Dodaj do ulubionych

Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system

IP: 195.242.183.* 22.01.09, 09:29
Hmmm...za piniążki dziękujemy...ale o samych systemach operacyjnych...to ten pan chyba nie ma zbyt dużego pojęcia...
"Rozdają XP do netbooków"?
yyy...bo Vista by nie poszła !
Obserwuj wątek
    • Gość: lukas Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 10:27
      Ale brednie i po co takie ogromne logo? Reklama win7 bo marka niby się podniecił??? Gdyby powiedział, że jest bardzo dobry, OK. Ale "wspaniały" ;D Bosze, nie przesadzajcie!!! Nie ma takiego system i nigdy nie będzie!!!
    • Gość: gosc Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 11:17
      Widac ze juz nawet sponsorzy linuxa wola windowsy :) Ja mam i XP i ubuntu i nie narzekam. Ubuntu do zabawy (nauki systemu) a XP do wszystkiego innego. NIe mam na tyle zaufania do linuxa aby pracowac na nim - wole wydajnosc XP
    • Gość: ja Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.kruk-inkaso.com.pl 22.01.09, 15:13
      @saimon
      netbook != notebook
    • Gość: al Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.acn.waw.pl 22.01.09, 16:41
      @ lukas
      to logo ubuntu. nie - windowsa.
    • Gość: hhh Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.chello.pl 22.01.09, 17:14
      "NIe mam na tyle zaufania do linuxa aby pracowac na nim"
      A ja właśnie odwrotnie - nei mam tyle zaufania do Windows, żeby na nim pracować. :)
    • Gość: Kain Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 17:41
      Pewnie że czekają :) Może dlatego, że ubuntu ma 10x mniejsze wymagania sprzętowe niż vista/7 i na rynku netbooków zostanie wtedy kompletnie sam - bo po co komu netbook który bootuje się 10 minut?
    • Gość: rrr Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.ghnet.pl 22.01.09, 19:07
      kolejna duża stabilna wersja Ubuntu ukaże się w kwietniu - 9.04
    • Gość: ffamousffatman Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.w86-197.abo.wanadoo.fr 22.01.09, 19:12
      To jest już wersja Vista/Win7 na netbooki? Jak widzę ortoviściarze nie chwytaja ironii.
    • Gość: lukas Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 20:40
      @al, wiem i celowo to napisałem. Ubuntu to jedna z najprzyjaźniejszych i najlepszych dystrybucji Linuksa. To wielkie logo a pod nim słowa sponsora, pomysłodawcy w/w dystrybucji tj. "Win7 jest znakomity" ma działać jak najlepsza reklama. Ludzie się zlecą i będą podniecać bo znana osoba w świcie OpenSource powiedział "Win7 jest cudowny, znakomity" Podobnie z resztą tekstu. Po pierwsze, to dlaczego miałyby go interesować produkty konkurencyjnej firmy? Po drugie, to on dobrze wie dlaczego Vista nie sprawdza się na netbokach i dlaczego siedzi tam WinXP, który długo przed szałem netboków miał być wycofany ze sprzedaży? W tekście powyżej ktoś go wykreował na głupią blondynkę. ;D No dobra, to przedstawię to z innej strony:

Bill Gates powiedział "WoW, najnowsze Ubuntu jest awesome!!!"
      Stefan Balner powiedział "WOW, najnowszy system MAC OS X jest awesom!!!"
      Steve Jobs powiedział "Czizes, najnowszy telefon Nokki jest boski"
      CEO Nokii "WoW, najnowsze Motorolki są genialne"

Bez przesady ;)
    • Gość: srak Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.dsy.univ.szczecin.pl 22.01.09, 21:08
      win7 będzie również w wersji na netbooki. Będzie to mniej zasobożerna wersja niedostępna w sprzedaży detalicznej.
      crave.cnet.co.uk/laptops/0,39029450,49300490,00.htm
      Po wyjściu tejże odmiany będzie można z całą pewnością stwierdzić, że środowisko open source zaspało. Bo co mamy do tej pory? Linux jest instalowany w 30% urządzeń, po miesiącu działa na około 5%. Nie ma jakiejkolwiek reakcji na takie działania, zero marketingu, zero wiadomości propagujących wolne oprogramowanie; o ruchu wiedzą tylko nieliczni zakopani po uszy w konsolę
    • Gość: trata Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.aster.pl 22.01.09, 21:30
      "Shuttleworth sądzi, że wprowadzenie na rynek Windows 7 zmusi wreszcie Microsoft do uczciwego konkurowania z Linuksem (w tym również z Ubuntu) w sektorze netbooków. Teraz, jego zdaniem, koncern z Redmodna takiej rywalizacji unika - "wciskając" do netbooków taniego i przestarzałego Windowsa XP, zamiast swojego głównego OS-u - Visty."

A to dobre :D koles od darmowego softu zarzuca komus, ze obnizaja cene swojego produktu. No przeciez konkurencja tak nie moze sie zachowywac!
    • von.g Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system 22.01.09, 21:39
      @srak a skad masz takie dane? moze pochwal się źródłem.
    • ianostaw Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system 22.01.09, 21:51
      a gdzie sprzedawcy notebooków wciskają kupującym Windows XP, wszędzie na siłę wpychają Viste, dzięki czemu Microsoft ma jakieś wyniki sprzedaży, braki sterowników pod XP dla nowych modeli laptopów, wszędzie Vista
    • Gość: srak Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.dsy.univ.szczecin.pl 22.01.09, 22:24
      arstechnica.com/news.ars/post/20081014-analysis-netbooks-a-challenge-and-opportunity-for-linux.html
      Jako że najwięksi gracze nie przekraczają 30% progu maszyn sprzedawanych z linuxem ( do największych zaliczam również najaktywniej wspierający wolne oprogramowanie MSI ), przyjąłem, że dla całego rynku będzie to 5% po miesiącu użytkowania. Można się z moją metodologią nie zgodzić, ale fakt jest faktem, linux na netbookach się nie przyjął
    • Gość: greggS Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.gemini.net.pl 22.01.09, 22:36
      Nie rozumiem wogóle tego pana. Dał kase na ubuntu, a teraz popiera konkurencyjny produkt fałszywie go chwaląc. Jak moża wogóle po wersji beta Windowsa 7 mówić, że jest wspaniały. Na ocene dostateczną zasługiwał by jeśli można go było spokojnie odpalić na netbookach, był by stabily i wyglądał conajmniej jak Vista. Jedyny sytem który obecnie zasługuje na miano wspaniałego to MacOSX Leopard. Ubuntu 8.10 jest baardzo dobry naprawde, Windows 7 beta... ciężko ocenić bo to beta, XP dopuszczający, Vista->niedostateczny! I nie mówię tego tak poprostu bo słyszałem, tylko z własnego doświadczenia...
    • Gość: wojto Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.lublin.mm.pl 22.01.09, 22:40
      Nie zgodzę się, że sprzedawcy "wszędzie na siłę wpychają Vistę". Jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi dlaczego HP nie sprzedaje notebooków i netbooków z XP ??!! Dlaczego nie supportują driverów do XP ??!! Najlepsze na koniec - spróbujcie zadzwonić na infolinię HP i zapytać : "Skoro kupiłem notebooka HP coś tam z Vistą i chcę zainstalować XP - gdzie znajdę drivery ??" Ja usłyszałem odpowiedź - "Nie może Pan tego zrobić ponieważ utraci Pan gwarancję na zakupiony sprzęt a poza tym, nie wspieramy systemu XP." ??????!!!!!!!! O co biega ?
    • Gość: wojto Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.lublin.mm.pl 22.01.09, 22:42
      PS. Nie ma w ofercie HP notebooka z innym systemem niż Vista.

Wiem, bo sam muszę je sprzedawać ....
    • Gość: kantylena Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.chello.pl 22.01.09, 22:43
      Przecież wiadomo że vista to bubel!
    • Gość: ktos_tam Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.toya.net.pl 22.01.09, 22:48
      U. jest ok, zacząłem od 5.10 i tak już mi zostało... WinXP (pro SP3) używam codziennie w pracy i jakoś nie mam do czego się przyczepić, do Vista też zresztą nie, bo choć to U. jest głównym OSem to wszak na WinVista JBoss chodzi, SJAS chodzi, WebLogic chodzi, Oracle11 chodzi, czego chcieć więcej...a gry? o tego mam XBOXa :-] co do Win7 to poczekamy, zobaczymy...móglby mi 8GB ramu ładnie obsługiwać...
    • Gość: hardee Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: *.net.autocom.pl 22.01.09, 23:30
      Nie wierzę! W końcu artykuł o linuksie! :)
    • Gość: hahahahaha Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system IP: 78.152.237.* 22.01.09, 23:39
      @gosc: "NIe mam na tyle zaufania do linuxa aby pracowac na nim"

A widzisz, Google pracuje właśnie na Linuksie, a do Windows jakoś nie ma zaufania :-)
    • set111 Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system 23.01.09, 00:19
      Jak ktoś się chce przekonać jak śmiga Win7 to ptosze:
      www.sciagnij.pl/programy/p/Windows_7/6550
      oto link do zciągnięcia tego OSu!
    • set111 Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system 23.01.09, 00:21
      Sorki! Miało być ,,proszę" ;-)
    • set111 Re: Sponsor Ubuntu: Windows 7 to świetny system 23.01.09, 00:32
      To strona gdzie można pobrać klucz do Win7:
      technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/dd353205.aspx

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka