Dodaj do ulubionych

Pomoc przy ATI catalyst

IP: *.techmedia.com.pl 11.02.09, 18:12
witam, mam pewien problem. podczas korzystania z programy Word przeszkadzalo
mi ze gdy wlaczalam litere Ć wlaczal mi sie program ati catalyst, a ze nie
wiedzialam do czego on slyzu postanowilam go odinstalowac... przy deinstalacji
nagle ekranni ikonki na pulpicie rozciagnely mi sie, wiec anulowalam
deinstalacje, ejdnak nie wime jak teraz przywrocic normalny ekan.
z gory dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • r0ger Re: Pomoc przy ATI catalyst 11.02.09, 18:19
      Odinstalowałaś sterowniki karty graficznej. Trzeba je zainstalować ponownie.
      • Gość: b. Re: Pomoc przy ATI catalyst IP: *.techmedia.com.pl 11.02.09, 18:24
        a jeszcze moglabym prosic o pomoc jak mam to zrobic?
        • l.george.l Re: Pomoc przy ATI catalyst 11.02.09, 18:33
          Zacznij od pobrania aktualnego sterownika do Twojej karty graficznej stąd:
          ati.amd.com/support/driver.html
          Problem "Ć" to skrót klawiaturowy w Catalyst. Po instalacji sterownika i ATI
          Catalyst, wejdź do Catalyst, zakładka Hotkeys manager i wyłącz skrót alt+C.
    • tiges_wiz Re: Pomoc przy ATI catalyst 11.02.09, 18:31
      jak paluszek boli, to trzeba odciac reke?
      literka ć to jest zmiana jednego "ptaszka".

co do sterownikow, to na stronie ati mozna sciagnac osobny sterownik bez centrum
      kontrolnego
      • fabianj Re: Pomoc przy ATI catalyst 11.02.09, 21:52
        Sprawa dotyczy aplikacji służącej do zarządzania ustawieniami sterowników i
        stanowi uzupełnienie tychże, a nie samych sterowników. Program umożliwia o wiele
        łatwiejsze i efektywniejsze ustawianie kart graficznych między innymi
        zaawansowane kalibracje parametrów pracy monitora, zmianę taktowania układu
        graficznego, czy dostęp do zablokowanych ustawień karty. Jeżeli go się
        odinstaluje (tylko jego), nie będzie można odpowiednio ustawic rozdzielczości
        ekranu np. telewizora LCD. Sterowników nie należy ruszac, a tylko z powrotem
        zainstalowac ATI Catalyst Control Center, nic nie manipulowac z klawiaturą, a
        tylko spowodowac aby on się nie uruchamiał wraz z systemem. Ja mam w Revo
        Uninstaller w Autostarcie odznaczoną pozycję StartCCC i bez problemów piszę tę
        literkę. Akurat teraz jej piszę, gdyż udzielając tej rady uruchomiłem tę
        aplikacje, dlatego potem nie należy do niej zagladac, za wyjątkiem Update Managera.
        • tiges_wiz Re: Pomoc przy ATI catalyst 11.02.09, 22:01
          czlowieku .. uzywalem radeona 8500, 9700, 9800 Pro, 2600 XT i teraz 4850 i ty
          bedziesz mnie uczyl co to jest catalyst control center?
          • fabianj Re: Pomoc przy ATI catalyst 11.02.09, 22:54
            Może z tą teorią nieco przesadziłem. Skorzystałem ze źródeł raczej pewnych z
            internetu (tak mi się wydawało), bo sam w tych sprawach nie mam praktycznego
            doświadczenia. Jeżeli coś napisałem nie tak, to proszę fachowo sprostować, nawet
            z powołaniem się na źródła.

Osobiście miałem ten problem w Viscie (nie mogłem pisać "ć"), do którego sam
            doprowadziłem korzystając z rady z internetu, aby tę aplikację usunąć i potem
            nie mogłem ustawić właściwej rozdzielczości ekranu mojego telewizora LCD.
            Wówczas zrobiłem jak wyżej napisałem, nie kombinując ze sterownikami i wszystko
            do dzisiaj jest OK.
        • Gość: przygłup Re: Pomoc przy ATI catalyst IP: *.blutmagie.de 11.02.09, 23:03
          Zamiast CCC lepiej zainstalować Ati Tray Tools funkcjonalność większa, no i nie ma tego strasznego problemu literki ć, który tak męczy Polaków
          • tiges_wiz Re: Pomoc przy ATI catalyst 11.02.09, 23:14
            wole CCC, gdzie jest wygodne narzedzie do sterowania predkoscia pracy
            wentylatorana karcie
            • m.gregor Re: Pomoc przy ATI catalyst 12.02.09, 00:11
              W sterownikach od wersji (chyba) 8.7 nie ma juz problemu z litera ć bo domyslnie
              po instalacji skrot ten jest wylaczony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka