Dodaj do ulubionych

linux fizycznie NISZCZY komputery!!!

26.10.03, 13:39

7thguard.net/news.php?id=3535
Co wiecej, okazuje sie, ze w jadrze jest NIESTABILNY kod!!!

Jestes usatysfakcjonowany, E111? Ale fakt, troche sie spoznilem.
Obserwuj wątek
    • gray Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 26.10.03, 14:14
      heh, faktycznie wpadka - mandaryna się nie popisała. z drugiej strony im
      częściej wypuszcza się nowe wersje tym większa szansa na pomyłkę. m$ wypuszcza
      system co kilka lat a i tak są tragiczne pomyłki. może nie takie jak ta ale jak
      na program, za który płaci się ciężkie pieniądze to chyba jednak za duże.

a prawda jak zwykle leży po środku.
      • prawdziwy.tebe Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 26.10.03, 22:03
        gray napisał:

> heh, faktycznie wpadka - mandaryna się nie popisała. z drugiej strony im
        > częściej wypuszcza się nowe wersje tym większa szansa na pomyłkę.

A ja bym chcial wiedziec, skad sie taki problem wzial. Bo napedy sie steruje wysylajac do nich komendy. Skoro naped LG pada, tzn. ze nie dostaje komend, jakie dostawac powinien. Czyli co dostaje? Smieci. Smieci innym napedom pewnie nie przeszkadzaja, a LG owszem, przeszkadzaja. Ciekaw jestem, czy przypadkiem caly linuks nie jest tak zasmiecony, a przypadek LG to wierzcholek gory lodowej.
        • gray Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 26.10.03, 22:19
          kiedy chcę coś wiedzieć to dowiaduję się tego a nie wypisuję na forum
          przypuszczenia wzięte znikąd.
        • Gość: Mupasz1 Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.itr.org.pl / *.itr.org.pl 27.10.03, 20:50
          Ciekaw jestem, czy przypadkiem caly linuks nie jest tak zasmiecony, a przypadek
          LG to wierzcholek gory lodowej.
          U mnie taki przypadek - napęd LG się ostał, ale padła karta Matrox - przypadek ?
        • caress Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 27.10.03, 23:07
          > rzeszkadzaja, a LG owszem, przeszkadzaja. Ciekaw jestem, czy przypadkiem caly l
          > inuks nie jest tak zasmiecony, a przypadek LG to wierzcholek gory lodowej.

tak, to wierzcholek i to bardzo ostry.
          wiec lepiej na nim nie siadaj LOL
    • Gość: , Linux to tak jak ten koń na targu od cygana IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 26.10.03, 14:52
      ..........
    • Gość: , To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linuxa.... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.10.03, 15:09
      Trzeba znać chociaż jego podstawy jakąś dystrybucje jedną
      Jak ktoś chce mieć poziom a
      "Kto śię wszystkiego boi ten nic nie ma"
      • gray Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 26.10.03, 15:18
        załóż konto to będzie wiadomo czyja odpowiedź jest czyja.
      • prawdziwy.tebe Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 26.10.03, 21:57
        Gość portalu: , napisał(a):

> Trzeba znać chociaż jego podstawy jakąś dystrybucje jedną
        > Jak ktoś chce mieć poziom a
        > "Kto śię wszystkiego boi ten nic nie ma"

Kto sie niby wszystkiego boi? Ja kilka linuksow instalowalem i probowalem uzywac (niestety, linuksy sie uparly i sie uzywac nie daly). A tego na pewno nie zainstaluje. LG co prawda jest fatalnym napedem, ale jednak dziala i nie bede nowego kupowal.
        • koktajl_molotowa Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 26.10.03, 22:26
          prawdziwy.tebe napisał:

> (niestety, linuksy sie uparly i sie uzywac nie daly)

Taki dowcip mi sie przypomniał o policjancie i rybce. Traktowało wyższości
          intelektu.
          Rzeczy martwe, natchniete duchem jakowymś (świętym zapewne) mszczą sie na
          prawdziwym.tebe za texty które tu wypisuje, zmuszając go do kozystania
          z "jedynegosłusznego" OSa :D
        • gray Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 26.10.03, 22:30
          prawdziwy.tebe napisał:

> Kto sie niby wszystkiego boi? Ja kilka linuksow instalowalem i probowalem
          > uzywac (niestety, linuksy sie uparly i sie uzywac nie daly). A tego na pewno
          > nie zainstaluje. LG co prawda jest fatalnym napedem, ale jednak dziala i nie
          > bede nowego kupowal.

zawsze uważałem, że do nauczenia się obsługi linuksa potrzebna jest odrobina
          twórczego myślenia i nie jest niczyją winą fakt, że niektórzy tej umiejętności
          nie przejawiają. nie rozumiem jedynie dlaczego osoby te muszą się od razu na
          linuksie wyżywać. przychodzi mi do głowy takie wytłumaczenie, że być może jest
          to skutek frustracji z niemożności opanowania czegoś odrobinę trudniejszego niż
          obsługa windows. cóż - nie czuję się zobowiązany do jakiejś pracy u podstaw z
          takimi osobami i w sumie ani mnie to ziębi ani grzeje.. najwyżej można się pośmiać.
          • koktajl_molotowa Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 26.10.03, 22:34
            gray napisał:

> zawsze uważałem, że do nauczenia się obsługi linuksa potrzebna jest odrobina
            > twórczego myślenia i nie jest niczyją winą fakt, że niektórzy tej umiejętności
            > nie przejawiają. nie rozumiem jedynie dlaczego osoby te muszą się od razu na
            > linuksie wyżywać.
            Nie obrazając nikogo (porównanie może byc odczytane zbyt dosłownie), pies
            atakuje będąc zagrożonym. Coś "sie nie słucha mnie", trzeba to zniszczyc.
            • koktajl_molotowa instalowałem MDK9.2... 26.10.03, 22:39
              ...na trzech komputerach, mój był pierwszy. Wszystkie wyposazone w napędy LG,
              wiek komputerów i napędów międzi 2 lata a pół roku, na swoim już 2 razy
              (doswiadczenia :-) i wszystkie napędy funguja jak złoto. Jakie to typy sa
              wysadzane w powietrze? Konkrety proszę, bo nie chciał bym komus krzywdy zrobić,
              czuł bym sie zobowiazany do partycypowania w kosztach, byłoby to przykre :)
          • prawdziwy.tebe Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 26.10.03, 23:01

> zawsze uważałem, że do nauczenia się obsługi linuksa potrzebna jest odrobina
            > twórczego myślenia i nie jest niczyją winą fakt, że niektórzy tej umiejętności
            > nie przejawiają.

Przepraszam bardzo, juz niektore komunikaty instalatora sa krancowo absurdalne i nie mowia NIC o problemie. Mam na mysli w tym momencie tego z Mandrake 9.0 i proces partycjonowania dysku. A to tylko jeden maly przyklad.

> nie rozumiem jedynie dlaczego osoby te muszą się od razu na
            > linuksie wyżywać. przychodzi mi do głowy takie wytłumaczenie, że być może jest
            > to skutek frustracji z niemożności opanowania czegoś odrobinę trudniejszego
            > niż obsługa windows.

Rozumiem, ze zmiana czestotliwosci odswierzania tez jest "odrobine" trudniejsza... A to tez jest jeden przyklad z wielu. Ale z Ciebie kawalarz, grej... No, no...

> cóż - nie czuję się zobowiązany do jakiejś pracy u podstaw z
            > takimi osobami i w sumie ani mnie to ziębi ani grzeje.. najwyżej można się
            > pośmiać.

No to sie smiej, bo coz innego Ci pozostalo wiezniu linuksa...
            • gray Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 26.10.03, 23:09
              prawdziwy.tebe napisał:

> Przepraszam bardzo, juz niektore komunikaty instalatora sa krancowo absurdalne
              > i nie mowia NIC o problemie. Mam na mysli w tym momencie tego z Mandrake 9.0 i
              > proces partycjonowania dysku. A to tylko jeden maly przyklad.

gdzie jest ten przykład?

> Rozumiem, ze zmiana czestotliwosci odswierzania tez jest "odrobine"
              > trudniejsza

jest banalna.

> No to sie smiej, bo coz innego Ci pozostalo wiezniu linuksa...

pisałem już kilka razy jakich systemów używam ale pewnie zechciałeś ten fakt
              pominąć bo nie pasowałby ci do ogólnej koncepcji.
              • prawdziwy.tebe Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 27.10.03, 22:35

> gdzie jest ten przykład?

No wlasnie go przedstawilem. Nie pamietam tresci komunikatu, bo takich bredni nie kolekcjonuje. Istotne jest to, ze mimo wolnego miejsca instalator odmawial zalozenia partycji swap. Okazalo sie, ze swap musi byc na partycji logicznej, co nijak nie wynikalo z absurdalnego komunikatu.

> jest banalna.

Janse, nieintuicyjne grzebanie w tekstowym pliku konfiguracyjnym jest "banalne".
                • gray Re: To nie Moja odpowiedź ej ty ! nieładnie Linux 28.10.03, 00:01
                  prawdziwy.tebe napisał:

> No wlasnie go przedstawilem. Nie pamietam tresci komunikatu, bo takich bredni
                  > nie kolekcjonuje. Istotne jest to, ze mimo wolnego miejsca instalator odmawial
                  > zalozenia partycji swap. Okazalo sie, ze swap musi byc na partycji logicznej,
                  > co nijak nie wynikalo z absurdalnego komunikatu.

ja już wiem o co ci chodzi z tym nienawidzeniem linuksa. ty po po prostu jesteś
                  tak maksymalnym leniem, że nie chce ci się przeczytać kilku kilobajtów o
                  obsłudze cfdiska, chociaż nie sądzę, żebyś doszedł do takich dystrybucji, w
                  których partycjonowanie odbywa się za pomocą tego programu. prawdopodobnie
                  padłeś na partycjonowaniu pod anacondną albo innym cukierkowym instalerem
                  graficznym. leń i lama - nic ująć, można tylko dodawać. teraz rozumiem dlaczego
                  nawet nie starasz się pomóc na forum użytkownikom windowsa - po prostu nawet
                  tego nie potrafisz. to byłby chyba koniec rozmawiania z tobą bo szkoda mojego czasu.

> > jest banalna.
                  >
                  > Janse, nieintuicyjne grzebanie w tekstowym pliku konfiguracyjnym jest
                  > "banalne".

jeżeli pliki *.conf lub *rc z tonami wyhaszowanych instrukcji co do
                  konfiiguracji każdej linijki są dla ciebie niewystarczające to po prostu
                  zatrzymałeś się na etapie 'poczytaj mi mamo' panie klikaczu. nie czyń winnymi za
                  swoją indolencję użytkowników, którym konfiguracja w plikach tekstowych nie
                  przeszkadza a wręcz pomaga - swojej głupoty i lenistwa jesteś winien sam i nawet
                  na mamę tego nie zrzucisz.

EOT lamerze.
    • Gość: tygrys Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 26.10.03, 15:44
      To kto teraz odda kase jak ktoś umoczył i ma gazetke z mandrake w domu
      ciekawe kto
    • Gość: unlock Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 22:41
      nie róbmy z gówna dynamitu!
      linux to jakieś marne kilka procent rynku i niewiele osób go używa, bo moim
      zdaniem się nie nadaje do spokojnego użytku (czyli nie wiecznego grzebania w
      systemie), a jeszcze mniej osób w ogóle obchodzi co się dzieje z linuksem.
      wpadka rzeczywisce bolesna bo przecież mandrake to dystrybucja przeznaczona
      niejako na biurko a więc mozna przypuszczać że potencjalni użytkownicy mogą miec
      jednak napęd lg. ja probowałem mieć linuksa i dałem sobie spokój. zapewne ten
      wątek czytają jacyś ewngelizatorzy "kodu źródła" więc skorzystam z okazji i
      zapytam czy znajdzie się mędrzec który uruchomi pod linuksem skaner microtek
      4800 i bedzie potrafił pod linuksem skorzystać z tego:
      www.idmsa.pl/sidoma/indexie.htm
      bądź oglądnie sobie teledysk na yahoo i czy jest możliwość emulacji programu
      Metastock 8.0 Professional firmy Equis ewentualnie czy istnieje program do
      analizy technicznej na linuksa.
      zwycięzcy obiecuje że spróbuję jeszcze raz oglądnąć sobie ten "wspaniały system"
      i przyznać mu miano Objawiciela, co powinno miło połechtać jego
      ewangelizatorskie ego;)
      a w tej chwili jedyne chyba produkty o otwartym kodzie nadające się do użytku to
      gama programów z mozilla.org ale to nie o tym miało być...
      • Gość: kkk LENINIZM = Linuxizm Przyczyny upadku Linuxizmu IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.10.03, 07:12
        Napewno ktoś tu łapie nute dobrą
        Linuxizm to jakaś chora ideologia
        to prawda że ~niszczy mózg Linux
        W czasach gdy czas ma wartość
        Linux jest czasochłonny zajmuje bardziej mózg niż windows
        • gray Re: LENINIZM = Linuxizm Przyczyny upadku Linuxizm 28.10.03, 09:35
          no, w przypadku osób z małym mózgiem to faktycznie może być problem i dlatego
          wynaleziono windows.
    • Gość: kell Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.10.03, 00:16
      plonk!
      ps. proponuje jakas zrzute dla tebego, jakies wczasy w cieplych krajach, ladna
      kobiete do towarzystwa, bo nam biedak sie zestresuje do konca.. eh ci paskudni
      linuksowi komunisci, terrorysci i inna cholota:) hmm, a jak nie wczasy to moze
      jakis kurs czytania ze zrozumieniem tresci, albo chociaz zajecia wyrownawcze:)

ps2. w jadrze stabilny kod jest i owszem (tego NIE MA), ale gdybys zobaczyl
      kiedys jadra i jego kompilacje .. ale o czym ja mowie, dla ciebie to fantastyka..
      • Gość: JP Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: 64.75.243.* 27.10.03, 03:59
        Jeszcze jeden glos biednego, osamotnionego, wyobcowanego, zdesperowanego,
        zakompleksionego linuksiarza.
        Broni swych ideologicznych wartosci jak conajmniej sekretarz Komunistycznej
        Partii Kuby.
        Komunizm jest nalepszy, to zbawienie ludzkosci, to przyszlosc swiata.

Tylko darmowe produkty maja przyszlosc. Free = The best quality.

Tylko darmowy Linuks ma solidne i stabilne jadro. Szkoda ze jedno.
        • Gość: kell Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.10.03, 04:23
          lepiej miec jedno niz nie miec zadnego:)
          bez pozdrowien
          • Gość: linuksowyKomunista Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.10.03, 04:26
            cala prawda o linuksie:
            www.distrowatch.com/dwres.php?resource=review-winxp
            • Gość: JP Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: 64.75.243.* 27.10.03, 05:01
              Juz to bylo. Powtarzasz sie.

Zauwazyles kto to pisze?
              Wez gazete komunistyczna do reki i znajdz w niej artykol o zaletach
              kapitalizmu.
              • Gość: kell Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.10.03, 06:05
                wszystko ma swoje wady i zalety, trzeba umiec to zauwazyc, a nie sypac w kazdym
                tekscie propaganda jakby marketingowiec z m$ trzymal tobie przystawiona spluwe
                do potylicy
    • Gość: JP Leninx IP: 64.75.243.* 27.10.03, 06:39
      Why do I think Linux won't kill Windows? Two reasons. The Open Source
      Movement's ideology is utopian balderdash. And Linux is 30-year-old technology.

The Open Source Movement reminds me of communism. Richard Stallman's Marx
      rants about the evils of the profit motive and multinational corporations.
      Linus Torvalds' Lenin laughs about world domination.

Disagreeing even on how to pronounce Linux
      • Gość: kell Re: Leninx IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.10.03, 07:25
        zaczynamy rozmawiac o polityce czy o systemach opetacyjnych?! open source to
        bardzo ciekawa ideologia,ale nie trzeba sie bawic w idee by brac i dawac cos
        innym.zamkniete oprogramowanie i patenty na oprogramowanie to najbardziej chory
        pomysl jaki moze byc.bo niektore patenty sa idiotyczne(ms vs eolas np), czy
        algorytmy sortowania ktore ucinaja jakies drobne z logarytmicznego czasu.. po
        prostu poglady kazdy ma swoje, ale po prostu nie rozumiem jak mozna sie
        zastanawiac nad wyborem wolnej mysli - wolnego oprogramowania nad plac, plac,
        plac, a my ciebie nie lubimy tylko twoje pieniadze..
        ludzie tacy jak raymond czy stallman to ideolodzy majacy troche wyidealizowane
        pojecie o swiecie ale mniejsza o to. a juz na najwiekszym marginesie to kraj z
        ktorego piszesz ma troche dziwaczne podejscie do demokracji, co obecnie widac na
        kazdym kroku (i wybacz, z twoich wypowiedzi tez). ja juz tam wole ten twoj
        zlowieszczy socjalizm od imperialnego panstwa kolesi i wielkich korporacji z nic
        nie znaczaca wolnoscia (o ile wolnosc to mozliwosc ogladania idiotycznych talk
        shows, picia piwska i dorabiania sie), w ktorym czlowiek znaczy jeszcze mniej
        niz w tym zlowieszczym socjalizmie..
        ale sie zebralo na temat, chociaz po dluzszej przerwie od zawracania sobie glowy
        zgnila polityka po prostu nie moge strawic tej twojej slepej propagandy..
        poczytaj sobie jakas ciekawa ksiazke, oo np Rafała Ziemkiewicza ("Cała kupa
        wielkich braci", wlasnie skonczylem czytac; chociaz on raczej socjalistow nie
        trawi, ale chodzi wlasciwie o to samo jakkolwiek bys tego nie nazwal.. swiatem
        dla ludzi vs swiatem kolesi, telewizyjnej tandety, pieniedzy i ciemnych interesow)
        • Gość: JP Re: Leninx IP: 64.75.243.* 27.10.03, 08:00
          Dzieki ludziom o takich pogladach jak twoje, jest tak jak jest w Polsce.

Ja wole pracowac i za ta prace brac duze pieniadze, dzieki ktorym moge sobie
          pozwolic na kupowanie drogich towarow, dzieki czemu wytworca ich tez sie
          wzbogaca, dzieki czemu caly kraj jest bogaty.

Tu jest to na porzadku dziennym, takie wlasnie myslenie. My musimy kupowac
          produkty MS bo dzieki temu MS sie bogaci. Jak MS sie bogaci to my mamy prace i
          pieniadze a z podatkow kraj ma pelny budzet.

Ze ja tez musze pisac tak oczywiste rzeczy. Niestety takich mam rozmowcow.
          • gray Re: Leninx 27.10.03, 08:42
            Gość portalu: JP napisał(a):

> My musimy kupowac
            > produkty MS bo dzieki temu MS sie bogaci. Jak MS sie bogaci to my mamy prace i
            > pieniadze a z podatkow kraj ma pelny budzet.

rotfl! muszę kupować... muszę kupować... muszę kupować... a kto ci każe to
            wszystko kupować? ile windowsów miesięcznie kupujesz żeby m$ mógł się bogacić?
            nie myślałem, że jesteś taką agencją charytatywną i ze swojej pensyjki
            utrzymujesz gigantów rynkowych przy życiu. śmieszny jesteś to i śmiesznie
            myślisz. tyle.
          • vladip Re: Leninx 27.10.03, 09:19
            kup auroxa..
            będą się bogaciły polskie firmy a nie amerykańskie..:)
            tak naprawdę dla mnie w ruchu WO nie chodzi o "darmowość" systemu ale oto żeby
            max wartości dodanej zostawała w polsce - czyli np dla administracji wdrożenia
            i systemy powinny dostarczać wyłącznie polskie firmy
            popatrz sobie na politykę UE wobec linuksa a będziesz wiedział o czym mówię
            • gray Re: Leninx 27.10.03, 10:46
              no co ty! UE też jest zła! a zła jest dlatego, że dobra jest ameryka i tylko
              ameryka. ameryka ma rację bo ma rację i jeżeli mieszkasz w ameryce to masz
              rację bo masz rację - przecież to takie proste i wytrącające z ręki
              jakiekolwiek kontrargumenty...
            • Gość: JP Re: Leninx IP: 64.75.243.* 27.10.03, 22:22
              Widzisz vladip, ja nie dyskutuje o tym ze polacy musza kupowac Windows, nie.

Oczywiscie, ze polacy powinni wspierac swoja pomyslowosc i swoja produkcje.

Tylko ze ja nie wierze w to ze polacy maja takie oprogramowanie. Dopiero musza
              je sworzyc. Chodzi o to aby Polska nie odstawala od swiata i uzywala to co w
              tej dziedzinie jest najlepsze.
              Jezeli juz maja wybierac pomiedzy amerykanskimi produktami, Linux czy Windows
              to kryterium nie moze byc cena a jakosc i przydatnosc.

Poza tym dyskutuje na temat tworzenia przez grupe amerykanow cos na wzor
              community pt. Linux co wielu uwaza za ruch polityczny, antykapitalistyczny.
              Inni pisza jest to religia, jeszcze inni, ze to organizacja mlodzierzy
              socjalistycznej itd.

My nie wiemy jak ta organizacja zostanie wykorzystana w przyszlosci.

Niebezpieczne jest to, ze wciaga ona pod plaszczykiem walki z kapitalistami i
              monopolami coraz wieksze rzesze mlodych. Wciska im ciemnote, klamstwa,
              manipuluje nimi.
              To jest to co ja tu probuje powiedziec.

Nie jest tu wazne czy Liniux jest lepszy. Wazne ze nie robi go Microsoft.
              Naiwni mysla, ze ludzie zwiazani z dowodztwem tej organizacji rywalizuja z
              Microsoftem. San Francisco lezy niedaleko Seattle. Ja wiem, czytalem wiele na
              ten temat, ze oni wspolpracuja.
              Prawdopodobnie chodzi o to aby ta pseudorywalizacja o system przyszlosci
              odbywala sie na terenie USA.
              Tego, wielu tu zabierajacych glos, typu gray, kell nie potrafia zrozumiec. Ida
              na slepo, powtarzaja slogany, wierza na slowo.
              • gray Re: Leninx 28.10.03, 00:14
                wydaje mi się, że jesteś po prostu chory. masz manię wynajdywania sobie spisków.
                szukasz jakichś organizacji walczących z kimśtam a nie potrafisz pojąć, że skoro
                ibm, sun i rządy wielu krajów stawiają na linuksa i uniksa to znaczy, że coś w
                tym jest. uważasz, że kapitalistyczna korporacja walczy z kapitalizmem? pomyśl o
                czym ty mówisz!

czy ja idę na ślepo? czy używałeś kiedyś linuksa? ja używam dwóch dystrybucji
                więc jak śmiesz twierdzić, że robię cokolwiek na ślepo? czy uważasz, że używam
                tego systemu pomimo tego, że mi się nie podoba ale robię to tylko tobie na
                przekór? jak można być takim ignorantem... powinieneś się leczyć a conajmniej
                ograniczyć pracę, stres i kawę bo to zaczyna zakrawać na psychozę maniakalną.
                • gray post scriptum 28.10.03, 00:16
                  dlaczego nie odpowiadasz na argumenty z moich postów? nie umiesz?
              • Gość: kell Re: Leninx IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.10.03, 01:40
                eh, zal czytac te twoje wypociny, dorabiasz do linuksa wielka filozofie, a
                wiekszosc ludzi cieszy sie z open source bo ma mozliwosc prostego dostepu do
                ogromu bibliotek czy programow. i ma za przeproszeniem w du*** czy linus wierzy
                w boga i czy stallman ma wszystkie dziela zebrane lenina. dorabiasz na sile,
                albo raczej powtarzasz nieprzemyslane opinie ludzi podobnie (nie)zorientowanych
                jak ty sam. podalem tobie linka pewnego juz 2 razy, ale widac nie udalo sie
                tobie przeczytac. a tam byla cala masa odnosnikow i moglbys przeczytac:
                Longhorn - Big Changes for Windows

The very disappointing uptake of Windows XP has convinced Microsoft they must
                force upgrades. License 6 does force customers to upgrade on Microsoft's
                schedule, whether they want to or not, but a majority of the market has not
                adopted License 6, despite Microsoft's threats. Clearly drastic changes are
                needed to Windows to generate renewed upgrade revenue.

The successor to Windows XP (due in 2004, and rapidly slipping to 2005) is
                currently code named Longhorn, and it will not be compatible with your existing
                software, hardware or methods. Microsoft has already stated that backward
                compatibility will not be a design feature.Some expect the name Windows will be
                dropped completely. The antitrust agreement with the Bush DoJ specifically
                states "Microsoft Windows" throughout. By maintaining incompatibility (already
                planned due to design considerations), making it look different and calling it
                something else, Microsoft can free itself from antitrust oversight. "It's not
                Windows, it's a different product - the agreement doesn't apply."

The most important feature of Longhorn is replacement of the familiar
                DOS/Windows filesystem with an object database (W0). You will no longer copy
                files to a floppy or CD-ROM or attach them to an email, because there will be no
                files. Database records will be copied from one database to another, probably
                through a .NET server. Large organizations will have their own .NET servers, but
                everyone else will use one of Microsoft's, a service for which you will pay a fee.

The Longhorn filesystem will be based on the technology of a re-thought and
                expanded SQL Server database (the project coded Yukon) (W8). Obviously, SQL
                Server being so tightly integrated with the filesystem (W19) will have a
                negative impact on publishers of other database engines for Windows. Not strange
                then that market leaders Oracle and IBM are heavily pushing the Linux platform
                and barely mention their products run on Windows any more.

Current Windows based software will not be compatible with the Longhorn
                filesystem (W26. Microsoft has already stated that all their own software has to
                be rewritten for it - so will everyone else's. This will eliminate a huge number
                of software titles which are useful, but not sufficiently profitable to justify
                rewriting them. Others will fail because their conversion won't be done in time
                to compete with Microsoft products.

aaxnet.com/editor/edit029.html#longhorn
                .. klasyczny przyklad, w identyczny sposob m$ zarznal word perfect-a, nie
                udostepniajac specyfikacji windows95 i gdy oni mieli gotowy juz pakiet biurowy
                (m$ office) to wperfect dopiero zaczal byc portowany.

dalej nie rozumiesz.. ale jest roznica miedzy kapitalizmem i wolna konkurencja
                (czy to nie jest PODSTAWA kapitalizmu, konkurencja? i czy nie dlatego kazde
                rozwiniete panstwo ma urzad antymonopolowy by przeciwdzialac firmom zabijajacym
                gospodarke?) eh, nie rozumiesz.. po co sie wysilam..
          • Gość: kell Re: Leninx IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.10.03, 16:47
            a m$ placi podatki w polsce i przenosi rozwoj oprogramowania do polski? kurcze
            to wlasnie odwrotnie jest, polscy programisci rozwijaja linuksa, a nie windows
            ktore w polsce jest tylko i wylacznie sprzedawane (nawet lokalizacje robia imo w
            irlandii), to cale m$-polska to tylko oddzial do marketingu i propagandy
            ideologicznej. jest tak, ze politycy uwielbiaja sobie robic zdjecia ze slawnymi
            osobami i co z tego, ze fachowcy woleli by wybrac rozwiazania konkurencji, skoro
            pl jest tak bogatym krajem, ktorego stac na sponsorowanie m$ (te wszystkie
            rzadowe , zalosne i zamkniete oprogramowanie)... np
            hedera.linuxnews.pl/_news/2003/10/26/_long/2246.html
            i co z tego, jak politycy podejmujacy decyzje maja gdzies zalecenia gory. jakos
            niemcy potrafia wspierac swoje suse, inne kraje (chiny, japonia etc) zaczynaja
            rozwijac wlasne oprogramowanie, polacy maja 100% polskie pld i spolszczonego
            auroxa, ale co z tego.. niech obce firmy zarabiaja i na pewnoooo placa podatki
            tak jak powinni
      • Gość: JP Re: Leninx IP: 64.75.243.* 27.10.03, 07:28
        Bardzo ciekawy artykol.

216.26.163.62/2001/mc11_27.html
        • gray Re: Leninx 27.10.03, 08:43
          Gość portalu: JP napisał(a):

> Bardzo ciekawy artykol.

artykUł

> <a
          href="http://216.26.163.62/2001/mc11_27.html"target="_blank".26.163.62/2001/mc11_27.html</a>

imperialistyczna gazeta to i popierają imperialistyczny system ;P
    • Gość: JP Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: 64.75.243.* 27.10.03, 09:48
      Linux nie tylko niszczy komputery, niszczy także ludzkie mózgi.
      • vladip Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 27.10.03, 10:47
        hmm 3 uwagi

1. mam wrażenie że niszczy głównie mózgi ludzi, którzy nie widzą nic poza
        windows

2. nikt cię nie zmusza do uzywania linuksa natomiast ja zmuszony jestem
        (poprzez politykę państwa) do używania windows
        i gdzie tu jest ta demokracja i liberalizm ?

3. rozumiem że dla ciebie idealną sytuacją jest monopol na rynku? (np z równym
        zacięciem popierasz wszystkie inicjatywy TPSA)
        • gray Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 27.10.03, 11:08
          vladip napisał:

> 3. rozumiem że dla ciebie idealną sytuacją jest monopol na rynku? (np z
          > równym
          > zacięciem popierasz wszystkie inicjatywy TPSA)

a jakie zdanie o tpsa może mieć gość, którego tpsa w ogóle nie dotyczy. mało
          tego - nie dotyczy go nic co dzieje się w polsce z tego powodu, że mieszka po
          drugiej stronie świata.

nie rozumiem takiego zachowania się tzw. 'polonii', która najlepiej wie co jest
          najlepsze dla kraju, który opuścili. jeżeli chce się brać aktywny udział w
          wydarzeniach i wyrażać opinie co do tego jak powinno być a jak powinno nie być
          to należałoby chociaż mieszkać na terenie, którego skutki tych opinii będą
          dotyczyć...

jak to śpiewał kiedyś stary dobry zespół 'włochaty':
          'łatwo się buntować gdy się nie ma nic do stracenia,
          łatwo protestować gdy się niczym nie ryzykuje'.
    • magoi Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 27.10.03, 11:18
      Czy ty Tebe zawsze tak panikujesz?
      Nawet artykulu nie przeczytales poprawnie.
      Nie linux, tylko mandrake 9.2... Nie komputery a tylko cd-rom i to tylko LG.
      LG zawsze mialo problemy z "sterownikami".
      • gray Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 27.10.03, 11:22
        pewnie, że tak ale kolega prawdziwy.tebe stosuje generalizację faktów na
        zasadzie:
        mandrake czyli linux
        LG czyli cd-rom
        cd-rom czyli część komputera

prosta demagogia i dopasowanie faktów do swoich twierdzeń a w rezultacie
        wygląda to jak krzykliwe nagłówki w ekspresie ilustrowanym.
        • magoi Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 27.10.03, 11:28
          Szkoda w takim razie sie komputerami zajmuje. Jest tyle branzy gdzie histerykow
          potrzeba, ale w IT akurat jest ich juz wystarczajaco...
          • Gość: kell Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.cs.yorku.ca 27.10.03, 18:54
            bo it to paskudna branza. ani to informatycy (programowac nie umieja, na
            algorytmach sie nie znaja), ani ekonomisci:) brrrrrr
            • gray Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 28.10.03, 00:17
              ja nie jestem programistą, ja zajmuję się sieciami.
              • Gość: kell Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.10.03, 01:29
                uhm, mam nadzieje, ze ciebie nie obrazilem tym stwierdzeniem. u mnie na uniwerku
                pod wplywem calego boomu dot-comow powstaw wydzial 'information technology'. i
                tak na poczatku bylo troche smiesznie, bo szli na niego ludzie ktorym na
                informatyce sie nie podobalo (bo mysleli o komputerach, a dostali matematyke,
                udowadnianie bzdur i algorytmow itp). wydzial cieszyl sie spora popularnoscia,
                do czasu wielkiego krachu sprzed 3ch lat ("nowa ekonomia" okazala sie tylko
                mocno nadetym balonikiem) i gdy sie okazalo, ze caly rocznik juz nie dostaje
                dobrej pracy w dniu ukonczenia studiow.. heh, zawsze jak slysze information
                technology to mysle o ludziach ktorzy chca sie szybko dorobic.. takie moje
                skrzywienie:)
    • Gość: kkk Za Linuxa się Płaci jakby czasem jego stratą IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.10.03, 07:19
      Już lepiej zapłacić za windows
      i nie płacić czasem (czasochłonnością nauki linux i jego dłuższej obsługi)
      • Gość: kell Re: Za Linuxa się Płaci jakby czasem jego stratą IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.10.03, 16:20
        tzn co, masz dalej do myszki czy klawiatury? bzdury wypisujesz i tyle, roznica
        jest jedna, ze linuks sie sam z siebie nigdy nie wysypie, a z windows jest to na
        porzadku dziennym. instalujesz program, ktory rozwala tobie system -
        reinstalacja, no moze nie rozwala, ale tak zmienia (rejestr), ze dalsze uzywanie
        przysparza problemow.
        eh, napisz mi jakiego linuksa uzywales, jak dlugo i dlaczego sie tobie nie podobal.
    • Gość: kkk Jechowi=Linuxiarze Oni maja Potrzebe Misji Jej Spe IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.10.03, 07:27
      Jechowi=Linuxiarze Oni maja Potrzebe Misji Jej Spełnienia
      Potrzebe Spełnienia misji Ale cały ten system jest a już mi
      sie nie chce pisać szkoda słów
      • pollak Re: Jechowi=Linuxiarze Oni maja Potrzebe Misji Je 28.10.03, 09:07
        Gość portalu: kkk napisał(a):

> Jechowi=Linuxiarze Oni maja Potrzebe Misji Jej Spełnienia
        > Potrzebe Spełnienia misji Ale cały ten system jest a już mi
        > sie nie chce pisać szkoda słów

Curwa, za cholerę nie mogę doszukać się sensu w tym zdaniu (a może to więcej
        zdań...). Jesteś windowsiarzem, tak? :)
        • gray Re: Jechowi=Linuxiarze Oni maja Potrzebe Misji Je 28.10.03, 09:34
          chłopak myślał, że word mu wszystko poprawi ;-)
      • Gość: Gwendal Re: Jechowi=Linuxiarze Oni maja Potrzebe Misji Je IP: *.chello.pl 28.10.03, 17:57
        A co znaczy słowo "Jechowi"? Próbowałem przejrzeć wszystkie swoje słowniki poprawnej polszczyzny i współczesnego języka polskiego i nie mogłem znaleźć.

Jeśli już chcesz komuś przygadać, to sam nie narażaj się na śmieszność.

Gwendal
    • pollak I BARDZO DOBRZE 28.10.03, 09:04
      Wiele bym dał, żeby system zniszczył mi cholernego LG, zanim ten fizycznie
      zniszczył mi dwie płyty z ważnymi dla mnie danymi.
      • christo.christo Re: I BARDZO DOBRZE 28.10.03, 18:56
        Używam Debianka od dłuższego czasu , nie jest ani trudny ani
        pracochłonny.Instalowałem różne dystrybucje Linuxa i żaden mi nic nie
        zniszczył.Ciekawe ludzie ile Wam żeczy padło pod windą ?Myślę że jak ktoś na
        poważnie traktuje linuxa to się w takie g... dyskusje nie wdaje.
        Pozdrawiam
    • otsoa Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! 28.10.03, 19:26
      Witam!

Poza wszystkim innym - w zacytowanym przez Ciebie artykule jest mowa o
      zniszczonym CD-ROM-ie, nie komputerze. Jest to jakas roznica - tak tylko sie
      czepiam.

Pozdrawiam, otsoa
    • Gość: ja Re: linux fizycznie NISZCZY komputery!!! IP: 156.17.10.* 29.10.03, 07:49
      Narazie jedyne co wiadomo, to ze blad jest po stronie wadliwego firmware
      dostarczanego przez LG, ktore przypisuje niektorym komenda inne znaczenia niz
      powinny.

Skoro kazdy juz o tym wie to tylko czekac na wirusy pod Windowsa ktore to
      wykorzystaja.
      • Gość: ja LG WINNE IP: 156.17.10.* 29.10.03, 07:53
        --------------------------------------
        Tłumaczenie:

LG przedefiniował polecenie czyszczenia bufora (flush), które decyduje czy
        napęd posiada funkcję nagrywania płyt CD. LG przedefiniował polecenie flush
        tak aby oznaczało "załaduj nowe sterowniki firmware" (z dającym się
        przewidzieć wynikiem).

Aby zacytować Juana Quintela z listy Cookera "Tak, ten kto zdecydował w LG
        że zastąpienie polecenia UPLOAD_FIRMWARE poleceniem FLUSH_CACHE powinien być
        zastrzelony. Dwukrotnie."

To, że zachowanie takie zostało ujawnione w wyniku włączenia zapisu
        pakietowego CD-RW, nie oznacza, że LG jest wolne od błędów. To jest sprawa
        sprzętowa i nawet jeśli Mandrake dostarczy rozwiązanie, nie będzie to dobre
        wyjście z sytuacji.

Rzeczą którą powinna zrobić firma LG to wydanie nowych sterowników firmware
        i skontaktowanie się ze wszystkimi klientami aby powiedzieć im jak je
        uaktualnić.

Tak więc wszelkie pretensje należy kierować do firmy LG, gdyż jest to
        poważny problem.
        Niestety ucierpiała na tym w znacznym stopniu reputacja Mandrake.
        W oczach wielu nowych użytkowników problem ten będzie kojarzony z
        Mandrake.(nie z LG).

-------------------------------------------------
        Tekst oryginalny:
        ------------------
        Message-ID: <tYOdnY9E8KqHNQaiRVn-hg@dsli.com>

Here's what happened:

LG has redefined a flush command that takes place to decide whether the drive
        is a CD-RW.
        LG has redefined the flush command to mean "upload firmware" (with
        predictable results).

To quote Juan Quintela from the Cooker list, "Yep, who ever decided at LG
        that reusing for UPLOAD_FIRMWARE command FLUSH_CACHE command should be shoot.
        Twice."

That this behavior has come to the fore as a result of enabling CD-RW packet
        writing does not mean that LG is free of fault. This is a hardware issue and
        even if Mandrake provides a workaround, this is less than an idealfix.

The right thing to do is for LG to release new firmware and contact all of
        its customers and tell them how to upgrade it.

So go complain to LG because this is serious. Unfortunately, I huge amount
        of damage has been done to Mandrake. In the eyes of many new users, this will
        come to be associated with Mandrake.

---------

da.killa zamiescil to w porzednich postach
        • gray no i jak tam panie prawdziwy.tebe? 29.10.03, 08:11
          znowu mina rzednie? a i tak wydaje mi się, że nie przejmiesz sie kolejnym
          wystawieniem siebie na pośmiewisko i będziesz dalej pisał paszkwile na system,
          na który jesteś zły bo nie potrafisz go zrozumieć i używać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka