Gość: slepiec IP: 82.146.248.* 24.12.08, 10:30 w rankingu za dwa miesiące wszyscy użytkownicy firefoxa, będą kożystać z wersji 3.+ ? Ciekawe..... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: sweetee Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 11:56 swiadomosc ff coraz lepsza i wsrod zatwardzialych szefow co to nie daja nic na firmowych lapach instalowac - dostalismy nowe r700 (wow) z lg i na szczescie ff zatwierdzony na pierwszym spotkaniu wdrazajacym nowy sprzet ;) Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.08, 09:47 Internet Explorer to nie przeglądarka tylko program do ściągnięcia Mozilli. Link Zgłoś
Gość: Janko Re: IE w Europie cienko przędzie IP: 94.254.192.* 27.12.08, 09:51 zgadzam sie, IE to program do ściągnięcia Mozilli :-) Link Zgłoś
Gość: misiaczek Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.smgr.pl 27.12.08, 09:55 Internet Explorer to nie program do ściągnięcia Mozilli tylko program do ściągnięcia Opery :P Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.08, 09:58 Dobrze a więc: Internet Explorer to nie przeglądarka tylko program do jej ściągnięcia ;) Link Zgłoś
Gość: mient Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.radom.vectranet.pl 27.12.08, 09:59 dajcie spokoj, roznice miedzy IE a firefoxem sa trzeciorzedne, a przezywka jakby los swiata zalezal od tego czy kto wygra ;) jedyna istotna dla mnie zaleta ff jest fakt ze nie "obcina" stron internetowych przy drukowaniu Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.adsl.alicedsl.de 27.12.08, 10:05 wiedza sie to nazywa i monopol na jej przelamanie a wszyscy chca wiedziec za darmo korzystajac z naiwnosci innych Link Zgłoś
Gość: axl Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 10:10 IE służy do przeglądania internetu z twojego komputera i w drugą stronę. Link Zgłoś
Gość: cadowstret Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.swan.cable.ntl.com 27.12.08, 10:10 a CAD to nie dziennikarz a przepisywacz. W koncu podpisuje sie zawsze tylko pod pierwszym akapitem. Pewnie reszte zywcem przekleja ctrl+C ctrl+V Link Zgłoś
Gość: ja Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.tpnet.pl 27.12.08, 10:19 te dane nie pokazują prawdy bo: - wielu użytkowników FF blokuje ciasteczka i reklamy a to one tworzą statystyki, niemniej nie wierzę w aż tak duży udział FF w rynku - Apple ma <1% udziału rynku w europie a Safari używa niby 2,5% internautów, wiem jest wersja dla windows ale i sami użytkownicy Mac-ów mają też inne przeglądarki - od razu widać że udział Opery jest mocno zaniżowy(prawdopodobnie lobby FF* kosztem Opery podniosło sobie wynik) *) zwolennicy FF coraz bardziej zaczynają przypominać zwolenników Linuxa czyli stają się fanatykami (ja też używam FF i Linuksa ale do tego grona nie należe) Link Zgłoś
Gość: neo Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.chello.pl 27.12.08, 10:23 Janko, dzieki ubawiles mnie swoim komentarzem! Link Zgłoś
Gość: buuu Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.gprs.plus.pl 27.12.08, 10:36 To ze jest tyle wirusow/trojanow to wlasnie wina IE. Jej silnik jest wbudowany do jadra windowsa, zatem jesli ktos uzywa tej przegladarki, a autor strony odpowiednio ja przygotuje, to nastapi wlamanie do systemu na prawach administratora. O poprawki ciezko. M$ o tym dobrze wie. IE7 to nieudolna kopia FF i Opery. Starali sie, kopiowali ale ostatecznie im nie wyszlo. Mimo ze IE7 ma nowy ladniejszy od poprzedniczki interfejs, to ma te same dziury jest bardzo wolna przegladarka. Mowi sie ze IE8 bedzie poprawiona wersja, ale to na razie spekulacje. Moim zdaniem wkomponowywanie silnika przegladarki do jadra systemu jest porionionym pomyslem. Raz ze chodzi o wyeliminowanie konkurencji - wiadomo po co instalowac cos do przegladania internetu skoro to juz jest.... a dwa ze jak pojawia sie jakies dziury to M$ nie bedzie sie palil z ich lataniem a kazde krytyczne zgloszenie bedzie bagatelizowal. Jednak poczekajcie.... pojawi sie raport na temat bezpieczenstwa w 2009 roku i M$ (i tylko on) bedzie glosno oglaszal ze IE jest bezpieczniejsza od innych..... ale czy na pewno? Link Zgłoś
xorock Re: IE w Europie cienko przędzie 27.12.08, 10:38 @ja: Czemu nie wierzysz? Wystarczy zerknąć na www.ranking.pl/index.php?page=Ranks:RanksPage&stat=22|OW IE w Polsce to już poniżej 50%. 48.7% konkretnie, FF: 42.5% . IE wyraźnie z każdym miesiącem traci i dobrze - ile można poprawiać strony pod to coś. Link Zgłoś
Gość: firefoksowy spisek Re: IE w Europie cienko przędzie IP: 91.193.160.* 27.12.08, 10:38 @ja - kolejny Operowy frustrat, głoszący spiskowe teorie dziejów. "Prawdopodobnie lobby FF* kosztem Opery podniosło sobie wynik" - hahahahaha(bez komentarza). Link Zgłoś
Gość: Infolinia Re: IE w Europie cienko przędzie IP: 89.241.145.* 27.12.08, 10:41 XiTi to firma francuska, we Francji odsetek Makow jest duzo wyzszy niz w reszcie europy i spokojnie moze byc nawet rzedu 10%, wiec badanie jest lekko przesterowane. Ale i tak odsetek Makow jest rzedu 3%, wiec 2,5% na Safari wydaje sie OK. Statystyki strony firmy w ktorej pracuje pokazuja udzial Opery na poziomie 0,2%, Za to udzial Makow przekracza 60% :-) A... Firma nie ma nic wspolnego z Applem, nawet sami nie mamy Makow... Widac z tego, ze statystyki mocno zaleza od tego gdzie sa umieszczone. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.chello.pl 27.12.08, 10:50 Nie rozumiem, dlaczego na sondażu IE przoduje,a rzeczywistości jest w tyle, natoimiast firefox przoduje zdecydowanie w tabeli. Dlaczego to jest taka różnica w tej sondzie a w rzeczywistości. Przecież ta sonda jest błędna. A jesli chodzi o firefox 3.0.., to ona chyba powstala dla użytkowników Visty a nie dla XPków. Probowalem już forefox 3.... i zdecydowanie odpada Link Zgłoś
von.g Re: IE w Europie cienko przędzie 27.12.08, 10:57 Jeszcze lepsze wyniki są gdy wezmie się pod uwage okres weekendów. Wtedy IE spada poniżej 50% (przynajmniej w Polsce i Finlandii). FF czy Opera to dla mnie bez różnicy ważne ,że nie IE. Każdy kto kiedykolwiek pracował przy tworzeniu servisów internetowych wie jaka to męczarnia hackować HTML i Javascript ,żeby łaskawie działał pod M$ Link Zgłoś
Gość: A Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.08, 11:26 Te 60% ludzi uzywajacy IE jest malo uswiadomiona. Jest przegladarka da sie uzywać to co ja bede szukać. Widac to po krajach zachodnich gdzie internetu uzywa duzo szersza pod wzgledem demograficznym grupa ludzi. U nas internet jest domeną ludzi młodych i aktywnych (a to szkoda). Latwiej im rozprzestrzeniac wiedze o innych technologiach, sami poszukuja nowinek. Stad widząc jak dziala IE przesiadaja sie na cos innego. Osobiscie uważam, ze nei ma znaczenia czy Opera czy FF zachowanie fanboyów graniczy z totalna głupotą. Sam uzywam Opery na linuxie, ale daleki jestem od jakichkolwiek uprzedzen i fundamentalizmu. Obiektywnie patrząc to opera i FF sa bezpieczniejsze milsze w uzyciu i po prostu bardziej dopracowane. Podobnie systemami, linuxy sa bezpieczniejsze lepiej dzialaja, za windowsy to dobra maszynka do gier. Oczywiscie porownujac szczegolnie current gen w systemach to Linux ma wiecej zalet do Visty, bo jednak XP mimo swoich ogromnych wad to byla dobra platforma szczegolnie do multimediów. Ergo. IE ssie i juz :P. Jezeli wsadza sie zakladki kilka lat po konkurencji i mowi ze najwazniejsza zaleta nowej wersji przegladarki sa zakladki to swiadczy w jakim miejscu jest IE. Link Zgłoś
Gość: Adas Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.strong-pc.com 27.12.08, 11:30 w końcu zrobią IE na webkit jak apple i chrome i będzie święty spokoj z tym IE... a glownie z przestrzeganiem i obsluga standardów... Link Zgłoś
Gość: lukasz płock Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.140.c89.petrotel.pl 27.12.08, 11:30 ja korzystam z google chrome i jestem bardzo zadowolony :P Link Zgłoś
Gość: es Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.gprs.plus.pl 27.12.08, 11:33 Firefox jest ok 3,5x wolniejszy od Opery (sprawdzone empirycznie i przez niezalezne czasopisma komp) ale każdy używa czego cche. Opera mogła zapłacić za nienajszczęśliwszą skórkę w nowej wersji (na szczesce mozna ja zmienic 2 klikami ale pewnie nie kazdy umie) Poza tym FF przekroczył mase krytyczną: wczesniej ludzie uwazali ze FF czyOpera to jakis "dodatkowy" program a teraz traktują jako program ktory trzeba zainstalowac do przegladania netu. Tak samo jak nie uzywają IE do rozmow gg tylko wiedza ze trzeba zainstalowac jaks program (niekoniecznie gg:)) Link Zgłoś
Gość: ls Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.stk.vectranet.pl 27.12.08, 11:35 ... "A jesli chodzi o firefox 3.0.., to ona chyba powstala dla użytkowników Visty a nie dla XPków." .... ?????????? Chyba nie wiesz co piszesz. Radzę wejść na stronę Mozili i poczytać o wymaganiach sprzętowych i systemowych. Link Zgłoś
Gość: Anetka Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.08, 11:36 Zaraz się zaczną dyskusje nad wyższością jednej przglądarki od drugiej. Link Zgłoś
Gość: Anetka Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.08, 11:38 O przepraszam - nie załadowały się komentarze - dyskusja już trwa! Link Zgłoś