Dodaj do ulubionych

Relacje mąż - twoja mama

01.02.05, 08:36
Kochane dziewczynki zastanawiam się jakie relacje panują między waszym mężem,
a waszą mamuśką... Czy dogadują się, nie rozmawiają ze sobą, czy wprost się
nienawidzą.
U mnie moja mamuśka tak mu nadskakuje, że szok!! Też chciałabym mnieć taką
teściową..., ale akurat ten temat nadaje się na inny wątek...
Zachęcam do dzielenia się swoimi doświadczeniami, spostrzeżeniami...
Obserwuj wątek
    • naise Re: Relacje mąż - twoja mama 01.02.05, 08:42
      U mnie raczej obojętne, mama jest uprzejma i miła, ale bez wylewności, niestety :(
      • kasia191273 Re: Relacje mąż - twoja mama 01.02.05, 09:00
        tak samo jak u przedmówczyni-mila, serdeczna,ale zdystansowana.;-( Mówie to z
        pewnym zalem,bo z moim poprzednim lubym przeszla na 'ty' (!!!)i w ogole pelna
        przyjazn. Z obecnym,a od sierpnia juz mezem,nie uda sie z pewnoscia stworzyc
        takiej zazylosci...A moze to i dobrze? Jest wiec serdeczny dystans.
      • fiordilligi Re: Relacje mąż - twoja mama 01.02.05, 11:00
        Mój mąż jest traktowany w domu rodziców jak obcy. Rozmowy cichną , kiedy
        wchodzi. Siedzimy razem przy stole a moja matka pyta tylko mnie" czy chcesz
        herbaty", " czy nie jesteś glodna". Męża pomija całkowicie. Nie podejmuje z nim
        rozmowy. Czasami się na niego drze, zazwyczaj nie wiadomo o co jej chodzi. Do
        mnie otwarcie mówi, że go nie znosi i toleruje ze względu na mnie.Szczytem jej
        mądrości bylo wyznanie, że nie płakałaby gdybym się rozwiodła a wręcz
        przeciwnie.

Jesteśmy dobrym malżeństwem, czuję się szczęśliwa, mamy wspólne pasje, od
        niedawna całkiem własny kąt. Od rodziców uciekamy. Nie rozumiem matki i jej
        zachowanie odbieram jako moją osobistą krzywdę. Wspieram męża i stoję po jego
        stronie, dodając mu otuchy, żeby to znosił po prostu.

Myslę, zę matka nie znosi postawy męża, który jest asertywny i nie daje sobą
        manipulować. Jakoś tak ciężko jej zaakceptować, że mamy własne życie, do
        którego ona właściwie nie ma dostępu jeśli chodzi o proces decyzyjny.
        Przykro, ale co zrobić.
        • blondi81 Re: Relacje mąż - twoja mama 01.02.05, 11:53
          Moja mama nadskakuje nad moim mężem i bardzo go lubi. Jak dzwoni do nas to
          dluzej z nim rozmawia niz ze mna. Cieszy mnie, ze maja tak dobry kontakt :)
        • zaneta21 Re: Relacje mąż - twoja mama 01.02.05, 14:03
          fiordilligi mamy współną matke ?
          Pozdrawiam
          • fiordilligi Re: Relacje mąż - twoja mama 02.02.05, 17:19
            Hej
            Dobrze mieć towarzyszy niedoli.Oni zawsze rozumieją..
            Pozdrawiam również :-)
            Fiordilligi

P.S. Dosłownie na dniach urodzi nam się drugi dzieciak ( ku dezaprobacie mojej
            matki; bo to geny mojego męża )czyli rośniemy w siłę. Dobrze jest, będzie lepiej
            • ante164 Re: Relacje mąż - twoja mama 02.02.05, 18:14
              Coż, moja mama nadal po 1,5 roku zdaje się go nie zuważać. Co prawda zauważyła,
              że się przeprowadziłam ale jakby nie przyjmuje do wiadomości, że z mężem...
              Pewnie dlatego mojemu lubemu przez usta nie przeszło przez usta "mamo" "tato"...
              cały czas zręcznie żągluje bezosobowymi zwrotami, unikając "pani, pan".
              Czasem nawet mnie to śmieszy...ale tak ogólnie to smutne.
    • dzenifer Re: Relacje mąż - twoja mama 01.02.05, 12:00
      Kontakt jest bardzo ograniczony, dzieli nas 3000km od moich rodzicow i 30m od
      jego (NIESTETY). moj m jest obcokrajowcem i nie mowi dobrze po polsku. moja
      mama i moj m sa osobami b. sympatycznymi i latwo nawiazuja kontakty z ludzmi.
      moj m ja lubi z wzajemnoscia. zreszta, jak kogos widzisz raz na rok przez 2-3
      tyg to chyba latwo go lubic...
    • aleksandrynka Re: Relacje mąż - twoja mama 01.02.05, 12:51
      Moja mama niemęża bardzo lubi. Z wzajemnością. Niejedno winko razem obalili ;)
      Ostatnio nie było okazji, ale M już wspomina, że by sobie z teściową coś przy
      pogaduchach chlapnął :) Gadają ze sobą normalnie, mama pracuje m.in. z ludźmi w
      naszym wieku, poza tym to bardzo fajna osoba, otwarta, "dzisiejsza", więc
      wszyscy się dogadujemy.
    • naatii Re: Relacje mąż - twoja mama 01.02.05, 13:17
      Mój mężuś bardzo dobrze się dogaduje z moją mamą. Mają naprawdę dobre relacje,
      dobrze się rozumieją i wogóle. Jak kolega z koleżanką bym powiedziała :))))
      Fajnie i to mi się podoba. Wszystko sobie powiedzą, opieprzą się nawzajem jak
      coś im nie pasuje i się nie obrażają na siebie.
      • rysek Re: Relacje mąż - twoja mama 01.02.05, 13:44
        u mnie teżjest super. Dogaduja sie rewelacyjnie i moja mama naprawde traktuje
        go jak swojego syna. A i ja nie narzekam bo moja przyszła teściowa też jest
        super i po prostu kochana, dogadujjemy się bez problemu.
        • ewma Re: Relacje mąż - twoja mama 01.02.05, 21:02
          Mój mąż też super dogaduje się ze swoją tesciową chociaż nie widzą się za
          często bo moi rodzice mieszkają zagranicą.A może dlatego ?
    • madzia.urbanik Re: Relacje mąż - twoja mama 01.02.05, 22:42
      mój mąz jest oczkiem w głowie mojej mamy czasem mi sie wydaje ze kocha go
      bardziej ode mnie wspaniale sie razem dogadują i mój mąż wie ze jest przez nia
      akceptowany w pełni choc nie zawsze tak było musiał sobie na to zasłużyć i
      zasłuzył pomagał jej i nigdy nie odmówił pomocy dzieki temu nasze spotkania
      rodzinne przebiegaja w naprawde miłej atmosferze...
    • qpiska Re: Relacje mąż - twoja mama 02.02.05, 08:58
      Moja mama strasznie nadskakuje mojemu mężowi. Bardzo się lubią, akceptują
      nawzajem. Z tego co piszecie wynika, że właśnie wszystko opiera się na
      akceptacji. Jeśli mama zaakceptowała męża to relacje między nimi są jak
      najbardziej pozytywne...
      • mayessa Re: Relacje mąż - twoja mama 05.02.05, 14:00
        Moi sie bardzo lubia-gadaja przez telefon, czasem sms no i oczywiscie jak do
        nas nprzychodzi (bo to narzeczony) to rózne pogaduchy... Mama kupuje mu czasem
        jakies rzeczy-nie chodzi o wielkie prezenty ale jakies drobiazgi itp.Bardzo
        fajnie jest
        • anulka1112 Re: Relacje mąż - twoja mama 16.02.05, 17:31
          Moi (mąż i mama) dogadują się świetnie. Gadają godzinami przez telefon, często
          spędzają razem czas jak mnie nie ma. Czasami chodzą na zakupy. Jak studiowałam
          dziennie w innym mieście to mój Piotr co tydzień był u moich rodziców na kawce.
    • klotylda78 Re: Relacje mąż - twoja mama 14.04.05, 12:37
      moj przyszly maz i moja mama to najlepsze kumple - cwierkaja i slodza sobie na
      wzajem :)
      • hanna100 Re: Relacje mąż - twoja mama 15.04.05, 14:34
        u mnie też mama z mężem się dobrze dogadują. Mama od początku polubiła mego M.
        co mnie bardzo cieszy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka