IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 20:02
Witam.Wymieniałem w kompie płytę główna oraz kartę graficzną bo była zintegrowana z główną na model płyty Asrock K8NF3-VSTA oraz karte G-force MX 5500.Procek AMD Sempron 2500+.Pamieć 1GB kingston i 256 MB DDR.Po złożeniu objaw jest taki że kiedy załączam kompa wiatraczek procka na moment się zakręci i koniec.Kiedy wypiąłem z płyty głównej zasilanie 12V wiatrak procka kreci się cały czas,ale nic poza tym się nie dzieje.
Obserwuj wątek
    • Gość: mufi Re: Problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 20:24
      Zobacz w BIOSie czy nie masz ustawionej temperatury od jakiej ma się włączać
      wiatrak proca.
      • Gość: Igor Re: Problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 20:31
        Nie mogę wejść do biosa /brak obrazu/ głosniczek tez milczy
        • Gość: mufi Re: Problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 21:46
          Co to znaczy "nie mogę wejść do BIOSa"?
          • Gość: Igor Re: Problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 22:11
            Znaczy to że nie mam obrazu na monitorze bo komputer nie chce się włączyć.
            • Gość: mufi Re: Problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 23:09
              Sprawdź jeszcze raz podłączenie zasilania do płyty głównej i ewentualne
              dodatkowe zasilanie karty graficznej.
              • Gość: Igor Re: Problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 23:17
                Podejrzewam że zasilacz jest za słaby /300W/
                • Gość: Marek Re: Problem IP: 80.55.125.* 03.04.09, 00:50
                  zasilacz jest wystarczający (ta karta konsumuje niewiele energi)
                  jeżeli wszystko dobrze podłączyłeś, to któryś z nowych elementów
                  jest uwalony
                  • Gość: Igor Re: Problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 20:02
                    Okazało się że to jednak zasilacz był za słaby.Byłem wczoraj u znajomego
                    podłączyłem 350 Wat i odpalił bez żadnych problemów.Sprawdzałem na stronach z
                    kalkulatorami mocy do części komputerowych i też niby 300 Wat miał być
                    dobry.Temat Zamykam ,dziękuje za pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka