Dodaj do ulubionych

Przelew do USA w dolarach

25.10.11, 11:22
Cześć wam,
chcę zamówić sobie kilka towarów ze sklepu internetowego, którego siedziba mieści się w USA. Wiem, że realizują przesyłki również do Polski, z tym, że trzeba zrobić przedpłatę w dolarach. Gdzie będzie mnie to najmniej kosztowało? Wpłata musi być w dolarach. Czy nie jest tak, że bank sam zmienia walutę przy wpłacie?
Obserwuj wątek
    • buzza3 Re: Przelew do USA w dolarach 25.10.11, 13:47
      A może dobrze będzie otworzyć konto paypal? Skoro sklep internetowy to można zapłacić pewnie takim sposobem.
      • breeze00 Re: Przelew do USA w dolarach 25.10.11, 19:00
        PayPal to najlepszy pomysł. Szczególnie, że często może się przydać.
      • power18 Re: Przelew do USA w dolarach 26.10.11, 16:01
        To prawda, można zapłacić metodą paypal. Co potrzebuję, żeby założyć tam konto? Muszę mieć konto bankowe z dostępem do internetu?
    • dashno Re: Przelew do USA w dolarach 25.10.11, 16:32
      W mBanku za taki przelew zapłacisz 25zł.
    • cupryz Re: Przelew do USA w dolarach 05.11.11, 12:44
      Chyba z każdego banku możesz wysłać przelew zagraniczny a wpłacasz i tak w złotówkach.
    • mniejsze.zlo Re: Przelew do USA w dolarach 07.11.11, 16:49
      Nie wierzę, że firm, firma w Stanach nie przyjmuje płatności kartą kredytową.
      Inną alternatywą jest wspomniany w postach PayPal. Ale jeśli ty się pytasz, czy musisz mieć konto internetowe to spadaj na szczaw.
      ---
      I am pretty fuckin' far from okay.
      youtu.be/_kBwFPSa54w
    • Gość: Viki Re: Przelew do USA w dolarach IP: 82.195.127.* 12.11.12, 13:33
      power18 - Ja kiedys wysylalam przez bank i jak podasz w banku wszystkie dane (IBAN, SWIFT, nazwa banku itd) to oni wysla dolary (ty im dajesz rownowartosc w zlotowkach oni licza po bankowym kursie). Placilam jakies 120 zl, ale sa oplaty dodatkowe pobierane na miejscu (prawie 2 x tyle co w Polsce).

Teraz znalazlam firme GrosikVfx - oni robia przelewy do USA w ten sam dzien za 80 zl i bez dodatkowych oplat! Korzystam z nich od 4 miesiecy (czesto zamawiam towary i kaska zawsze jest na czas. Nawet kurs maja lepszy niz moj WBK.

:-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka