Dodaj do ulubionych

klucz do windowsa

22.11.03, 12:31
mam nastepujacy problem: kupiłem od kumpla płytę windowsa 98 SE ale nie dał mi do niego hasła, a mam wirusa na kompie więc chce jak najszybciej sformatować dysk. skad wziasc ten kod? jest gdzieś w plikach? na płytce są jakies oznaczenia ale to chyba za krótki numer.
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: klucz do windowsa IP: 212.33.65.* 22.11.03, 12:35
      Jest w rejestrze. Niestety nie pamiętam gdzie. Spróbuj poszukać pod kątem nazwy
      użytkownika, która jest podana w Panelu sterowania -> System. Gdzieś "obok"
      powinien być ten numer.

Ew. możesz zadzwonić do kolegi, który ma taki sam system i wziąć od niego nr.
    • Gość: jap Re: klucz do windowsa IP: *.acn.waw.pl 22.11.03, 17:29
      W rejestrze: HKEY_LOCAL_MACHINE ->Software -> Microsoft -> Windows ->
      CurrentVersion -> ProductId
      • mvito Re: klucz do windowsa 22.11.03, 18:01
        Gość portalu: jap napisał(a):

> W rejestrze: HKEY_LOCAL_MACHINE ->Software -> Microsoft -> Windows -&#
        > 62
        > CurrentVersion -> ProductId

Nie do konca prawda, w tym kluczu znajdzie sie cos w stylu 55034-xxx-8xxxx34-
        23xxx a nie klucz w typie fckgw-rhqq2-... a pytajacemu pewnie o to chodzi.
        Swoja drogą polecam strone astalavista.box.sk i wyszukanie key-a.

Michal
        • Gość: jap Re: klucz do windowsa IP: *.acn.waw.pl 22.11.03, 18:32
          OK, drobna poprawka. W tym samym miejscu rejestru, tylko nie ProduktId ale
          ProduktKey. W każdeym razie w Widows 98 tak jest, to pewnie i 98SE.
          • Gość: deszczwtwarz Re: klucz do windowsa- Jap potwierdzam... IP: *.lanet.wroc.pl 22.11.03, 19:15
            wystarczy uruchomić "regedit" i w opcji "znajdź" wpisać: ProductKey.
            Tyle że zrobic to może ten kto ma tego Windowsa zainstalowanego na dysku.
            • bialy82 Re: klucz do windowsa- Jap potwierdzam... 22.11.03, 19:24
              No właśnie, nie mam kontaktu z gościem który mi sprzedał płytę a ja mam innego windowsa (z innej płyty). Chodziło mi o to czy na płycie z windowsem jest gdzieś w plikach ten klucz.
              Ale wielkie dzieki wszystkim za zainteresowanie.
              • Gość: piecyk gazowy Re: klucz do windowsa- Jap potwierdzam... IP: *.visp.energis.pl 22.11.03, 21:34
                Przecież wszyscy Ci piszą, że klucz JEST w rejestrze! Wystrczy go odszukać i
                przepisać.
                • Gość: deszczwtwarz Re:Piecyk-ale on ma innego Win i jeszcze na płycie IP: *.lanet.wroc.pl 22.11.03, 22:38
                  więc jezeli to jest pirat i nie ma kodu to jest problem. Bo jak wczesniej
                  pisałem, ten kod mozna odczytać w rejestrze jak sie go zainstaluje. Ale żeby go
                  zainstalować trzeba znać kod ...
                  • Gość: piecyk gazowy Re:Piecyk-ale on ma innego Win i jeszcze na płyci IP: *.visp.energis.pl 22.11.03, 23:05
                    Być może. Ja zrozumiałem, że on ma zainstalowaną Windę98 i wziął instalkę (bo
                    swojej nie ma) bez klucza.

A jak ma Windę, to klucz można wyciągnąć (o czym pisaliśmy).
                    • bialy82 Re:Piecyk-ale on ma innego Win i jeszcze na płyci 22.11.03, 23:55
                      Posłuchajcie: Moją płytę z windowsem z której mam zainstalowany w tej chwili win trafił szlag, a nowa płyta którą kupiłem nie jest piratem bo ma takie śmieszne odblaski Microsoftu. Problem w tym że w rejestrze jest klucz do windowsa którego mam teraz zainstalowanego. Jeśli sformatuje dysk i zainstaluje wina z nowej płytki to wtedy nie bedę miał hasła.Rozumiecie ? A mnie chodzi o to czy na płycie instalacyjnej windowsa jest klucz.
                • bialy82 Re: klucz do windowsa- Jap potwierdzam... 23.11.03, 00:00
                  Posłuchajcie: Moją płytę z windowsem z której mam zainstalowany w tej chwili win trafił szlag, a nowa płyta którą kupiłem nie jest piratem bo ma takie śmieszne odblaski Microsoftu. Problem w tym że w rejestrze jest klucz do windowsa którego mam teraz zainstalowanego. Jeśli sformatuje dysk i zainstaluje wina z nowej płytki to wtedy nie bedę miał hasła.Rozumiecie ? A mnie chodzi o to czy na płycie instalacyjnej windowsa jest klucz.
                  Czy teraz już rozumiecie o co mi chodzi?
                  • beata_ Re: klucz do windowsa- Jap potwierdzam... 23.11.03, 00:09
                    bialy82 napisał:

> Posłuchajcie: Moją płytę z windowsem z której mam zainstalowany w tej chwili
                    > win trafił szlag, a nowa płyta którą kupiłem nie jest piratem bo ma takie
                    > śmieszne odblaski Microsoftu. Problem w tym że w rejestrze jest klucz do
                    > windowsa którego mam teraz zainstalowanego. Jeśli sformatuje dysk i
                    > zainstaluje wina z nowej
                    > płytki to wtedy nie bedę miał hasła.Rozumiecie ? A mnie chodzi o to czy na
                    > płycie instalacyjnej windowsa jest klucz.
                    > Czy teraz już rozumiecie o co mi chodzi?

Jest problem, ale niekoniecznie - nie doczytałam się nigdzie, czy jest to ta
                    sama wersja windowsa - to, co masz i to co masz na płycie. Jeśli jest ta sama,
                    to nie ma znaczenia z czego instalujesz - klucz możesz wziąć ze swojego
                    komputera. Klucz nie jest 'przywiązany' fizycznie do każdej płyty
                    instalacyjnej, więc twój (wydłubany z rejestrów) uruchomi instalację z płytki,
                    którą kupiłeś
                  • Gość: dominik666 Re: klucz do windowsa- Jap potwierdzam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.03, 00:11
                    hehe !
                    masz orginała bez key ???
                    kupiłeś płyte (samą) bez książeczki,żadnych papierków (klucza NIGDY nie ma na
                    płycie)
                    rozwiązanie problemu -
                    1 - zadzwoń do microsoftu i powiedz że zgubiłeś key od "orginała" :))

2 - astalavista.com ... 47YK2-D8R6C-BPQBY-F4R3R-TVBTH
                    • beata_ Re: klucz do windowsa- Jap potwierdzam... 23.11.03, 00:13
                      Na płycie nie ma, ale jest na naklejce na 'pudełeczku' od płyty - chyba, że
                      gołą płyte kupił:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka