Gość: cooby Re: Windows 7 RC - dopiero w maju IP: 212.67.149.* 27.03.09, 10:13 Co oni tam poprawiają...??? testują...ha, ha, ha.... jedyne co robią to zastanawiają się jak jeszcze pozmieniać tę Vistę by klienci nie psioczyli więcej... to właśnie robią....:-/ Link Zgłoś
Gość: aIr Re: Windows 7 RC - dopiero w maju IP: 82.160.206.* 27.03.09, 10:17 O szybkich beta-testach moznaby mowic gdyby to byl system pisany od zera. W tym przypadku jest to lekko odswiezona vista wiec tempo prac nie jest szczegolnie imponujace. Link Zgłoś
info0 Re: Windows 7 RC - dopiero w maju 29.03.09, 10:08 Tak? Vista w przebraniu powiadasz... Ja tu widzę nowe jądro. Widzę dużo szybsze działanie programów i systemu ogólnie. Siedziałem na Viście z 2 tygodnie i mój Boże to był koszmar, bo do przyjemności tego okresu nie zaliczam ;). Windows 7 jest pierwszym systemem po Windows 2000 i XP który wyląduje na długo u mnie. Jest równie szybki jak Win2000 i zasobożerny jest XP ;). Cudownie. Co prawda to beta więc jeszcze dużo można zepsuć no, ale jestem dobrej myśli :). Link Zgłoś
Gość: Luke Re: Windows 7 RC - dopiero w maju IP: *.c198.msk.pl 29.03.09, 10:31 nie testowałem jeszcze 7, ale mam do dyspozycji vistę i... przekonałem się jeszcze bardziej dio linuxa. Szkoda było kasy na tą vistę (procek 2,5 dwurdzeniowy 4 gb ram, nie mówicie mi że mam za słaby sprzęt) Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Windows 7 RC - dopiero w maju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 11:03 Info0 o jakim nowym jądrze mówisz.? Jądro Windows 7 to w dalszym samym to samo jądro Visty poddane tylko drobnym obróbkom, owszem były założenia by wprowdzić nowe jądro (MinWin), ale wycofano się z tego pomysłu i W7 powstał na bazie jądra z Visty, więc nie ma tu mowy o żadnym nowym jądrze. Sama numeracja - Windows Vista NT 6.0 oraz Windows 7 NT6.1. To samo było w przypadku Windows 2000 NT5.0 i XP NT 5.1 . Link Zgłoś
Gość: HH Re: Windows 7 RC - dopiero w maju IP: *.silesiamultimedia.com.pl 29.03.09, 11:09 @alr: widać, że nie masz kompletnie pojęcia o pisaniu programów. Każdy domorosły informatyk, że napisanie OS'a to jak napisanie stronki w HTML a w PHP i oczywiście on dałby radę z kumplem napisać go przez weekend, między wypadami na piwo. Link Zgłoś
qawsedrftg Re: Windows 7 RC - dopiero w maju 29.03.09, 11:22 2 sponsorowane obok siebie to trochę przesada? a o becie Kubuntu 9.04 nic nie ma? Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Windows 7 RC - dopiero w maju IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 11:45 sejfik.com/pages/ptp.php?refid=kamil09 Link Zgłoś
Gość: von.g Re: Windows 7 RC - dopiero w maju IP: *.pp.htv.fi 29.03.09, 12:16 @qawsedrftg , jesli liczysz ze na GW albo technonews przeczytasz o czyms innym niz o M$ ,eventualnie Applu to możesz o tym zapomnieć. Dział PR ostro pracuje ,żeby ludzie nie mówili o tym jaką porażką są ich produkty tylko o tym jak wspaniałe ich są ich bety :) Link Zgłoś
Gość: von Re: Windows 7 RC - dopiero w maju IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 12:59 Ale głupoty piszecie, ciekawe ile MS za to płąci... Windows 7 jest wolniejszy od visty, TO JEST PRAWDA!!! w 90% testów jest wolniejszy o pare %. Przyczym pobiera mniej ramu. CO z tego że pobiera mniej ramu skoro i tak trzeba 4gb, gdyby pobierał 300mb to byłby sukces, a tak wciąż minimum takie jak u visty, bo 200mb nie ratuje, bo co za różnica czy os pobiera 900mb czy 700mb i tak trzeba mieć 1gb minimum, a by móc cokolwiek robić sensowanego trzeba 2gb, a zalecane powinno być 4gb. NIe można mieć 1,2gb ramu dlatego system nic nie zmienia, a trzeba pamiętać jest mniej wydajny o pare % Link Zgłoś
Gość: Tall Re: Windows 7 RC - dopiero w maju IP: 217.98.20.* 29.03.09, 13:07 @Pawel Jest nowe jądro - posłuchaj i nie bredź więcej: channel9.msdn.com/shows/Going+Deep/Mark-Russinovich-Inside-Windows-7/ @qawsedrftg Ile osób to obchodzi? To nisza. @redaktor(-ka?) cad "MS zaliczył wpadkę" - jaka satysfakcja! I cóż za gó...arzeria... Link Zgłoś
Gość: sandfighter Re: Windows 7 RC - dopiero w maju IP: *.zone6.bethere.co.uk 29.03.09, 13:08 Przed zainstalowaniem bety Windows 7 miałem Vistę 32bit Home Premium i nie spodziewałem się aż takiej poprawy. Gwoli ścisłości, to jeśli ktoś jest odważny by sam dotrzeć do sedna sprawy to może poczytać na TechNecie MS'u, że jądro Visty było tylko bazą dla Siódemki, swoistym frameworkiem, na którym zbudowan. kompletnie nowe jądro dla obecnego systemu. Numeracja jest konsekwentna, bo to w końcu ta sama rodzina systemów. Technologie stojące za niesamowitą wydajnością, stabilnością i komfortem pracy się nie zmieniły znacznie w kwestii programowej. Zostały ulepszone, odnowione i po raz pierwszy dostosowane pod zwykłego usera. Widać, że niewiele osób ma w ogóle pojęcie co to za system, bo woli oceniać wierząc bujdom. A ja wam powiem, że może to nie jest system rewolucyjny, to jednak zrobi rewolucję wśród userów, bo jest niesamowicie przystępny. Link Zgłoś