Dodaj do ulubionych

Problem z instalowaniem programów

IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 11.11.03, 15:52
Witam.Problem pojawia się gdy chcę zainstalować nowy program to w trakcie instalacji pojawia się okno z komunikatem:The InstallShield Engine (ikernel.exe)could not be launched. Błąd ładowania biblioteki typu dll.Pliki dll mam chyba w porządku,jak ktoś wie jak sobie z tym poradzić to prosze niech napisze.
Obserwuj wątek
    • Gość: telmaciej Re: Problem z instalowaniem programów IP: *.magnet.com.pl 11.11.03, 17:16
      Nie wiem jaki masz system, ale myślę że XP. Sam miałem podobny problem. W moim
      przypadku chodziło o to, że programy które w jakiś sposób ingerują w system
      nie dawały się zainstalować, jeśli nie byłem zalogowany jako administrator i
      pojawiał się podobny komunikat a instalacja była przerywana. Mogłem je
      zainstalować jako admin, ale potem w prosty sposób (podwójne kliknięcie ikony)
      nie uruchamiały się na "koncie z ograniczeniami". Ja rozwiązałem te problem w
      następujący sposób: Zalogowałem się jako admin, w panelu sterowania/konta
      użytkowników zmieniłem typ konta na którym chciałem zainstalować program na
      <Administrator komputera>, po restarcie zalogowałem się na to zmienione konto
      i bez problemu dokonałem instalacji. Po zakończeniu ponownie nadałem kontu
      status <Z ograniczeniami>. Jak dotąd wszystko działa bez zarzutu. Pozdrawiam.
    • Gość: ciarek Re: Problem z instalowaniem programów IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 11.11.03, 19:38
      Zapomniałem najważniejszego dzieje się to w windows 98SE.trzeba będzie chyba XP zainstalować słyszałem że jest dużo lepszy od 98 to i problemy z instalacją programów pewnie znikną :)
      Pozdrawiam
      • Gość: piecyk gazowy Re: Problem z instalowaniem programów IP: *.visp.energis.pl 11.11.03, 21:06
        Jeśli instalujesz z CD, spróbuj przegrać instalator na twardy dysk i
        zainstalować z dysku.
      • teufel Re: Problem z instalowaniem programów 11.11.03, 21:06
        Reinstalka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka