Gość: ert IP: 78.8.223.* 26.11.08, 22:32 Sciągnąłem stery do Radeon 9000 Catalyst, ale w sumie wszystko po rozpakowaniu ma ponad 200 mega. Co mam zrobic, żeby tyle nie było? Nie potrzebuję zadnych pulpitów itd. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: radek Re: Stery do Radeon 9000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 07:40 Gość portalu: ert napisał(a): > Sciągnąłem stery do Radeon 9000 Catalyst, ale w sumie wszystko po > rozpakowaniu ma ponad 200 mega. Po jakim rozpakowaniu ??? Orginalne sterowniki CATALYST firmy ATI/AMD do ich kart graficznych mają jedynie ok. 42 MB pojemności i niczego tam sam nie rozpakowujesz tylko od razu instalujesz z pliku EXE. Fakt, że te pliki EXE najpierw rozpakowują się do określonego folderu, ale wszystko to przebiega automatycznie w trakcie instalowania sterowników. Po instalacji sterowników możesz ten folder o nazwie ATI Support (lub podobnie)gdzie rozpakowało się wszystko śmiało wyrzucić do kosza. Catalyst Control Center nie musisz instalować - wystarcza saem sterowniki do działania karty. Tylko jak potem będziesz regulował zaawansowane ustawienia karty graficznej ??? W systemowym panelu Właściwości Ekranu nie masz wszystkich opcji do ustawiania karty jakie są w CCC. Link Zgłoś
r0ger Re: Stery do Radeon 9000 27.11.08, 15:40 Gość portalu: radek napisał(a): > W systemowym panelu Właściwości Ekranu nie masz wszystkich opcji > do ustawiania karty jakie są w CCC. A w CCC nie ma wszystkich opcji, jakie są w ATI Tray Tools (1,14MB) Link Zgłoś
Gość: radek Re: Stery do Radeon 9000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 16:04 r0ger napisał: > A w CCC nie ma wszystkich opcji, jakie są w ATI Tray Tools (1,14MB) ATI Tray Tools nie jest aplikacją firmowaną przez ATI/AMD a ja nie lubię byle gó*na instalować. Link Zgłoś
Gość: mufi Re: Stery do Radeon 9000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 16:07 Biorąc pod uwagę wydajność R9000 to wystarczą same sterowniki bez CCC. Ja używam sterowników Omega. Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Stery do Radeon 9000 IP: 78.8.221.* 27.11.08, 23:51 ja kiedys pobrałem plik który miał cos ok 20 mega, ale po instalacji wyszło 207 mega!. Nie wiem skąd się to wzięło. Oprócz tego musiałem zainstalować jakiś program ze str microsoftu (zapomniałem nazwy), ale ponad 100mega. W sumie razem mi wyszło ponad 300 mega, więc wywaliłem wszystko i zainstalowałem tylko stery ze starej płytki od karty graficznej ok 5mega razem. I tak mam do dziś. Link Zgłoś