzeba sie bawic w idee by brac i dawac cos innym.zamkniete oprogramowanie i patenty na oprogramowanie to najbardziej chory pomysl jaki moze byc.bo niektore patenty sa idiotyczne(ms vs eolas np), czy algorytmy sortowania ktore ucinaja jakies drobne z logarytmicznego czasu.. po prostu poglady kazdy ma swoje, ale po prostu nie rozumiem jak mozna sie zastanawiac nad wyborem wolnej mysli - wolnego oprogramowania nad plac, plac, plac, a my ciebie nie lubimy tylko twoje pieniadze.. ludzie tacy jak raymond czy stallman to ideolodzy majacy troche wyidealizowane pojecie o swiecie ale mniejsza o to. a juz na najwiekszym marginesie to kraj z ktorego piszesz ma troche dziwaczne podejscie do demokracji, co obecnie widac na kazdym kroku (i wybacz, z twoich wypowiedzi tez). ja juz tam wole ten twoj zlowieszczy socjalizm od imperialnego panstwa kolesi i wielkich korporacji z nic nie znaczaca wolnoscia (o ile wolnosc to mozliwosc ogladania idiotycznych talk shows, picia piwska i dorabiania sie), w ktorym czlowiek znaczy jeszcze mniej niz w tym zlowieszczym socjalizmie.. ale sie zebralo na temat, chociaz po dluzszej przerwie od zawracania sobie glowy zgnila polityka po prostu nie moge strawic tej twojej slepej propagandy.. poczytaj sobie jakas ciekawa ksiazke, oo np Rafała Ziemkiewicza ("Cała kupa wielkich braci", wlasnie skonczylem czytac; chociaz on raczej socjalistow nie trawi, ale chodzi wlasciwie o to samo jakkolwiek bys tego nie nazwal.. swiatem dla ludzi vs swiatem kolesi, telewizyjnej tandety, pieniedzy i ciemnych interesow) Link Zgłoś
Gość: JP Re: Leninx IP: 64.75.243.* 27.10.03, 08:00 Dzieki ludziom o takich pogladach jak twoje, jest tak jak jest w Polsce. Ja wole pracowac i za ta prace brac duze pieniadze, dzieki ktorym moge sobie pozwolic na kupowanie drogich towarow, dzieki czemu wytworca ich tez sie wzbogaca, dzieki czemu caly kraj jest bogaty. Tu jest to na porzadku dziennym, takie wlasnie myslenie. My musimy kupowac produkty MS bo dzieki temu MS sie bogaci. Jak MS sie bogaci to my mamy prace i pieniadze a z podatkow kraj ma pelny budzet. Ze ja tez musze pisac tak oczywiste rzeczy. Niestety takich mam rozmowcow. Link Zgłoś
gray Re: Leninx 27.10.03, 08:42 Gość portalu: JP napisał(a): > My musimy kupowac > produkty MS bo dzieki temu MS sie bogaci. Jak MS sie bogaci to my mamy prace i > pieniadze a z podatkow kraj ma pelny budzet. rotfl! muszę kupować... muszę kupować... muszę kupować... a kto ci każe to wszystko kupować? ile windowsów miesięcznie kupujesz żeby m$ mógł się bogacić? nie myślałem, że jesteś taką agencją charytatywną i ze swojej pensyjki utrzymujesz gigantów rynkowych przy życiu. śmieszny jesteś to i śmiesznie myślisz. tyle. Link Zgłoś
vladip Re: Leninx 27.10.03, 09:19 kup auroxa.. będą się bogaciły polskie firmy a nie amerykańskie..:) tak naprawdę dla mnie w ruchu WO nie chodzi o "darmowość" systemu ale oto żeby max wartości dodanej zostawała w polsce - czyli np dla administracji wdrożenia i systemy powinny dostarczać wyłącznie polskie firmy popatrz sobie na politykę UE wobec linuksa a będziesz wiedział o czym mówię Link Zgłoś
gray Re: Leninx 27.10.03, 10:46 no co ty! UE też jest zła! a zła jest dlatego, że dobra jest ameryka i tylko ameryka. ameryka ma rację bo ma rację i jeżeli mieszkasz w ameryce to masz rację bo masz rację - przecież to takie proste i wytrącające z ręki jakiekolwiek kontrargumenty... Link Zgłoś
Gość: JP Re: Leninx IP: 64.75.243.* 27.10.03, 22:22 Widzisz vladip, ja nie dyskutuje o tym ze polacy musza kupowac Windows, nie. Oczywiscie, ze polacy powinni wspierac swoja pomyslowosc i swoja produkcje. Tylko ze ja nie wierze w to ze polacy maja takie oprogramowanie. Dopiero musza je sworzyc. Chodzi o to aby Polska nie odstawala od swiata i uzywala to co w tej dziedzinie jest najlepsze. Jezeli juz maja wybierac pomiedzy amerykanskimi produktami, Linux czy Windows to kryterium nie moze byc cena a jakosc i przydatnosc. Poza tym dyskutuje na temat tworzenia przez grupe amerykanow cos na wzor community pt. Linux co wielu uwaza za ruch polityczny, antykapitalistyczny. Inni pisza jest to religia, jeszcze inni, ze to organizacja mlodzierzy socjalistycznej itd. My nie wiemy jak ta organizacja zostanie wykorzystana w przyszlosci. Niebezpieczne jest to, ze wciaga ona pod plaszczykiem walki z kapitalistami i monopolami coraz wieksze rzesze mlodych. Wciska im ciemnote, klamstwa, manipuluje nimi. To jest to co ja tu probuje powiedziec. Nie jest tu wazne czy Liniux jest lepszy. Wazne ze nie robi go Microsoft. Naiwni mysla, ze ludzie zwiazani z dowodztwem tej organizacji rywalizuja z Microsoftem. San Francisco lezy niedaleko Seattle. Ja wiem, czytalem wiele na ten temat, ze oni wspolpracuja. Prawdopodobnie chodzi o to aby ta pseudorywalizacja o system przyszlosci odbywala sie na terenie USA. Tego, wielu tu zabierajacych glos, typu gray, kell nie potrafia zrozumiec. Ida na slepo, powtarzaja slogany, wierza na slowo. Link Zgłoś
gray Re: Leninx 28.10.03, 00:14 wydaje mi się, że jesteś po prostu chory. masz manię wynajdywania sobie spisków. szukasz jakichś organizacji walczących z kimśtam a nie potrafisz pojąć, że skoro ibm, sun i rządy wielu krajów stawiają na linuksa i uniksa to znaczy, że coś w tym jest. uważasz, że kapitalistyczna korporacja walczy z kapitalizmem? pomyśl o czym ty mówisz! czy ja idę na ślepo? czy używałeś kiedyś linuksa? ja używam dwóch dystrybucji więc jak śmiesz twierdzić, że robię cokolwiek na ślepo? czy uważasz, że używam tego systemu pomimo tego, że mi się nie podoba ale robię to tylko tobie na przekór? jak można być takim ignorantem... powinieneś się leczyć a conajmniej ograniczyć pracę, stres i kawę bo to zaczyna zakrawać na psychozę maniakalną. Link Zgłoś
gray post scriptum 28.10.03, 00:16 dlaczego nie odpowiadasz na argumenty z moich postów? nie umiesz? Link Zgłoś
Gość: kell Re: Leninx IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.10.03, 01:40 eh, zal czytac te twoje wypociny, dorabiasz do linuksa wielka filozofie, a wiekszosc ludzi cieszy sie z open source bo ma mozliwosc prostego dostepu do ogromu bibliotek czy programow. i ma za przeproszeniem w du*** czy linus wierzy w boga i czy stallman ma wszystkie dziela zebrane lenina. dorabiasz na sile, albo raczej powtarzasz nieprzemyslane opinie ludzi podobnie (nie)zorientowanych jak ty sam. podalem tobie linka pewnego juz 2 razy, ale widac nie udalo sie tobie przeczytac. a tam byla cala masa odnosnikow i moglbys przeczytac: Longhorn - Big Changes for Windows The very disappointing uptake of Windows XP has convinced Microsoft they must force upgrades. License 6 does force customers to upgrade on Microsoft's schedule, whether they want to or not, but a majority of the market has not adopted License 6, despite Microsoft's threats. Clearly drastic changes are needed to Windows to generate renewed upgrade revenue. The successor to Windows XP (due in 2004, and rapidly slipping to 2005) is currently code named Longhorn, and it will not be compatible with your existing software, hardware or methods. Microsoft has already stated that backward compatibility will not be a design feature.Some expect the name Windows will be dropped completely. The antitrust agreement with the Bush DoJ specifically states "Microsoft Windows" throughout. By maintaining incompatibility (already planned due to design considerations), making it look different and calling it something else, Microsoft can free itself from antitrust oversight. "It's not Windows, it's a different product - the agreement doesn't apply." The most important feature of Longhorn is replacement of the familiar DOS/Windows filesystem with an object database (W0). You will no longer copy files to a floppy or CD-ROM or attach them to an email, because there will be no files. Database records will be copied from one database to another, probably through a .NET server. Large organizations will have their own .NET servers, but everyone else will use one of Microsoft's, a service for which you will pay a fee. The Longhorn filesystem will be based on the technology of a re-thought and expanded SQL Server database (the project coded Yukon) (W8). Obviously, SQL Server being so tightly integrated with the filesystem (W19) will have a negative impact on publishers of other database engines for Windows. Not strange then that market leaders Oracle and IBM are heavily pushing the Linux platform and barely mention their products run on Windows any more. Current Windows based software will not be compatible with the Longhorn filesystem (W26. Microsoft has already stated that all their own software has to be rewritten for it - so will everyone else's. This will eliminate a huge number of software titles which are useful, but not sufficiently profitable to justify rewriting them. Others will fail because their conversion won't be done in time to compete with Microsoft products. aaxnet.com/editor/edit029.html#longhorn .. klasyczny przyklad, w identyczny sposob m$ zarznal word perfect-a, nie udostepniajac specyfikacji windows95 i gdy oni mieli gotowy juz pakiet biurowy (m$ office) to wperfect dopiero zaczal byc portowany. dalej nie rozumiesz.. ale jest roznica miedzy kapitalizmem i wolna konkurencja (czy to nie jest PODSTAWA kapitalizmu, konkurencja? i czy nie dlatego kazde rozwiniete panstwo ma urzad antymonopolowy by przeciwdzialac firmom zabijajacym gospodarke?) eh, nie rozumiesz.. po co sie wysilam.. Link Zgłoś
Gość: kell Re: Leninx IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.10.03, 16:47 a m$ placi podatki w polsce i przenosi rozwoj oprogramowania do polski? kurcze to wlasnie odwrotnie jest, polscy programisci rozwijaja linuksa, a nie windows ktore w polsce jest tylko i wylacznie sprzedawane (nawet lokalizacje robia imo w irlandii), to cale m$-polska to tylko oddzial do marketingu i propagandy ideologicznej. jest tak, ze politycy uwielbiaja sobie robic zdjecia ze slawnymi osobami i co z tego, ze fachowcy woleli by wybrac rozwiazania konkurencji, skoro pl jest tak bogatym krajem, ktorego stac na sponsorowanie m$ (te wszystkie rzadowe , zalosne i zamkniete oprogramowanie)... np hedera.linuxnews.pl/_news/2003/10/26/_long/2246.html i co z tego, jak politycy podejmujacy decyzje maja gdzies zalecenia gory. jakos niemcy potrafia wspierac swoje suse, inne kraje (chiny, japonia etc) zaczynaja rozwijac wlasne oprogramowanie, polacy maja 100% polskie pld i spolszczonego auroxa, ale co z tego.. niech obce firmy zarabiaja i na pewnoooo placa podatki tak jak powinni Link Zgłoś
Gość: JP Re: Leninx IP: 64.75.243.* 27.10.03, 07:28 Bardzo ciekawy artykol. 216.26.163.62/2001/mc11_27.html Link Zgłoś
gray Re: Leninx 27.10.03, 08:43 Gość portalu: JP napisał(a): > Bardzo ciekawy artykol. artykUł > <a href="http://216.26.163.62/2001/mc11_27.html"target="_blank".26.163.62/2001/mc11_27.html</a> imperialistyczna gazeta to i popierają imperialistyczny system ;P Link Zgłoś
Gość: JP Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: 64.75.243.* 27.10.03, 09:48 Linux nie tylko niszczy komputery, niszczy także ludzkie mózgi. Link Zgłoś
vladip Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 27.10.03, 10:47 hmm 3 uwagi 1. mam wrażenie że niszczy głównie mózgi ludzi, którzy nie widzą nic poza windows 2. nikt cię nie zmusza do uzywania linuksa natomiast ja zmuszony jestem (poprzez politykę państwa) do używania windows i gdzie tu jest ta demokracja i liberalizm ? 3. rozumiem że dla ciebie idealną sytuacją jest monopol na rynku? (np z równym zacięciem popierasz wszystkie inicjatywy TPSA) Link Zgłoś
gray Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 27.10.03, 11:08 vladip napisał: > 3. rozumiem że dla ciebie idealną sytuacją jest monopol na rynku? (np z > równym > zacięciem popierasz wszystkie inicjatywy TPSA) a jakie zdanie o tpsa może mieć gość, którego tpsa w ogóle nie dotyczy. mało tego - nie dotyczy go nic co dzieje się w polsce z tego powodu, że mieszka po drugiej stronie świata. nie rozumiem takiego zachowania się tzw. 'polonii', która najlepiej wie co jest najlepsze dla kraju, który opuścili. jeżeli chce się brać aktywny udział w wydarzeniach i wyrażać opinie co do tego jak powinno być a jak powinno nie być to należałoby chociaż mieszkać na terenie, którego skutki tych opinii będą dotyczyć... jak to śpiewał kiedyś stary dobry zespół 'włochaty': 'łatwo się buntować gdy się nie ma nic do stracenia, łatwo protestować gdy się niczym nie ryzykuje'. Link Zgłoś
magoi Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 27.10.03, 11:18 Czy ty Tebe zawsze tak panikujesz? Nawet artykulu nie przeczytales poprawnie. Nie linux, tylko mandrake 9.2... Nie komputery a tylko cd-rom i to tylko LG. LG zawsze mialo problemy z "sterownikami". Link Zgłoś
gray Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 27.10.03, 11:22 pewnie, że tak ale kolega prawdziwy.tebe stosuje generalizację faktów na zasadzie: mandrake czyli linux LG czyli cd-rom cd-rom czyli część komputera prosta demagogia i dopasowanie faktów do swoich twierdzeń a w rezultacie wygląda to jak krzykliwe nagłówki w ekspresie ilustrowanym. Link Zgłoś
magoi Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 27.10.03, 11:28 Szkoda w takim razie sie komputerami zajmuje. Jest tyle branzy gdzie histerykow potrzeba, ale w IT akurat jest ich juz wystarczajaco... Link Zgłoś
Gość: kell Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.cs.yorku.ca 27.10.03, 18:54 bo it to paskudna branza. ani to informatycy (programowac nie umieja, na algorytmach sie nie znaja), ani ekonomisci:) brrrrrr Link Zgłoś
gray Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 28.10.03, 00:17 ja nie jestem programistą, ja zajmuję się sieciami. Link Zgłoś
Gość: kell Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.10.03, 01:29 uhm, mam nadzieje, ze ciebie nie obrazilem tym stwierdzeniem. u mnie na uniwerku pod wplywem calego boomu dot-comow powstaw wydzial 'information technology'. i tak na poczatku bylo troche smiesznie, bo szli na niego ludzie ktorym na informatyce sie nie podobalo (bo mysleli o komputerach, a dostali matematyke, udowadnianie bzdur i algorytmow itp). wydzial cieszyl sie spora popularnoscia, do czasu wielkiego krachu sprzed 3ch lat ("nowa ekonomia" okazala sie tylko mocno nadetym balonikiem) i gdy sie okazalo, ze caly rocznik juz nie dostaje dobrej pracy w dniu ukonczenia studiow.. heh, zawsze jak slysze information technology to mysle o ludziach ktorzy chca sie szybko dorobic.. takie moje skrzywienie:) Link Zgłoś
Gość: kkk Za Linuxa się Płaci jakby czasem jego stratą IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.10.03, 07:19 Już lepiej zapłacić za windows i nie płacić czasem (czasochłonnością nauki linux i jego dłuższej obsługi) Link Zgłoś
Gość: kell Re: Za Linuxa się Płaci jakby czasem jego stratą IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.10.03, 16:20 tzn co, masz dalej do myszki czy klawiatury? bzdury wypisujesz i tyle, roznica jest jedna, ze linuks sie sam z siebie nigdy nie wysypie, a z windows jest to na porzadku dziennym. instalujesz program, ktory rozwala tobie system - reinstalacja, no moze nie rozwala, ale tak zmienia (rejestr), ze dalsze uzywanie przysparza problemow. eh, napisz mi jakiego linuksa uzywales, jak dlugo i dlaczego sie tobie nie podobal. Link Zgłoś
Gość: kkk Jechowi=Linuxiarze Oni maja Potrzebe Misji Jej Spe IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.10.03, 07:27 Jechowi=Linuxiarze Oni maja Potrzebe Misji Jej Spełnienia Potrzebe Spełnienia misji Ale cały ten system jest a już mi sie nie chce pisać szkoda słów Link Zgłoś
pollak Re: Jechowi=Linuxiarze Oni maja Potrzebe Misji Je 28.10.03, 09:07 Gość portalu: kkk napisał(a): > Jechowi=Linuxiarze Oni maja Potrzebe Misji Jej Spełnienia > Potrzebe Spełnienia misji Ale cały ten system jest a już mi > sie nie chce pisać szkoda słów Curwa, za cholerę nie mogę doszukać się sensu w tym zdaniu (a może to więcej zdań...). Jesteś windowsiarzem, tak? :) Link Zgłoś
gray Re: Jechowi=Linuxiarze Oni maja Potrzebe Misji Je 28.10.03, 09:34 chłopak myślał, że word mu wszystko poprawi ;-) Link Zgłoś
Gość: Gwendal Re: Jechowi=Linuxiarze Oni maja Potrzebe Misji Je IP: *.chello.pl 28.10.03, 17:57 A co znaczy słowo "Jechowi"? Próbowałem przejrzeć wszystkie swoje słowniki poprawnej polszczyzny i współczesnego języka polskiego i nie mogłem znaleźć. Jeśli już chcesz komuś przygadać, to sam nie narażaj się na śmieszność. Gwendal Link Zgłoś
pollak I BARDZO DOBRZE 28.10.03, 09:04 Wiele bym dał, żeby system zniszczył mi cholernego LG, zanim ten fizycznie zniszczył mi dwie płyty z ważnymi dla mnie danymi. Link Zgłoś
christo.christo Re: I BARDZO DOBRZE 28.10.03, 18:56 Używam Debianka od dłuższego czasu , nie jest ani trudny ani pracochłonny.Instalowałem różne dystrybucje Linuxa i żaden mi nic nie zniszczył.Ciekawe ludzie ile Wam żeczy padło pod windą ?Myślę że jak ktoś na poważnie traktuje linuxa to się w takie g... dyskusje nie wdaje. Pozdrawiam Link Zgłoś
otsoa Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 28.10.03, 19:26 Witam! Poza wszystkim innym - w zacytowanym przez Ciebie artykule jest mowa o zniszczonym CD-ROM-ie, nie komputerze. Jest to jakas roznica - tak tylko sie czepiam. Pozdrawiam, otsoa Link Zgłoś
Gość: ja Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: 156.17.10.* 29.10.03, 07:49 Narazie jedyne co wiadomo, to ze blad jest po stronie wadliwego firmware dostarczanego przez LG, ktore przypisuje niektorym komenda inne znaczenia niz powinny. Skoro kazdy juz o tym wie to tylko czekac na wirusy pod Windowsa ktore to wykorzystaja. Link Zgłoś
Gość: ja LG WINNE IP: 156.17.10.* 29.10.03, 07:53 -------------------------------------- Tłumaczenie: LG przedefiniował polecenie czyszczenia bufora (flush), które decyduje czy napęd posiada funkcję nagrywania płyt CD. LG przedefiniował polecenie flush tak aby oznaczało "załaduj nowe sterowniki firmware" (z dającym się przewidzieć wynikiem). Aby zacytować Juana Quintela z listy Cookera "Tak, ten kto zdecydował w LG że zastąpienie polecenia UPLOAD_FIRMWARE poleceniem FLUSH_CACHE powinien być zastrzelony. Dwukrotnie." To, że zachowanie takie zostało ujawnione w wyniku włączenia zapisu pakietowego CD-RW, nie oznacza, że LG jest wolne od błędów. To jest sprawa sprzętowa i nawet jeśli Mandrake dostarczy rozwiązanie, nie będzie to dobre wyjście z sytuacji. Rzeczą którą powinna zrobić firma LG to wydanie nowych sterowników firmware i skontaktowanie się ze wszystkimi klientami aby powiedzieć im jak je uaktualnić. Tak więc wszelkie pretensje należy kierować do firmy LG, gdyż jest to poważny problem. Niestety ucierpiała na tym w znacznym stopniu reputacja Mandrake. W oczach wielu nowych użytkowników problem ten będzie kojarzony z Mandrake.(nie z LG). ------------------------------------------------- Tekst oryginalny: ------------------ Message-ID: <tYOdnY9E8KqHNQaiRVn-hg@dsli.com> Here's what happened: LG has redefined a flush command that takes place to decide whether the drive is a CD-RW. LG has redefined the flush command to mean "upload firmware" (with predictable results). To quote Juan Quintela from the Cooker list, "Yep, who ever decided at LG that reusing for UPLOAD_FIRMWARE command FLUSH_CACHE command should be shoot. Twice." That this behavior has come to the fore as a result of enabling CD-RW packet writing does not mean that LG is free of fault. This is a hardware issue and even if Mandrake provides a workaround, this is less than an idealfix. The right thing to do is for LG to release new firmware and contact all of its customers and tell them how to upgrade it. So go complain to LG because this is serious. Unfortunately, I huge amount of damage has been done to Mandrake. In the eyes of many new users, this will come to be associated with Mandrake. --------- da.killa zamiescil to w porzednich postach Link Zgłoś
gray no i jak tam panie prawdziwy.tebe? 29.10.03, 08:11 znowu mina rzednie? a i tak wydaje mi się, że nie przejmiesz sie kolejnym wystawieniem siebie na pośmiewisko i będziesz dalej pisał paszkwile na system, na który jesteś zły bo nie potrafisz go zrozumieć i używać. Link Zgłoś